tisdag 9 oktober 2007

Tunika, Byxa & maskinstrul.

Tänk att man aldrig få va riktigt glad. I kväll har overlocken krånglat, undertråden hoppar/går av nålen. För er som har Janome 774D dvs den "gröna" tråden, någon som har något förslag eller varigt med om liknande. Har kollat på instruktions filmen man kan inte se att jag gjort något fel.
Fick ialle fall ett par av byxorna som på börjades i går färdiga och en tröja/tunika efter mycket slit med maskinen som fortfarande strular. Detta bådar inte gått inför i morgon.

Matrial: byxor: Tyg från mamma, mudd från MG-tyger. Tunika: Tyg från mamma, svart kantband lokal syaffär, rött tyg IKEA.

Mönster: Byxa, Ottobre 4/2007 model 7 tilllägg benmudd. storlek 80. Tunika E.Gynther sy till barnen 62-98 storlek 84.

Metod: Byxa, ihopsydd med overlock, även mudd. Stickning med bred täcksöm (3,3,3) stygn längd 3, diff 1. Tunika: Ihopsydd med overlock, stickning bak å framvänd 3 trådig täcksöm (3,3,3) stygn längd 3, diff 1.
Svara kantband syd med raksöm.

Detalj: Namnlapp nere på armen eller fram på midje-mudden. Svart 3 trådig täcksöm vid ärmsömmarna.

Tråkigt: Att overlocken har börjat krångla, gör hela sygrejen till en enda "fajt" vilket tar bort glädjen.

5 kommentarer:

Gekko sa...

Vad tråkigt att det strular för dig! Men alstren ser ju fina ut. Har du testat att byta nål? Ligger tråden på plats i trådspänningen? Har du pressarfoten nede när du syr? Hoppas det löser sig!

Lucia sa...

Resultatet blev i alla fall snyggt, jag gillar verkligen tröjan. Grämer mig att jag ännu inte fått tag i boken sy till barnen. Det ska då vara helt omöjligt. Byxorna var härligt tyg.

Jes sa...

Tack för tipset Gekko!!! Du hade rätt det va bara att lätta på trådspänningen. Jag rodnar, där satt jag & svor i går och kunde bara sy korta bitar åt gången & så hade problemet varit borta om jag bara vridigt på en ratt. Ytterst pinsamt. Nu är maskinen "up and running" :)

Thea sa...

Jättefina grejer, Jes! Skönt att problemet löste sig. Men när man är trött och mitt uppe idet hela hittar man sällan felet.

Gillar tyget till tunikan skarpt!

Anonym sa...

Idag kom det flytande latex på posten. Det var generöst att skicka det till mig. Tack så jättemycket för det. Ska prova när jag gjort klart höstens första tofflor ;-)
Klockarbarn