onsdag 30 januari 2008

"Molo" tröja






Detta härliga tyg (som är väldigt lik det Molo har i sina tröjor) fixade min "tyg-bulvan" Thea för längesedan när hon var och handla på jofotex tror jag det var. Har bara inte fått tummen ur att göra något med det,trots många ideer i huvudet. Men nu är jag inne i ett tröj-stimm, K är i behov av tröjor och jag gillar verkligen att sy trikå tröjor :).
Även denna fick bli tvåfärgad (eller tre om man räknar in halsmudden). Ärmarna är sydda i en grön stretchfrotte jag fyndat på en secondhand. Mönster är samma som förra fast denna gång ändra jag inte i halsringen och jag tror det vart bättre denna gång.

Mönster: Sy till barn i mjuka tyger av Åsa L.

Material: Grön trikå men mörkgröna stjärnor från Jofotex (tror jag, rätta mig om jag har fel Thea). Grön strechfrotte från secondhand. Halsmudd är trikå från E-slöjd

Metod: Ihopsydd med 4-trådig overlock. Stickning i hals 2-trådig täcksöm, övrig stickning ärm och botten är 3-trådig täcksöm.

Detaljer: Fållen på ärmen är jättebred för att man ska kunna vika upp tröjan om den är för lång utan att fåll sömmen syns, såg detta på en body från Me&I som jag härma. Bakstycket är längre än fram och rundat längst ner.

Kommentar: Även denna gång gick allt felfritt, tänk att den kan vara så härligt att sy :) Detta är en ny känsla för mig :) Gillar tröjan, gillar att ärmarna är i ett annat tyg/färg och även att halsmudden fick en kontrastfärg som tar upp täcksömmarna.Det blir nog fler tröjor här framöver.

Ärmarna ser aldeles buckliga ut på bilderna när tröjan ligger på golvet men det är för att sömmen i strechfrotten "krullar"sig innåt, den är inte så ojämn som den ser ut.

tisdag 29 januari 2008

Byxor från Florin





Har beställt ett par undrbara byxor från Florin, de kom föra veckan men jag har inte lyckats få bilder på dem "live" förens nu. K har förstått vad ordet prova betyder och han gillar det inte. Varför ska man byta kläder när det som är på sitter bra. Byxorna sitter jättebra + att det finns plats att växa i både på längden & brädden som det var tänkt. Tusen tack Florin är sååååå nöjd med byxorna.

söndag 27 januari 2008

Pös-jeans






Har läng tänkt & sy mig ett par pösiga jeans, & nu är det gjort. Hitta tyget på ett av Myrornas i Stockholm, 30:- Ritade av ett par byxor jag har hemma (ej jeans). Blev rätt så nöjd med resultstet, backfickorna blev lite sneda, men vem ser väll det när runpan guppar.

Mönster: Ritade av ett par byxor jag köpt på Indiska för flera år sedan en model jag gillade.

Inspiration: Kombination av 2 byxor från malinutten. malinuttens pös-byxa och en vid byxa med sömmar till bakfickor.

Tyg: Myrornas

Metod: Byxorna är gjorda i två delar dvs så som jag syr de flesta barnbyxor. På sidorana sydde jag tretrådig täcksöm för att det ska se ut som det är sidosömmar.
Byxorna är i hopsydda med overlock, upptill är en resor, hade tänkt mig dragkedja men hade ingen hemma och orka inte vänta. Insydda på två ställen fram & back för bättre passform. Längstner på benen bredare kanal med resor, byxbenen breda & långa för att få pös effekt. bakfickorna & sidosömm är 3-trådig täcksöm.


Kommentar. Roligt att sy något till en själv, & något jag verkligen behöver, byxor!!

Detalj: Byxfickorna är bara sömmar, liksom sidsömmarna där det inte fins någon tyg-skarv.


Tycker inte bilderna gör byxorna rättvisa, jag tycker de ser bättre ut i verkligheten även pösigare.

fredag 25 januari 2008

Klännng & tossor: "Blue Haven"





Har en kollega som har fått en lite Flicka (J) som är en månad gammal. Och självklart vill jag välkommna den lilla solstrålen med en gåva, så hon fick detta "kitt"i passande tyg, en förklädes-klänning med matchande tossor.

