fredag 25 januari 2008

Klännng & tossor: "Blue Haven"

Har en kollega som har fått en lite Flicka (J) som är en månad gammal. Och självklart vill jag välkommna den lilla solstrålen med en gåva, så hon fick detta "kitt"i passande tyg, en förklädes-klänning med matchande tossor.

Mönster: Från ett av alla mönster jag fynda hemma hos mamma. storlek 0-3månader. Tossor 0-3 månader, mönster som jag köpte på Etsy som man får i mailen i en PDF-fil.
Metod: Ihopsydd med overlock, kantband dit sytt med 2-trådig smal täcksöm. Tossorna sicksakade och ihopsydda med raksöm, kantband med 2-trådig täcksöm.
Material: Tyg från hemlig källa :)
Detalj: Namnlappen på tossorna är sydda bak på hälen.

kommentar: Det är så härlig att sy kläder i småstorlekar, älskar just nu min Janome covrpro för den strular inte alls (ta i trä...)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina tossor. Ser ut att passa fint pga den omlottskurna delen. Du får berätta om de sitter bra på foten när den nya ägaren har provat dom.
/klockarbarn

kajadesign sa...

Söta! Jättefint med omlottskurna tofflor!

//kaja

Gekko sa...

Härligt set!

www.syfroken.se sa...

Älskar tofflorna, men jag är lite svag för skor.
Jag var inne på etsy och skulle beställa mönstret, men det tar ett tag att bli inloggad.

BONGI sa...

Åh så underbart fint! Vilket härligt "vår-somrigt" tyg - det blir man ju alldeles glad av!!

Ceci sa...

vilket sött och sommrigt kit! Ger lite hopp om blå himmel i allt regn =)

Jenny sa...

Jag blev också störtförälskad i tossorna, och gick genast in på etsy och slängde in en beställning på ett par mönster. Det ena mönstret kom med detsamma i en mail, men windows live hotmail låter mig inte öppna linken - hade du också problem med att öppna filen??

Snux sa...

Nok en gang har du funnet et kjempefint stoff. Og nok en gang er meg misunnelig:).


Er det noe rart med linkene dine (Bloggar jag läser) i dag? Eller er det bare hos meg de ser rare u?

www.syfroken.se sa...

Jag har också beställt och fått mönstret nu. Vill bara rekomendera alla som är intresserade att titta på alla mönster innan ni beställer. Jag beställde det första jag så eftersom jag bara trodde det fanns ett. Såg längre ner på sidan att jag kunde fått två mönster till samma pris. Det billiga mönstret kostar 4 dollar och det dyra, som är likadant kostar 8 dollar.
Jag skall snart provsy en sko.

Thea sa...

Å så fint! Din hemliga källa var verkligen snäll, för det tyget var underbart.
Så roligt att coverpron är på gott humör då! Jag läste att Gekko har löst en del av dess krångel med att justera pressarfotstrycket.
Ha det gott!

Jes sa...

Tack för alla era kommentarer!!!

Jenny: De hade jag inget problem med. Jag hade heller ingen hotmai som krånga utan min jobb mail. Men jag hade problem när jag skulle skriva utt, jag fick inte ut mönstret i rätt storlek först. Men efter många försök så fick jag ut det i rätt storlek