fredag 17 augusti 2007

Green Garden


Har tittat länge på detta mönster & velat sy den, tycker att klännings modellen är jätte fin & nu är det gjort. Gör man den ännu längre och i passande tyg tycker jag modellen skulle passa till Dopklänning.

Härmar Lisom & ger den en stilig engelsk titel:) Namnlappen på armen. Den är tänkt att skickas till Finland där jag har en kolega som är mammaledig och har precis fått en liten Sara 2 veckor. Den är stor nu men hon lär väll växer i den. Tyckte efter ett tag när jag började sy att jag kanske skulle sytt banden med vit tråd, men då var jag halvvägs, men jag tycker nog att första tanken med grön tråd blev bra.


Mönster: Sy till barnen 62-98 centilång av Elsebeth Gynter, Bjarn Solberg

Modell: Babyklänning 3-6 månader, i boken är omlotten bak men jag tyckte det blev bättre med den fram.

Matrial. Bomullstyg köpt på loppis, vit snedslå i bomull.

2 kommentarer:

Lucia sa...

Hej! Jättesnygg verkligen. Men det är ju helt omöjligt att få tag i boken sy till barnen.
Den drar iväg till hiskliga priser på tradera varenda gång. Måste försöka springa på antikvariat, där drivs i alla fall inte priserna upp.

Jes sa...

Tack! Gillar den oxå. Jag lånade E.Gynthers böker på biblan. Sen kopierade jag bökerna på jobbet ochlämnade jag in mönstren för kopiering hos arkitektkopia (onödigt dyrt). Har man tur kan man låna om bökerna många gånger efter varan och på det sättet hinna rita av de mönster man vill. Jag Lånade om bökerna 4-5ggr. Nu har jag lämnat tillbaka dem, men jag har ju mina kopior:)