tisdag 29 juli 2008

Solhatt: blå klöver



Jag har länge behövt en sol hatt & nu har jag en :) Denna är syd i mit favorit tyg klövertyget. Mönstret ropade jag hem på tradera,men jag har gjort om det lite, i ursprungs mönstret så va mössan ca 10 cm längre vilket betyde nästan ner på hakan på mig så det var bara att klippa av den, den har jag så smalt huvud att jag redan från början tog en trekant mindre än vad mönstret säger & den passa perfekt :) Hatten är fodrad med ett enfärgat blått tyg.

Det är ingen jätte produktion här som ni märker men vi är ute & åker runt en hel del & hälsar på folk. Och när vi varit hemma & mellan landat har det inte blivigt så mycket sytt som jag tänkt. Jag & sambon fastnar i soffan på kvällskvisten och oj va svårt det är att komma loss :) Men några få grejor har blivigt gjort en present bland annat men den bloggar jag om när den är överlämnad.

onsdag 23 juli 2008

Svar på utmaning!

jag har blivigt utmanad av mamman pysslar & av sica här kommer mina svar, bättre sent än aldrig :)

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
1. Att tvätta en massa tyger
2. Att packa inför nästa tripp nu på semestern.
3. Att måla garage fönster.
4. Att åka & bada med familjen
5. Att grilla hemma hos vänner

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Då va jag 27 år & och läste in tredje året på komvux för att sen forsätta med molekylär microbiologi på södertörns universitet.


Ställen du bott på?
Järna hos mina föräldrar,
Södertälje: själv och numera med min sambo P

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1.Betala av mina studjelån.
2. Betala av vårat huslån
3. Köpa nytt hus
4. Resa med familjen
5. Jobba mindre

Dessa 5 skickar jag utmaningen vidare till: Carolina,
Jnydesign,lumlum,MAJTJHO, primavera.

måndag 21 juli 2008

Haj badrock 2.0







K´s kusin V fyller snart 4 år & eftersom vi inte kan vara med på kalaset så fick han sin pressent i förskott när vi spendera veckan tillsammans på släktgården.
Planen har sedan länge varit att sy en hajbadrock till V eftersom han älskar hajar. i badhemlisen provade jag iden till Gekkos dotter O, och jag gillade resultatet. denna är dock inte gjord efter samma mönster, även denna gång blev jag väldigt nöjd med resultatet.

Tyg: Frotte från jofotex, fleece till tänder,tunga & applikationer är från lokal tygaffär.
Mönster: 70-tals mönster som jag fått av mamma när hon rensa i sitt syrum.
Metod: Ihopsydd med overlock, fållad med raksöm. Applikationer fastsyddda med tät zickzack. Applikation påstruken med mellan lägg med klister på båda sidorna ( mins ej vad det heter).
Kommentar: Blev jättenöjd med den, va rädd att den skulle va jättestor på V eftersom mönstret va 120-130 men det var den inte. Jag gjorde den lite kortare + att jag skippade sömnsmånen. Detta mönster använder jag igen:)
Extra roligt är att V verkar gilla den nya badrocken:)

min hemlis har kommit :)





I gårkväll kom vi hem, och i brevlådan låg mitt efterlängtade hemlispaket, det har nog legat där hela veckan & väntat på mig. Mitt paket va superfint, en hoodie i velor i en blågrå färg, där luvan är fodrad med ett härligt mönstrat trikåtyg :). Den är lite stor på k men det var ju meningen eftersom det är tänkt att den ska räcka hela vintern ut. Inte nog med den fina hoodien så fanns det med tre!!!! gåvor en jättefin brika att ha frukosten på när man sitter på alltan trappan :) en fin shoping väska och fina servetter att använda nu under alla sommar grillningar. Tusen tack!!! boken va Camilla Läckbergs Tyskungen som jag inte läst men har tänkt köpa men jag har väntat till efter hemlisen, vilket visade sig va ett smart drag, Ännu en fullträff jag älskar hennes böker.

Tusen tack min hemlis jag har ännu inte hunigt kolla runt på de som är med för att lista ut vem du är men jag återkommer med en gissning under kvällen, nu ska jag ut & surfa runt.

Ännu en gång tusen tack!!! för ett jättebra hemlispaket.

tisdag 15 juli 2008

Info till min hemlis!

