fredag 1 februari 2008

Green Stripe
JA då var det dax för ännu en tröja, denna gång syd i tyg från E-slöjd som jag köpte på tygmässan i sollentuna. Även denna tröja en raglan modell.

Mönster: Sy till barn i mjuka tyger av Åsa L.

Matrial: Randigt tyg från E-slöjd och även hals mudden är syd at brunt trikåtyg från E-slöjd.

Matrial: Tröjan är i hopsydd med 4-trådig overlock. Tretrådig täcksöm till Ärm & botten fåll. Tvåtrpdif täcksöm till stickningen på halsmudden.

Inställningar: Tretrådig & tvåtrådig täcksöm: 3,3,3 ,3 stygnlängd 3 diff.matning 1.

Detalj: Fållen på armen lite bredare än normalt, dels för att jag tycker det är snyggt men oxå för att det går att vika upp ärmen utan att fållsömmen syns. Skarven på Halsmudden är lagd så den hamnar vid den ena av de bakre raglan sömmarna för enhetlighet, har sett detta på fler köpetröjor och tycker det är snyggare än när muddskarven hamnar rakt bak.

Kommentar: Även denna gången funka allt perfekt, börjar undra när bakslaget ska komma för kommer det gör det, frågan är bara när.... Gillar verkligen att sy raglan tröjor, det blir nog snart en till mig ska bara hitta ett mönster.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du börjar få uåå tempot på tröjor. Det spottas ju fram heöa tiden. Har du några knappar i halsen eller drar man bara över huvudet?
//Klockarbarn

Jes sa...

Visst är inne i ett tröjstimm just nu :)Inga knappar bara att dra över huvudet.

KajaDesign sa...

Jättefin! Jag sitter på händerna för att INTE åka förbi E-slöjd nästa vecka.... Du gör det inte lätt för mig!

//Kaja

BONGI sa...

Åh, vilka härliga tröjor du gör!!

Thea sa...

Vilken härlig grön färg! Du är visst inte bara inne i ett systim utan ett grönstim också! :-) Jag gillar också grönt, fast tyvärr passar inte mina ungar så bra i det.