lördag 27 oktober 2007

Havet är djupt, havet är djupt.....

Tänk att det aldrig blir som man tänkt sig, har inte alls blivigt sytt så mycket som jag hoppades i veckan men det blev en skjorta till kalle i ett av mina favorit tyger.
Har fått tag på ett nytt toffel mönster (jätte fina tofflor)som jag hopps kunna hinna sy ett par i morgon, eller när tid finnes:). Ska även prova dem i mitt egna ulltyg. Annars ska jag idag fixa nya toffor till kalle. Hans stortå har tittat fram och de är ju inge bra när jag har flera på beställning så jag ska göra en prototyp där delar av tofflan är fodrad, det blev inge bra när jag fodrade hela tofflan, och se hur passform och utseende blir.

Mönster : E.Gynther sy till barnen.
Matrial: Tyg IKEA, bomulls snedslå.
Metod: Skjortan i hopsydd med 4-trådig overlock, stickning och kantband raksömm.

5 kommentarer:

Gekko sa...

Den är jättefin! Vad lång K ser ut på bilden förresten! Och väldigt glad! Hoppas det går bra på dagis, han är färdiginskolad nu vad?

Jes sa...

Tack, det är nog bara fotot som gör honom så lång. Inskolningen har gått jättebra!!! I tosdags va första dagen han skulle sova där. De sover på madrass på golvet, han hade bara tittat på de andra barnen soch somnat på 5 min. Det trode jag inte. Nästa vecka och fram till 1 januari går han mellan 9-14:00.

Sica sa...

Tycker att det var ett riktigt häftigt tyg du har hittat! Och tröjan ser självklart fin ut.

Bongi sa...

Detta tyget är så fint! Har sytt en koja under vår trapp med detta tyg som draperi och överdrag till en madrass i kojan. Barnen älskar kojan och tyget som gör att det nästan känns som man är i havet! Har en bit kvar, ska kanske följa ditt exempel sy en skjorta/blus! Har länkat till dig -OK?

Ida sa...

Vilket underbart tyg.