Mönster: Från ett av alla mönster jag fynda hemma hos mamma. storlek 0-3månader. Tossor 0-3 månader, mönster som jag köpte på Etsy som man får i mailen i en PDF-fil.
Metod: Ihopsydd med overlock, kantband dit sytt med 2-trådig smal täcksöm. Tossorna sicksakade och ihopsydda med raksöm, kantband med 2-trådig täcksöm.
Material: Tyg från hemlig källa :)
Detalj: Namnlappen på tossorna är sydda bak på hälen.

kommentar: Det är så härlig att sy kläder i småstorlekar, älskar just nu min Janome covrpro för den strular inte alls (ta i trä...)

onsdag 23 januari 2008

Pressent till "Mille"





Som alla vet har ju Gekko med familj fått en ny familjemedlem lilla "Millhttp://www.blogger.com/img/gl.link.gife" som är en riktig liten prins. Jag och Gekko är "ingifta" (ingen av oss är gift) i samma släkt, våra sambos är kusiner med varan. Så vi syns titt som tätt.
Nu vill vi välkommna lilla "Mille" till världen med en liten pressent, & självklar har jag sytt.
Gud va det är roligt att sy i så små storlekar!!!
Det blev ett par muddbyxor i storlek 62 men 68 längd i benen & ett par matchande "tosssor" i samma tyg fodrade med fleece. Bara älskar detta John Blund tyg & hade inga problem att klippa i det, kanske för att man syr till någon man känner & vet att man får se kläderna på live oxå :)

När jag jobbade i tyget hörde jag Lennart Svans röst i huvudet: Å han vinner en målar lådaaaa :) Tror det var i TV programet RASSEL de hade med John Blund lite skämtsamt :) på 80-talet.

Material: Grönt John Blund tyg från Tradera, Vit mudd från MG-tyger. Fleece från lokal tygaffär.
Metod: Byxa i hopsydd med overlock, stickning med tvåtrådig täcksöm: 3,3,3 diff 1, längd 3. Tossorna är i hopsydda med raksöm, kanterna sicksackade innnan.
Mönster: Byxor: Ottobre 6/2007, tossor: mönster köpt från etsy.

Kommentar: Allt funka jättebra ingen maskin som krångla, hade lite pill med tossorna. Så här i efterhand när byxorna redan är skickade så skulle jag nog gjort byxmudden nere vid fötterna lite längre men det är alltid lätt att va efterklok!!!

Storlekslapps beställning på gång

Nu har jag skickat ut blanketter till er som visat intresse för den gemensamma storlekslapps beställningen. Har dock inte skickat till alla för jag har inte fått eller kunnat hitta allas adresser. Har dock frågat några på deras blogggar efter era adresser. En jag inte hitta är Petra så du får gärna mail mig och samigabriell på sysidan.

Ett önskemål är svarta lappar med vit text, om det inte är någon som är i mot detta är det så de blir annars beställer vi i 2 olia färger.

Fyll i blanketten & skicka tillbaka till mig.

Anmälan är bindande annars sitter jag med massa lappar jag inte behöver!!! och betallat en massa pengar i onödan.

Ni som vill ha tvättråds lappar kan väll bolla med varan HÄR om hur ni vill ha dem och i vilka varianter
(grader).

Har du inte fått något mail så hör av dig så skickar jag.

söndag 20 januari 2008

Kanin tröja



Så då var den äntligen klar, tröjan till K som var en av mina första ideer på vad jag skulle sy av kanin tyget. Ville dock inte att det skulle bli det första jag gjorde, ville sy något som ingen annan sytt av kanin tyget som premiär projekt och det lyckades jag ju med:)
Hade från börja tänkt mig en tvåfärjad tröja men jag hade ju ingen enfärgad trikå hemma, sen så såg jag Theas tröja med oranga ärmar och den var ju bara SÅ snygg, några dagar efter jag sett Theas tröja kom jag på: jag har ju visst enfärgad trikå hemma, jag köpte ju brun från E-slöjd när jag va på symässan, de blir ju jättebra till kanintyget. Sagt och gjort efter att ha legat med feber, täppt näsa & halsont i tredagar skred jag till verk.

Material
: Kanintyg från Jnydesign. Brun trikå från E-slöjd.
Metod: Ihopsydd med overlock. Stickning tvåtrådig täcksöm och kedjesöm (åter kommer med inställnigar)
Modefiering: Gjorde halsningen lite större.
Mönster: Sy barnkläder av mjuka tyger" av Åsa Lennartsson.
Kommentar: Allt funka jättebra inget krångal, Jipppiii.
Tygerna är underbara att sy i Och färgerna är så bra tillsammans.
Blev supernöjd med tröjan, hoppas den ser lika bra ut på (är lite orolig att halsen är lite stor).

lördag 19 januari 2008

Sjuk därför inget nytt.

