söndag 27 januari 2008

Pös-jeans


Har läng tänkt & sy mig ett par pösiga jeans, & nu är det gjort. Hitta tyget på ett av Myrornas i Stockholm, 30:- Ritade av ett par byxor jag har hemma (ej jeans). Blev rätt så nöjd med resultstet, backfickorna blev lite sneda, men vem ser väll det när runpan guppar.

Mönster: Ritade av ett par byxor jag köpt på Indiska för flera år sedan en model jag gillade.

Inspiration: Kombination av 2 byxor från malinutten. malinuttens pös-byxa och en vid byxa med sömmar till bakfickor.

Tyg: Myrornas

Metod: Byxorna är gjorda i två delar dvs så som jag syr de flesta barnbyxor. På sidorana sydde jag tretrådig täcksöm för att det ska se ut som det är sidosömmar.
Byxorna är i hopsydda med overlock, upptill är en resor, hade tänkt mig dragkedja men hade ingen hemma och orka inte vänta. Insydda på två ställen fram & back för bättre passform. Längstner på benen bredare kanal med resor, byxbenen breda & långa för att få pös effekt. bakfickorna & sidosömm är 3-trådig täcksöm.


Kommentar. Roligt att sy något till en själv, & något jag verkligen behöver, byxor!!

Detalj: Byxfickorna är bara sömmar, liksom sidsömmarna där det inte fins någon tyg-skarv.


Tycker inte bilderna gör byxorna rättvisa, jag tycker de ser bättre ut i verkligheten även pösigare.

8 kommentarer:

Matroskin sa...

Nice trousers. I like your wallpaper and your cabinet too.

www.syfroken.se sa...

Byxorna ser verkligen jättemysiga ut. Kul med sömmarna på sidan!

Gekko sa...

De ser ju jättehärliga ut! Hoppas du tar med de nästa gång vi ses! *nyfiken* Visst är det kul att sy nåt till sig själv också?

Ceci sa...

Snygga byxor! smart att bara ha sömmar istället för fickor, man lägger ju oftast inget i fickorna ändå men det är ju en snygg detalj! Visst är det härligt att få tag på snyggt tyg så billigt!!

www.syfroken.se sa...

Hejsan!
Jag har uppdaterat mina länkar till inspirerande bloggar, och jag har länkat till dig. Hoppas det är ok!?

á Yeliqa sa...

Vilka fina byxor, de ser verkligen jättesköna ut. Snyggt med sömmarna och vilket kap att få sig ett par så snygga byxor för endast 30:-

Thea sa...

Jag tycker bilderna ser jättebra ut. Menar du att de är ÄNNU snyggare i verkligheten?! Så modigt av dig att sy vuxenkläder. Vi pratade om rädslor förut - det är definitivt en av mina rädslor!

Snux sa...

Oi, disse var superfine!! Jeg har ikke turt å sy bukser til meg selv enda, men kanskje det er på tide? Dette ble veldig bra:).