söndag 23 september 2007

Toffel vecka
Denna vecka har det tovats tofflor av bara den, fyra par har det blivigt.
Tre par som är ihop sydda av tovat tyg och ett par heltovade. Min kära vän N som lånade ut sin symaskin till mig ska få ett par tofflor till sin son P som tack för lånet (hennes maskin har den lilla rankan som liksom ofta syr dit kantband med & hobbyoverlock). P får antigen de heltovade eller en med traktor på, beroende på vilka som passar. De Gula är tänkt att de skall flytta till Gekkos lilla O. I våras gjore vi en bytes handel. Jag fick ett par byxor till K och hon ett par tofflor till O. Men våren är ju inte så kall & lilla O växte ur dem & hon han knappt använda dem. Så jag tyckte det är inte mer än rätt att hon får ett par nya med tanke på att K fortfarande använder sina byxor :) Hoppas de kommer att passa, det visar sig till älgjakten, men du får en liten förtitt här Gekko :)

De två par tofflor som blir över kommer att finnas för försäljning.
Detalj: Namn lappen sitter fast sydd i hälen för att underlätta påsättning, ulltyget töjer sig ju gärna och det är därför bra om man slipper dra i ulltyget i hälen när man tar på toffeln.På de gula har jag virkat i langetstygnen för att förstärka sömmarna. Undersidan på tofflorna är behandlade med flytande latex två gånger för att ge en slitstark sula och ge halkskydd. Motiven är dit tovade med tovningsnål.
Inköpställe: Ull & garn är inköpta på 100% ull. tovningsnål panduro. flytande latex Åddeboull (som tyvärr inte säljer det längre).

8 kommentarer:

Gekko sa...

Nämen är du världens snällaste eller? De ser jättefina ut! Tror O kommer tycka jättemycket om de, och hennes föräldrar också:-) Kul!!!!! Du är så himla duktig!

Thea sa...

Å, suck, lycko dig som kan sånt! De är så otroligt fina!!

Jes sa...

Tack!!
Det är inte så svårt, jag köpte en bok och lärde mig själv:)För det det fanns inga kurser att gå i närheten.

Doris sa...

Skriver i dig som medlem i swapen, hör av dig om du inte vill.
http://hemlishemlis.blogspot.com

Maria sa...

Alldeles un-der-bara! Är säkert ännu finare i verkligheten oxå!! Synd att Åddebo ull inte säljer latex längre, men det verkar som man kan använda Panduros relief liner som halkskydd. Har inte testat det själv än...

Botilda sa...

Oj, så fina! Jag säger som Thea, lycko dig som lärt dig och kan så himla bra.

Snux sa...

Åh, fine, fine fine!!

Jes sa...

Tack för era snälla kommentarer:)