onsdag 30 januari 2008

"Molo" tröja


Detta härliga tyg (som är väldigt lik det Molo har i sina tröjor) fixade min "tyg-bulvan" Thea för längesedan när hon var och handla på jofotex tror jag det var. Har bara inte fått tummen ur att göra något med det,trots många ideer i huvudet. Men nu är jag inne i ett tröj-stimm, K är i behov av tröjor och jag gillar verkligen att sy trikå tröjor :).
Även denna fick bli tvåfärgad (eller tre om man räknar in halsmudden). Ärmarna är sydda i en grön stretchfrotte jag fyndat på en secondhand. Mönster är samma som förra fast denna gång ändra jag inte i halsringen och jag tror det vart bättre denna gång.

Mönster: Sy till barn i mjuka tyger av Åsa L.

Material: Grön trikå men mörkgröna stjärnor från Jofotex (tror jag, rätta mig om jag har fel Thea). Grön strechfrotte från secondhand. Halsmudd är trikå från E-slöjd

Metod: Ihopsydd med 4-trådig overlock. Stickning i hals 2-trådig täcksöm, övrig stickning ärm och botten är 3-trådig täcksöm.

Detaljer: Fållen på ärmen är jättebred för att man ska kunna vika upp tröjan om den är för lång utan att fåll sömmen syns, såg detta på en body från Me&I som jag härma. Bakstycket är längre än fram och rundat längst ner.

Kommentar: Även denna gång gick allt felfritt, tänk att den kan vara så härligt att sy :) Detta är en ny känsla för mig :) Gillar tröjan, gillar att ärmarna är i ett annat tyg/färg och även att halsmudden fick en kontrastfärg som tar upp täcksömmarna.Det blir nog fler tröjor här framöver.

Ärmarna ser aldeles buckliga ut på bilderna när tröjan ligger på golvet men det är för att sömmen i strechfrotten "krullar"sig innåt, den är inte så ojämn som den ser ut.

13 kommentarer:

Jenny sa...

Jättesnygg - den liknar verkligen MOLO.

á Yeliqa sa...

Snyggt med tvåfärgat och raglanärm.

Mimmi sa...

Även jag är en beundrare av raglan och avvikande färg på ärm. Och jag har också upptäckt den helt underbara känslan när sömnaden bara "flyter" - är det så att övning ger färdighet tro?

Anonym sa...

Den är jättefin. Snyggt med stretchfrotté som ärmar. Jaghar några bitar frotté liggandes som jag inte vet vad jag ska göra med. Ditt alternativ inspirerar ju förstås.
//Klockarbarn

Thea sa...

Men HEJ, den var ju underbar! Snacka om i min smak!

Kan även berätta att det inte bara är likt ´Molos tyg - det ÄR Molos tyg.

Thea sa...

Förresten, smart med ärmarna *lägger på minnet för framtiden*.

Vad tycker du om halslinningen? Tycker inte du också att den var VÄLDIGT liten på originalmönstret?

Jes sa...

Tusen tack :)
Thea: jo kanintröjan gjore jag större halsen, nästan för stor så denna gång hölljag mig till mönstret, men visst det är presis den går överhuvudet. Nästa gång gör jag den nog lite lite större än mönstret, har redan gjort en till enligt mönster (bild kommer närmsta dagarna) men nästa gång:)

Florin sa...

Kanon snygg tröja!!!!

Ceci sa...

jättesnygg, och tyget är verkligen coolt med stjärnorna, bra val att ta ett annat tyg till ärmarna annars hade det nog blivit lite för mycket...

Maria sa...

Supersnygg tröja, kunde lika gärna varit en Molo som sagt. :-) Vad mysigt det verkar med frottéärmar.

Anki på sytt.blogg.se sa...

Jättesnygg!
Jag gillar modellen, med raglanärm och så tycker jag att det är roligt med skäringen nertill :)

Gekko sa...

Snyggt! Jag gjorde ju en body till Mille i samma tyg och jag blir så glad av den, tyget är ju så härligt! Gillar att din har enfärgade ärmar, jag kanske också skulle göra det nästa gång!

Krumitott sa...

Snygg! Önskar att jag också kunde ha lite tur och hitta så här snygg stretchfrottè, men inte då! : ) Visst har tyget funnits på Jofotex, men är tyvärr slut och jag önskar att jag köpte mer när jag var där, för det är jättesnyggt! Jag gjorde en liten mysdress i detta tyg, men har inte lagt ut bilder än.