söndag 6 januari 2008

Härlig frotte´byxa
Fick en byxbeställning innan jul som nu är färdig för leverans. Dessa är gjord i ett härligt mönstrat frotte´tyg med röd botten och gul/oranga mönster. Har sytt ett par byxor förut i samma tyg fast i annan färg då grön botten med gult mönster. Dessa byxor är sydda i storlek 92. Har sldrig sytt byxor så stort som storlek 92 förut. Hade lite huvudbry med mönstret på midje mudden och slängde ut lite livlinor till tre proffs på muddbyxor och alla tre svarade i stort set likadant. Tack för era snabba svar och er hjälp. Gick på erat råd om muddstorlek. Visar även en bild på första användningen av minna tvättrådslappar!

Testade nyss byxorna på K, de är skälvklart förstora men mudden sitter uppe på honom fast inte så hårt så den blev nog perfekt för en 92 :)

Mönster: ottobre 4/2007
Material: Frotte´inropat på tradera, mudd från MG-tyger
Metod: Byxa & mudd ihopsyd med overlock, gren stickning bred täcksöm (3,3) 3,1 stickning på mudd, raksömm.
kommentar: Allt funka perfekt inget sprättande och inget sy krångel :)
Gillar verkligen detta tyg!!!!

13 kommentarer:

Lilla hund sa...

Aah! Härliga barndomsminnen kommer till mig när jag ser tyget.
En bläck-fisk-sacko-säck är väl en jätte-bra idé! Hade jag barn skulle jag absolut sy en sån!

Gekko sa...

Snygga! Det tyget är ju bara för härligt och din nya namnlapp är jättefin!

josefinaste.wordpress.com sa...

Hjälp! vilka härliga färger och mönster på tyget. Hjälp vilka härliga byxor!!!

KLOCKARBARN sa...

Jättefina byxor. Nu undrar jag ju bara vad det var för tips du fick. Jag får ju aldrig till mudden på byxor så jag tar tacksamt mot tips.

Jes sa...

Vet inte om jag vill berätta offentligt hur korkad jag var, Men okej då jag säger ju högst upp på sidan att jag ska dela med mig av mina framsteg & snedsteg!!!

Jag hade problem med midje mudd mönstret som jag tycket var alderles för kort i för hållande till byxorna, bad några proffs om råd på hur långa de gör sin mudd på sina muddbyxor i storlek 92. Fick fin fina svar från alla. Sen när jag satt och titta på mönstret ännu en gång för att kunna fatta den stora skillnaden i längd insåg jag att jag hade ju glömt att lägga muddmönstret vid vikt tygkant vilket då ger en dubbelt så lång mudd!!!! Kan inte fatta att jag gjorde en sådan fattal miss för jag har ju gjort precis så förut när jag sytt byxor, men i blan får man bara hjärnsläpp. Men längden jag fick av minna bloggvänner var bättre än det rätta mönstret som istället blev för lång i stället.
Mudden blev 42 cm låg istället för som mönstret säger 52cm.

Så nu vet ni hur korkad ja kan vara i bland :)

Ceci sa...

Wow vilket härligt tyg! Jag har själv gjort några fynd på tyger på tradera, det kan vara riktigt kul så länge tygerna är frächa att få något som är lite annorlunda.

Jes sa...

Ja visst är det mysigt!!

Jag har handlat allderles för mycket tyg på tradera och många gånger ej till fynd priser. Mina fingrar lägger liksom bud av sig själv i bland. Men nu har jag inte handlat på tradera på två månader :) Har faktiskt alltid varit nöjd med kvaliten på tygerna jag fått.

www.syfroken.se sa...

Vilka fina saker du syr!
Älskar dina tovade tofflor och fårskinnstofflor!

reco sa...

Hejsan
Vilket snyggt tyg och vilka snygga byxor. Precis i min smak. Har bloggat ett tag men det är inte förrän nu jag surfat runt och hittat andra sybloggar. Skulle gärna vilja länka dig till min blogg om det är ok?

KLOCKARBARN sa...

Ja, men det var väl inte så konstigt misstag. Det har jag också gjort. Senast idag gjorde jag fel fast med en halsmudd. Lätt gjort och hjärnsläpp får man ju ofta ;-) i alla fall jag.

Du fick alltså inget generellt tips på hur man mäter ut en bra muddlängd utan du fick måttet 42 cm?

Jes sa...

Klockarbarn: tippsen var från 38-40 centimeter. Men då var ett av tippsen för blöjfritt barn och eftersom min mudd var rätt så stum va även ett tipps att lägga till några cm. Vilket jag gjore. Ett av tippsen var generellt, att hon läst att man tar barets midja - 2cm, men det har jag ej testat. Fick tips på Theas blogg för länge sedan om 38 cm för storlek 74 som funkat bra.

KLOCKARBARN sa...

Tack för tipset.
Jag förstår principen men jag lyckas oftast inte ändå. Det blir alltid för stort i midjan. Byxorna kanar ner i grenen. Jag har provat med att korta av gren-midja rejält (mer än på mönstret) och sen sytt på mudden och då har det blivit bättre, inte så mycket hängrumpa. Jag måste nog också hitta ett slags muddtyg som jag kan använda alltid så slipper man variationerna i hur töjbart det är. Inte ovanligt att det skiljer ganska mycket mellan fabrikat och pris ska man kanske erkänna.

Jes sa...

klockarbarn:
Florin berättade att hon köper all mudd på ohlssons och väljer deras billigaste för den tycker hon är bäst. Då slipper hon problemet med att anpassa mudden efter olika tillverkare som du skrev.