onsdag 29 augusti 2007

Ett snedsteg i underbart landskaps tyg
Jag säger ju i min presentation att jag ska dela med mig av mina framsteg & sendsteg, detta blev ett snedsteg. Måste ha ritat något knas när jag ritade av mönstret, tunikan blev för kort. Ja va på så gott humör har fått min coverpro och sydde en bakvänd trillingtäcksöm, blev jätte fint på axeln på tunikan, sen skulle snedslåna på med tvillingtäcksöm, det va här problemen börja, dels att sy RAKT en av sömmarna hade tendens att hamna utanför i bland = sprätta. Sen hade jag gjort runda hörn som bara krångla och armarna blev för smala i slutet så de var inte att tänka på att försöka med täcksöm, arm hålet fick inte plats i maskinen. Det blev "rankan" på vanliga Janome, men hur knöligt som helst. Hade från början tänkt att ge bort den men det är inte att tänka på med alla dessa fel & brister. K kan ju ha den här hemma iallefall om nu inte magen tittar ut. Är jätte nöjd med min maskin det är bara ägaren som måste sy in sig:) Namn lappen hamnade vikt i sidan denna gången.


Kompliterar här med en bild med snesteget på model, som sakt lite i kortaste laget & lite tajt att få på.Model: E.Gynter Tunika i Nya Barnkläder 62-104

Matrial: Bomullstyg som jag köpt på Tradera

Glädje moment: Sy på min nya Janome Coverpro.

Humörsänkare: Massa syda småskavanker & Ett underbart tyg (som jag inte har så mycket av) som gick om intet.

6 kommentarer:

Thea sa...

Verkligen snygg täcksöm! Jag tyckte det var lite svårt att få till den första gången, med trådspänning och så, men din ser ju jättefin ut! Jättehärligt tyg också, förstår om du blev lite besviken på att nåt blev fel när du klippte till. Så blir det ibland, och med ny maskin blir det alltid lite halvdant i början, innan man "känner varandra!"! Kan du inte använda tyget till en mindre tunika? Present till en liten bebbe?

Jes sa...

Tål att tänka på, gör mand en lite mindre kan man kanske strunta i kantband och fålla med "bakvända" trillinsöm, nere och i ärmarna så slipper jag strulet med kantbanden för nu. Vi får se hur den sitter på K i morgon. Tack för tipset, tänkte inte så långt i min depmörna i soffan.

Gekko sa...

Å vad tråkigt när det inte blir som man tänkt sig. Särskilt i sånt snyggt tyg! Fundera en gång till på om den går att ändra lite. Du tror inte att A kan låna den då? Hon är väl dryga halvåret nu?

Jes sa...

Jag ska försöka ändra, korta armarna och sprätta bort snedslån i arm och nederkant och sy om med den smalare täcksömen. Hoppas det blir bättre då. Lägnden passar nog A som den är. Föresten påminner dig här om Förklädsmönstret :)

Liksom sa...

Jättefint tyg! Du skulle ju kunna rädda den på längden genom att sy fast mudd längst ner...eller vad tror du?

Jes sa...

Du är inte så dum du :) vilken kanon ide´. Då ser det kanske bäst ut om man ska sätta mudd i ärmen oxå, och gör en snedslå i det vita muddtyget, va tror du?

Har dock fortfarande ett litet problem kvar. För att se hur det blev overlockade jag kanten istället för kantband, men glömde stänga av kniven så jag har ett jack i ena rundhörnet fram. Men det går att fixa till hyffsat. Om det bara är K som ska ha den så är en liten skavank inte så farlilgt. Men man vill ju gärna inte ge bort med skavanker.

Tack för tipset!!