fredag 31 augusti 2007

Tofflor som värmer tårna i höst
Nu när hösten har kommit behöver K nya tofflor som håller tårna varma. Så jag gjorde ett par i det bruna ulltygt jag tovade till väskan, med nyckelpigor på. Det ser lite stora ut men vi får se i morgon när jag kan prova. Sulan på tofflorna kommer jag behandla med flytande latex, som ger en slitstark & halkfri slula när det torkat (köpt från åddebo ull).

Model: E.Gynter Sy till barnen 62-98 centilång, skor
Matrial: Ulltyg som jag tovat själv, i hopsydda med ullgarn från 100% ull, där även ullen är inhandlad. Tofflorna är ihopsydda med Langetstygn.

Roligt att jobba med ull igen, det va ett tag sen!!

13 kommentarer:

KLOCKARBARN sa...

Har du använt latex förut?
Jag undrar om det funkar att använda flytande latex på stickade och virkade tofflor också eller behöver det vara en absolut plan yta?

Thea sa...

Å vilka fina! Det är så häftigt att du kan tova själv.

Funkar flytande latex även på tyg, typ fleece? Jag hade tänk sy ett par fleecetosso, men de blir så halkiga. Tror du man kan köpa sånt ulltyg nånstans och sy själv?

Gekko sa...

Vad härliga de är! Och du har ju blivit riktigt avancerad i dina motiv! Kul!

Mimmi sa...

Du har en trevlig blogg som jag besöker regelbundet. Jag hoppas det är OK att jag lagt till dig på min länklista.

Maria sa...

Superstiliga! Jag hittade inte latex på Åddebos Ulls hemsida, måste man köpa den på plats?

Jes sa...

Tack för era snälla ord :)
Mimmi: Alltid lika roligt när någon "ny" hittar hit, bättre komplimang än att bli tillagd på någons länklista kan man ju inte få :) så sälvklart är det OK. Va inne & titta på din sida, du syr ju som en gud, mej blir du inte av med nu:)

Jes sa...

Maria: Jag köpte via nätet, konstigt de kanske har slutat, har för mig att jag hittade även någon annanstans. Ska kolla tunt i mina "favoriter" och se om jag kan hitta vart (de var billigare än åddebo ull).

Jes sa...

Att de ska vara så svårt att få med allt i ett inlägg!!! Klockarbarn: Har bara provat flytandelatex på tovat tyg. Men jag tror att de skulle kunna funka på stickat/virkat, bara maskhålen inte är för stora.

KLOCKARBARN sa...

Jag får väl prova. Jag kör ju det stickade i maskin och då tovar ju sig garnet men det blir inte lika slätt som när t ex du tovar.

Jes sa...

Klockarbarn: Eftersom du tovat de stickade tofflorna i maskin tror jag inte det ska vara några problem. Latexet är lättflytande & penslas på, stelnar på några timmar. I bland behövs 2 ggr för att få en tjockare hållbarare yta.

Petra sa...

MEN så fina! keep up the good work! =)

http//:petraodaniel.blogg.se

Jes sa...

Petra: Va trevligt med ett nytt ansikte, välkommen hit.

Anonym sa...

Tack för tipsen med flytande latex! Jag ska bara hitta någon som säljer det på internet och pröva det på mina virkade tovade tossor