onsdag 3 oktober 2007

Byxa "Seaworld"
I Dag har jag förutom sytt dessa byxor, fixat till resår i flera av K´s muddbyxor där mudden har varigt slapp, 3 byxor tillfixade så nu hasar de inte ner längre. Tyget till dessa havs byxor bara älskar jag. Byxan blev lite för hård i resåren, så i kväll blir det lite sprätta, sätta i en lite längre resår. Annars blev modellen jättebra, vilket betyder att jag kan klippa ut fler inför nästa vecka :).

Familjen har i dag även varit på studiebsök på K´s tiiltänkta dagis Tomtits. K börjar om ca 1 & 1/2 vecka. Vi ville ju se va vi tackat ja till & det verkar superbra. När K är ca ett år äldre så gör dom minst ett besök i veckan på Tomtits teknik-park :)

Matrial: Tyg = Påslakan från IKEA, vit mudd från MG-tyger
Mönster: Muddbyxa ur ottobre 4/2007 model nr 7 (har lagt till benmudd & gjort dem lite bredare nertill)
Metod: Byxan är ihopsydd med overlock, liksom mudden.
Detalj: Namnlapp på midjemudden. Har redan från början sytt in ett resårband i mudden som är fäst med två korta raksömmar högst upp på mudden i varje sida för att inte snurra runt (såg på plastisock byxa att de gjort så)

7 kommentarer:

Thea sa...

Wow, det tyget blev jag också kär i! Jag som var på Ikea igår och tänkte jag skulle hinna kika lite på påslakanen. Tyvärr tyckte mitt sällskap på nio månader inte likadant...

Jättesnyggt, verkligen! Och så ambitiöst att fixa slappa muddar. Sånt är hysterinsk ufo-varning hos mig!

Botilda sa...

Ursnygga! Vilket bra tips med resåren också. Jag har just börjat inse att det måste till resår i muddbyxor, speciellt de som är i lite tyngre material.

Jes sa...

Tack!!! Blev riktigt nöjd med modellen, faktiskt, har klippt ut 3 byxor till i dag i annat tyg.

Thea: byxorna har legat länge i garderoben, men i bland glänser man till & får tummen ur:)

Gekko sa...

Vilka snygga byxor och vilken underbar bild på K! Han ser ju väldigt nöjd ut!

Snux sa...

Superkult stoff! Blir inspirert, kanskje jeg også skal begynne å sy noe annet enn striper:).

Lucia sa...

Oj, gillade verkligen tyget, skulle inte trott att det var en lakan från IKEA, de såg härliga ut. Ska nog ta och sy ett par muddisar ikväll, blev lite inspirerad.

Jes sa...

Tack så mycket!!