Har varit sjuk i flera dagar därför är det torrt på blogg fronten. Men i morgon hoppas jag kunna få lite gjort.Hoppas kunna vissa något i början på veckan.

tisdag 15 januari 2008

Underbra gröna muddbyxor med posten i dag



I dag damp de ner, paketet jag väntat på med byxorna från Svedin.nu. Vi har bytt grejor. Jag fick ett par underbara gröna muddbyxor i hilco velou & ett mönster på en lekdräkt & hon fick ett par lejon tofflor i tovat ull. Du kan se hur de sitter på ägarens nya fötter här. Byxorna passar jätte bra när jag tillslut fick tillstånd att sätta på dem, helst springer han naken om han får välja själv. Tusen tack Cecilia för en utmärkt byteshandel!!!

Att jag aldrig lär mig!!!



Tänk att jag aldrig lär mig!!!!
Va på myrornas för några dagar sedan och hittade detta
underbara frotte´tyg. Såg att lite av den vita frotten var borta på ena hörnet men tänkte att det är nog bara där resten är nog bra,orkade inte väckla ut hela tyget för att kolla. Tyget är nog ca 2m och kostade 140 kr. När jag kom hem och glad i hågen brede ut tyget på golvet för att beskåda mitt underbara inköp så ser jag att 70-80% av de vita partierna i frotten är bortnötta ner till det vit bomullstyget som är under (syns om du klickar på bilden). sys ju inte på håll men jag kan ju inte sy något och ge bort/sälja av det. Får ev bli en stor kudde/sackosäck av tyget.
Gillar verkligen mönstret & blev sååååå besviken & arg på mig själv, det kostade ju inte någon förmögenhet men ändå.

söndag 13 januari 2008

Mysbyxor i kanin tyg.




Ja då var det äntligen dax för mitt första alster i kanintyget. Har så många ideer på vad jag vill göra med tyget. Ville dock att mitt första alster skulle vara något som ingen annan sytt, tröjor & pyamas/lekdräkt som K är i behov av är det ju redan flera som gjort så det fick bli något annat som premiär, varför inte något till mig själv....
Så det blev ett par mysbyxor.
http://www.blogger.com/img/gl.link.gif
Mönster: Ritade av ett par mysbyxor/pyamasbyxor jag köpt på POP för två årsen som är mina favorit mysbyxor.

Tyg: Kanintyget från Jnydesign

Metod: Ihopsytt med overlock, stickning tvåtrådig täcksöm. (4,4,4,)4,1. Resorkanalen är fristående dvs ditt syd en invikt.

Kommentar: Skulle ha gjort byxorna lite minde i midjan eftersom byxorna jag rita av är i trikå men använda i två år är de ju lite uttänjda. Att resor kanalen blir bredare till nästa gång. Ser att mönstrena är åt olika håll på benen, tänkte inte på att mönstret hamna upp & ner på tyget som låg underst, ja ja man lär sig av sina misstag, byxorna är ju bara till mig :)


Måste även passa på att tacka Jenny för all tid & arbete du lagt ner på denna tygbeställning. TUSEN TACK, Tyget är underbart att jobba i.

Blöjfodral ala näsduksmodell!!




Blev så förtjust i näsduksfodralet som florin designat och tänkte att den modellen borde man kunna göra ett blöjfodral i, så jag gick till verk och så här blev det. Jag tycker de funka jättebra. Vi anvädet tygblöjor till våran K så kallade "pocket böjor från Bumgenius " de är tjockare än vanliga blöjor och tar mycket plats i skötväskan. Detta underlättar ordningen.
Tillvägagångsättet: är precis som med näsduksfodralet.
Tyget är från mitt första hemlispaket som jag fick av Effy.

fredag 11 januari 2008

Tofflor med klös i...




Dessa tofflor är gjorda till Cicilia (svedins.se) äldsta son, detta är min del i en byteshandel vi gjort. Hon har gjort ett par Gröna underbara velor (hilco) byxor åt våran K och hon får tofflor. Preferenserna var att motivet skulle vara gult, bilar,båtar, nyckelpigor bara det var gult. Så det blev ett lejon. Det blev i och försig mycket orange oxå men hoppas du gillar dem... Denna gång fick även hälen ett litet motiv, lejonets svans:) Den stora frågan kvarstår passar de!!!!!

