måndag 13 augusti 2007

Overlockmaskin ÅNGEST, HÄÄLP
Va på min lokala symaskins affären i dag, vilkt bara gjorde mig mer förvirad, hade i stort sett bestämt mig för att köppa en maskin som kan "allt". Men han i affärer tyckte att man ska ha två maskiner en för overlock & en för töcksöm (coverstich). Har läst på visa forum sammasak men de har oftast haft Husqvarna husky 910 som sägs vara svår att träom. Han i affären sa att det blir bara en massa rattar, spakar m.m att hålla reda på med en kombinations maskin, vilket kommer leda till att man blir tokig. Och vad jag förstår så blir det ingen direkt pris skillnad på at köpa två eller en "kombi".
Vissar här två sömmar jag verkligen vill ha på min maskin (2/3 olika bilder på varje söm), till och med hellre än 2/3-trådig täcksöm . Vet ej dock vad sömmarna heter, någon som vet??
Har nämligen sätt på många av K´s tröjor att dessa två används ofta på ärmslut och nere på tröjkanten. Så jag funderar på att köpa en maskin som har dessa & kanske inte täcksöm utan köpa en senare om behov märks ev då begagnad. Vad har ni för tankar om maskiner och har eran maskin dessa två sömmar isåfall vilken maskin har du.

6 kommentarer:

Thea sa...

Jag tänkte om, precis som du. Just det att man måste hålla på och trä om verkade jobbigt. Istället kan man ju ha overlocken ämnad för att sy ihop grejerna och en covermaskin till detaljer och fållar. Jag slog till på en Janome Cover Pro idag. Hade tur och fick en ny för 2.000 kr (hade stått ouppackad i typ två år). Den har ju inte massor av olika sömmar, men dubbel och trippel coversom och kedjesöm. Tror nog att den blir ett jättebra komplement till min enkla overlock Bernina 700D. Och billigare!!

Jes sa...

Låter som en bra affär, har ett erbjudande på 3000 för en begagnad Janome Cover Pro som är lite använd funderar på att slå till.

Thea sa...

Låter också som en bra affär. För den slanten kan man ju tesat och sälja vidare för en tusenlapp mindre om man skulle vilja byta upp sig. Enda nackdelen som jag hittills har kunnat hitta är att den låter lite mer än min symakin och overlocken. Men det är väl bara för ungarna att vänja sig! :-)

Gekko sa...

Jag kan inte heller släppa tanken på Janomes maskiner, fast jag funderar på att köpa från http://www.sewingmachines.co.uk/
Ni kan väl hålla mig uppdaterad på hur ni tänker??

Gekko sa...

Jag har pratat med symaskinsaffären i grannstan (det är grannen A's mamma), hon kommer med en janome 744 och troligtvis en coverpro nästa vecka så att jag kan provköra hemma innan jag bestämmer mig. Service eller hur?

Florin sa...

Åh, jag vill oxå ha!!!! Måste börja spara NU!!!!! Å då blir det en Janome eftersom jag är mer än nöjd med min MyLock 644D och ångrar att jag inte valde en Janome när jag köpte ny vanlig symaskin för några år sedan...