I söndags åkte vi bort och kommer inte hem på en vecka, så du vet varför jag inte visar eller komenterar mitt hemlis paket, efter som vi åkte innan paketet kom.

Badrock till K






Många bilder blev de :)
Har äntligen sytt en badrock till K, detta har funnigts på min att göra lista väldigt länge. Nu har jag äntligen fått tummen ur. Tyget till badrocken är en handuk jag fynda på loppis med Thea efter sy mässan i våras. Efter symässan följde jag och Gekko med hem till Thea för att beundra hennes då nya inlöp av Pfaffen, vilken härlig maskin :) Efter lite fika & härligt prat fick jag skjuts till tåget, fast först svängde vi in på en lokal secondhand. Vi hitta inte så mycket förutom denna handuk mins du den Thea? Först var det tänkt att den skulle följa med som tyg i mitt senaste hemlispaket med badteama då min hemlis va Gekko men så blev inte fallet, hon fick andra fina tyger som jag vet att hon tyckte om :). Som sakt mycket svammel, handuken har används flitigt av K men tanken har som sagt varit att de ska bli en badrock. Så blev den äntligen klar!!!

Tyg: secondhand. kantband lokal syaffär
Metod: ihopsydd med overlock kantband och follning med raksöm.
Mönster: Omlottklänning sy till barnen av E.Gynther.
Kommentar: Gillar Gynther mönster :) Blev super nöjd!! Ev ska jag om jag sy fler göra omlotten lite högre fram så blir det lite mindre v-ringat. K Va mycket förtjust i den han invigde den samma kväll den blev sydd.


På bilden längs ner ser ni K i full färd med att prova Pappa P sandaler, K älskar att prova skor, båda sina och speciellt våra :)


torsdag 10 juli 2008

Frotte klänning: gul nyckelpiga






Det kan ju tyckas att jag syr väldigt mycket klänningar fast vi har en son :)
Denna frotte´klänning är till en kollega som beställt den till sin dotter T.
Det är alltid skönt när motagaren är nöjd & både mamma och den nya ägarinnan säger sig va nöjda med denna :) Tyvärr ska min kollega flytta till piteå så nu får jag inte träffa henne så ofta:( Det är inte så att jag inte tror att Piteå är fint, de är det säkert, med underbar natur, men det ligger ju så långt bort :(

Matrial: Frotte från superbuzzy. Bomullskantband.
Metod: Ihopsydd med overlock ( som vanligt börjar skänna mig tjatig :)kantband med raksöm.
Storlek: 104.
Mönster: Iget, med ursprung från meedom där jag ändrat det mesta.

Ursäkta med bilderna blev lite mörka!!!

Kommentar: Gillar den verkligen, detta tyg älskar jag, har precis köpt lite mer(tror jag köpte de sista), de hade inte så mycket kvar köpte även de blå, de har även fått in ett fantastiskt frottetyg med vit botten med gröna klöver på som ni kan se på bilden längst ner.

Föst hade Klänningen tryckknapps knäppning men den ena knappen lossna efter en dag så då blev det reklamation :) så då sydde jag om kantbandet i halsen så det blev knyt i stället. Tryckknapparna klara inte två (4) snedslå lager + frotte. är det någon som vet var man hittar tryckknappar med längre "tänder".

tisdag 8 juli 2008

Landskaps tofflor.




Dessa tofflor gjorde jag för ett tag sen. De va en beställning från kollegan E som skulle ge bort dem i pressent till en nyanländ liten tjej. De är i st 3-6 månader så tjejen har lite att växa i & så passar de nog lagom i höst/vinter. Min vän E hade dock lite bryderi innan hon bestämde sig för vilket tyg de skulle va, eftersom tofflorna är så små så får mönstret på tyget inte va för stort då syns det ju inte. Efter som jag glömde att ta en bild av tofflorna själv så har E varit så snäll & tagit bild på tofflorna innan hon gav bort dem. Tack för bildarne E.

Tyg: från Tradera, Fleece från lokal tygaffär.
Mönster: Köpt på etsy.com
Kommentar: älskar verkligen detta mönster!!! Blev väldigt nöjd med tofflorna, det är dock lite pill.

Byte med P.O.S.E



Denna underbara tröja damp ner i brevlådan i går, den kommer från min duktiga medbloggare P.O.S.E. Tröjan är hennes del i våran byteshandel. Min del i bytet är inte gjort ännu men det ska bli ett par ulltofflor som kommer efter semestrandet. Visst är tröjan fin!!!.Blev så förälskad i tyget när jag såg det.

