tisdag 4 september 2007

Frotte´byxa & Janome744DHar sytt ännu en frotte´byxa till K. Denna gång i storlek 84 från E.Gynter. K har så mycke byxor som passar nu så dessa är syda för att ha lite längre fram kanske nästa vår/sommar? Har gjort dem lite bredare upptill än mönstret & även i benen som är ca 4cm bredare nere vid fotslutet än mönstrt för att få lite mer "pös". Byxorna har fått stickning med trippeltäcksöm fram& bak + vid muddarna. Vet inte om det sysns så bra på bilden men mitten sömmen är med gultråd de två yttre sömmarna med vittråd. Ev. trådar som syns är ej ännu fästa täcksömmstrådar.

Visar även en bild på Skönhet nummr 2, hämtade henne på posten i dag:)

Mönster: E.Gynther Sy till barn 62-98 centilång.

Modefiering: ca 2cm bredare i midjan & ca 4cm bredare nere vid fotslut, syda med mudd.

Matrial: Fyndat grönt frotte´tyg, i två olika nyanser, Gul mudd från MG-tyger.

Kul Detalj: Trippel täcksömmen är sömmen är sydd med två olika färger. Den mellersta sömmen med gultråd och de två yttersta med vit tråd.

Krångligt moment: Att sy täcksömmen vid muddarna det blev så tjockt med så mång tyglager tfrotte + 2 lager muddtyg. specielt när man sydde över bensömmen. maskinen orkade inte, fick dra förhand med hjulet.

4 kommentarer:

Gekko sa...

Vilka dunderhärliga byxor! Ser helt ursköna ut, och tyget är ju hur snyggt som helst. Börjar du bli kompis med CoverPro? Jag har testsytt lite idag, känns svårt att få ett jämt snyggt resultat, men det är förhoppningsvis en träningssak.
Har du hunnit testa overlocken än då?

Jes sa...

Tack ja de blev riktigt mysiga Dock är det väldigt svårt att sy när det blir väldigt tjockt som när man har flera lager tyg.

Nej! Han inte/orkade inte i testa 744D i går,förhoppningsvis blir det lite test syning i kväll.

Thea sa...

Å, de var jättefina! Är så avis på ditt läckra tyg. Fiffigt med den olikfärgade sömmen!

Lucia sa...

Wow! jätte roligt att du fått din maskin och otroligt snygg byxor. Blir även lite avis på din otrolig samling med tyg.