tisdag 9 oktober 2007

Klänningar


Här kommer bilder på Klänningarna jag sydde i går. Har lånat jobbets kamera som bara funkar på min mac dator. En förklädesklänning och en "vanlig". Det ligger två halfärdiga byxor och väntar på mig i dag när jag kommer hem. Kamera strul coh sen kväll gjorde att jag fick sluta, har lärt mig den hårda vägen vad som händer om man sitter uppe förlänge och syr. Man får en date med mr SPRÄTT eller slänga projektet i tunnan.

Matrial: Tyget till förklädesklänningen kommer från tradera. Tyget till den andra klänningen är det brunmönstrade klövertyget från loppis & vanlig lakansväv. vanliga bomulls kantband.

Mönster: Förklädes klänningen & den "vanliga" är från ett mönstrena jag fick av mamma, där jag klippt mönstret till den vanliga klänningen i 3 delar.

Metod: Klänningarna är ihopsydda med 4-trådig overlock, har overlockat eller sickzakat klänningarna där kantbanden ska vara. Stickningen i ryggen på förkläds klänningen är syd med bred täcksöm (3,3,3,) steglängd 3 diff. 1. förklädesklänningen har tryck-knapp i nacken medans den vanliga har knytning i nacken.

Miss: Att skarvarna mellan brunt och vit tyg inte hamna på samma ställe på fram & bakstycket :(

2 kommentarer:

Gekko sa...

De blev jättesöta ju! Sy på som bara den nu och ta med allt hit till helgen så jag får kika och berömma!

Thea sa...

Å det där klövertyget har vi i grönt och rosa-rött i sovrummet på landet. Jag är så förtjust i den gardinen att jag överväger att ha kvar den när vi har renoverat upp rummet! Önskar jag kunde hitta det på loppis.

Härligt med syvecka. Hoppas du får massor gjort - och skönt att det löste dig med kameran.