Om du oxå skulle va intreserad av tygetet så kan du anmäla ditt intresse hos yrväder hon har ett inlägg där du kan tala om hur mycket du skulle kunna tänka dig att köpa, för det är ev tänkt att trycka upp detta härliga mönster i nytryck.

Tyvärr kan jag inte visa någon live bild för K sov när jag kom hem men jag ska försöka fota K i tröjan när jag kommer hem.Den kommer bli perfekt i höst :)

söndag 6 juli 2008

Gul elefant tröja!


Mitt första alster i elefantyget blev i det gula tyget. Det blev yttligare en T-shirt till K. Denna fick slinka före i kön (det ligger redan 3 utklipta tröjor i annat tyg & väntar på att bli sydda). Det blev inget speciellt en vanlig tröja utan krusiduller. En sak som retar mig är att när jag sickade ner halsmudden med gulr tråd så tänkte jag inte på att det blir fult på baksidan den gula sömmen syns ju så tydligt mod den bruna mudden. Har aldrig provat men det har säkert ni, funkar det bra att ha annan färg på undertråden utan att det märks på ovansidan?


Tyg: Jofotex
Mönster: Eget med insperation från Meedom-
metod: Ihopsydd med overlock, stickningar med coverpro inställning: 1.1, 0 steglängs 3, diff 1.

Kommentar: Bara älskar detta tyg!!! Blev nöjd med tröjan om vi bortser i från att mudd stickningen syns så väll på insidan & att armfållen skulle ha varigt högre upp :)

lördag 5 juli 2008

Älskade elefanter :)


Idag avgick färden till Jofotex vid 08:00 på morgonen va frame vid 9:30, 30 min innan de öppnar (vet att Johnny ibland öppnar lite tidigare om det är han som öppnar),

tog en fika på konditoriet brevid och inväntade öppnandet. 30 min effektivt handlande resultera i elefanter i alla färger + litte annat smått & gott :). Tyvärr träffa jag inte Johnny denna gången, han hade inte börjat ännu. Men jag vart väll omhändetagen av tjejerna som va där :) Det visste jag sen mitt föra besök men det tål att upprepas personalen på jofotex är UNDERBAR, Tack du som expediera mig i dag, missa dock ditt namn. Ni ger alltid mersmak :) Sen var det bara att sätta sig i bilen & åka hem 1,5 timme på vägen men det var det värt. Lite traffick hade jag oxå :)

Nu har jag lite tyg att uppehålla mig i sommar, denna gång köpte jag rejält av alla färgerna i elefantyget så denna gång slipper du bli mail "terroriserad" :) av mig Johnny när jag vill kompletera med mera helatiden som med ugglorna.

Bilden på elefanterna har jag "snott" från Thea, tyget ligger redan i tvättmaskinen missa att fota :)

Byte!



Jag & Liemel har gjort ett byte, hon fick mönstret till denna klänning & jag fick en mössa till K. Mössan passa perfekt, han blev jättefin i den :) Desutom gillar han den skarpt, han ber att få ha den när han springer omkring häe hemma, bättre betyg kan den inte få :) Tack för bytet!!!

tisdag 1 juli 2008

Arbetsklänning 2.0







Så var det dax för ännu en "arbetsklännig" den är sydd efter samma modell som denna, fodrad med bommullstyg för att va mjuk & skön mot kroppen, dvs vaxduk utanpå & bomulls väv inått för att va skön mot kroppen. Denna vaxduk är mer tyglik i sitt matrial än den förra. När jag såg denna vaxduk blev jag väldigt förtjust & kunde inte motstå att köpa. Har sett samma mönster på en annan blogg i tyg (kommer inte ihåg vems) det skulle jag gärna villja ha.

Material: Vaxduk, vitt bomulls tyg, bomulls snedslå.
Metod: Ihopsydd med overlock, kantband med vanlig raksöm, den är vändsydd inte för att tanken är att den ska vändas med för att det är snyggast och det blir inga sömmar mot kroppen.
<strong>Storlek : 86
Mönster: Samma som denna.

Kommentar: Lika nöjd med denna om inte nöjdare :)Det blev mycket bättre med raksöm till kantbandet.

Även denna gång är det våran son (bäst att skriva det :) som modellar.