De ska bara strykas två ggr med flytande latex så är de redo för leverans på måndag.

Mönster: E.Gynter sy till barnen 50-98
Material: Egenhändig tovat ulltyg, med ull från 100% ull. Ihopsyd med ullgarn. Behandlad med flytande latex på undersidan för halkskydd och slitageskydd.
Metod: Ihopsydda med langetstygn.
Kommentar: Roligt fnula på nya motiv & det är roligt när man lyckas med dem. Blev väldigt nöjd med lejonet.

onsdag 9 januari 2008

Städning i tyggarderoben




I går städade jag i min tyggarderob för att få lite mer överblick (vet inte hur bra jag tyckades igentligen), vilket ledde till att tygerna rullasdes till rullar istället för att ligga platt ihopvikta i rader bakom varan. Jag tog då detta tillfälle i akt att uppdatera min tyggarderob här på bloggen, det är mycket nya tyger som nu finns att beskåda i garderoben här till höger. Här ser ni bilder på den nya "ordningen" :)

Inser att jag har en himlans masssa tyger & att jag inte ska köpa mer secondhand. Ska det handlas blir det Hilco tyger och annat nyproducerat.

Näsduksfodral





Jag har oxå blivigt smittad av näsduksfodrals-febern, som startades av Florin. Dessa fodral är ju så lätta & snabba att sy och ett snyggt resultat blir det oxå, sånt arbte gillar jag!!!Det gröna syddes för att skickas med till min kund som beställde de röd/oranga http://www.blogger.com/img/gl.link.giffrottebyxorna som en liten bonus.

Mönster: Florin tråd på sjalbarn. 17,7cmx15,2cm.http://www.blogger.com/img/gl.link.gif
Material: Tyg som jag fick i första hemlis omgången av Effy.
Metod: Ihopsydd mer overlock.
Detalj: Tvättråds/adress-lappen på insidan av fodralet.
Kommentar: Helt underbart roligt att sy!!!!

söndag 6 januari 2008

Fisktofflor



K har nött ut ännu ett par ulltofflor (ofodrade), han stortå har en benägenhet att titta ut tillslut. Undrar så vad den gör där inne!!!!
Så jag gjorde att par ny för ett tag sedan men de har blivigt liggande halvfärdiga, skulle bara göra hål i fodret för resoren och sätta i resoren, men jag ska bara..... Men nu är de färdiga. Tyckte dock att de såg lite tråkiga ut utan motiv, men jag hade ju ine tovat in något motiv. Men varför inte sy fast en applikation!!!! Hitta ett par söta fiskar i ett bomullstyg som jag sydde fast med langetstygn.

Härlig frotte´byxa




Fick en byxbeställning innan jul som nu är färdig för leverans. Dessa är gjord i ett härligt mönstrat frotte´tyg med röd botten och gul/oranga mönster. Har sytt ett par byxor förut i samma tyg fast i annan färg då grön botten med gult mönster. Dessa byxor är sydda i storlek 92. Har sldrig sytt byxor så stort som storlek 92 förut. Hade lite huvudbry med mönstret på midje mudden och slängde ut lite livlinor till tre proffs på muddbyxor och alla tre svarade i stort set likadant. Tack för era snabba svar och er hjälp. Gick på erat råd om muddstorlek. Visar även en bild på första användningen av minna tvättrådslappar!

Testade nyss byxorna på K, de är skälvklart förstora men mudden sitter uppe på honom fast inte så hårt så den blev nog perfekt för en 92 :)

Mönster: ottobre 4/2007
Material: Frotte´inropat på tradera, mudd från MG-tyger
Metod: Byxa & mudd ihopsyd med overlock, gren stickning bred täcksöm (3,3) 3,1 stickning på mudd, raksömm.
kommentar: Allt funka perfekt inget sprättande och inget sy krångel :)
Gillar verkligen detta tyg!!!!

tisdag 1 januari 2008

Mössa i stället för julblomma



Vi firade jul hos min svägerska på västkusten i år & istället för att ge en julblomma fick hon en mössa i retrotrikå tyget. Hon gillade nämligen den jag sydde till mig själv. Endda skillnaden är att namnlappen fick en ny position på denna. kan tyckas lite långtråkigt med mössor i samma tyg men just nu så är vi borta och jag kan bara visa bilder på sådant jag redan sytt.