torsdag 13 september 2007

Mudd-jeans
I veckan fick vi dagis plats till vår älskade lilla K. Vi stog i kö för en plats 1 Januari, men de ringde här i veckan och sa att vi fått en plats till 1 oktober. Detta dagis är väldigt populär & svårt att få plats till. Dagiset drivs av Tom Tits en Tecknik park för barn, dagiset ligger vägg i vägg med denna tecknik park & anväder dess lokaler ibland. Dåda drivs av kommunen & dagiset har en egen kö. De sa oxå att det inte skulle bli några platser lediga i januari., så det va bara att tacka ja. K börjar 15 oktober & kommer gå 5 timmar om dan så pappa P som är föräldrar ledig nu kommer fortsätta vara föräldrar ledig halva dagarna. Dagiset ligger även bra plaserat för jag går förbi där när jag går till tåget. Dagis = mycket kläder går åt, det behövs mer byxor, därför "snickrade jag i hop dessa mudd-jeans på en kvart :)(lätt överdrift). Byxorna blev lite långa, så det blir nog att kapa av och sy ditt mudden igen. Såg när de va klara att overlocksömmen tittar fram lite mellan stickningen, men "shit happens".

Mönster: Ottoberg 1/2006 Flickbyxa (7) storlek 74
Matreial/Metod: Ett par gammla utslitna jean, gul mudd från MG-tyg. Byxornas långsidor kantades med 4-trådig overlock, isärpressad söm (för att bara få 2 lager i stället för 3 vid stickningen.) ihopsydda med skedjesöm. Ytter sidorna har stickningar med täcksöm. Insidan på byxorna har stickning av raksöm. Mudden ditsydd med 4-trådig overlock.

Trådinställning:
4-trådig overlock:trådspänning (3,3,3,3) steglängd 3 diff. 1.0
Täcksöm: Trådspäning (3,3,3) steglängd 3,0 Dif. 1.0
Skedjesöm: Trådspänning 3,4) steglängd 3 Dif. 1.0
Detalj: Namnlappen sitter på rumpan som brukligt på jeans :)

5 kommentarer:

Doris Daisy sa...

Snygga brallor, lagom till dagis!
Grattis till den lyckade platsen!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Maria sa...

Din son kommer garanterat charma alla tjejer på dagiset, speciellt i de jeansen!
Grattis oxå till de fantastiska tyg- och mönsterfynden, tänk att mammor som inte gillar att kasta är så bra att ha... ;)

Thea sa...

Snyggt med gul mudd på jeansen!

Gekko sa...

Har inte jag kommenterat dessa? De är ju så grymt snygga! Kan du inte ta med de nästa gång du kommer så kan jag kika lite? :-)