fredag 27 juni 2008

Arbetsklänning/Förkläde 1.0Har länge tänkt att sy denna, men det har alltid kommigt något i mellan + att jag väntat in rätt vaxduk :) Såg denna idee på en hemsida( ej blogg mins dock inte vad den hette) för ca 1 år sedan och har sedan dess gått i dessa tankar men aldrig kommigt till skott. En arbetsklänning, dvs en klänning i vaxdu som är fodrad med ett skönt bomullstyg på insidan så den även känns skön mot kroppen. Klänningen knäpps med två tryckknappar bak då styckerna gpt lite omlott. En klänning som tål det mesta både gällande väta & smuts så.

Denna har ännu inget hem.

Mönster: Får nog nästan kalla det eget (man vågar ju inte för mycket med dessa "mönster poliser" som smyger i krokarna & går i tacket så fort någon skriver att mönstret är eget men som inte vågar uppge sitt namn!!!)Har utgått från Meedom men har ändrat det mesta både halsring & bredd & längd. Men det är alltid skönt att ha något att utgå ifrån.
Storlek: 86
matrial: Vaxduk, och vitt bomullstyg.Bomulls kantband.
Metod: Ihopsydd med overlock, bomulls kantband sytt med tvillingnål (detta gör jag inte om utan använder vanlig raksöm nästa gång den är för bred), hade tänkt att använda coverpro men det blev så tjockt.
Kommentar: Gillar den verkligen!!! , vaxduken är ju bara så fin :) har ändrat lite sen sist då även denna klänning är i samma mönster. Har gjort halsringningen lite djupare och även gjort armhållen något större för att få plats med något under. Det kommer fler sådana :)

Här ser ni arbetsklänningen in action med våran son K som modell ( vissa tror att han är en tjej när han modellar i klänning :)

17 kommentarer:

OttoPippi sa...

Underbar!! Har själv gått i samma tankar att sy något liknande!
Måste också bara få kommentera ang "mönsterpoliserna". Nu är det ju såhär: Att vi flesta jobbar ju helst själva och ändrar mönster hel vilt. Och skulle vi ange mönster kommer från: "Si och så" när vi ändrat ngt så vore det ju helt fel!! För om någon skulle försöka sy en precis sån och utgå från mönstert så skulle det ju inte bli rätt!!!
Det jag försöker säga är bara att GIVETVIS är mönstret ditt!! Inte någon annans i alla fall :-) :-) :-)
Kram!!

Carolina sa...

Jättefin och smart idé det där med att fodra på insidan.

Ett Tu Tre sa...

Smart och snyggt! Alla med barn i "den där åldern" vet ju hur glada de är för kladd och vattenlek. Jag har ju rent av en bit vaxduk liggande här nånstans ... få se vad det kan bli. Tack för idéen!

Gulligan sa...

Vad smart och superfint!!! Håller med Ottopippi ang "mönsterpoliserna" Det underlättar att ha nåt att utgå ifrån men resultatet blir ju nåt helt annat. Och då är det eget!!

Gekko sa...

Snyggt! Vad fin din son är i rosa förresten! Fast han är ju fin i allt! :-)
Håller helt med er andra om "mönsterpolisen". Jag hade dock inte uppfattat att andra än mig fått en anonym kommentar om nåt sånt. Har det diskuterats någonstans kanske?

Jes sa...

Gekko: Jag har personligen inte fått någon anonym kommentar om just vart mönstret kommer i från och om det är rätt att kalla det sitt eget, men jag vet ju att andra fått de (nämner dock inga namn eftersom jag inte vet om de vill de)och jag blir lika lessen varje gång jag ser det. Speciellt när kommentatorerna ALLTID är anonyma och inte vågar stå för va de tycker. Efter som jag kallar det " mitt" mönster tänkte jag förekomma eventuella mönster poliser & tala om hur jag resonerar när jag kallar det mitt eget.

Linda sa...

Vilken fin!
Vad skulle en sådan kunna tänkas kosta om man var sugen på att köpa ;-)

Jes sa...

Linda: Maila mig så får du prisuppgift på manmademm@gmail.com

Anonym sa...

Vilken helsmart idé!! Perfekt för kladd med fingerfärger och tex bakning!! Tack för härlig inspiration!
/June på www.junebacken.se

Anonym sa...

Aha, är det alltså pga de sk "mönsterpoliserna" som vissa tagit bort sin anonym-funktion? Tråkigt, tycker jag som inte har blogger och som då inte kan ge kommentarer. Vad somliga ska förstöra.. =(
/June igen

HugOlle sa...

Den där fina vaxduken känner jag igen! Rolig idé...

kokos flanell sa...

i love vaxduk, använder det till mycket, och så finns det så fina mönster.

bra arbetsklänning. kanske man ska ha en bred ficka framtill så allt inte bara rinner av och ner på golvet?

helst skulle man ha någon slags uppsamlingsstupränna runtom nederkanten för fickor med allt möjligt guck i är otrevliga att rengöra.

Jes sa...

kokos flanell: Smart ide, produktutveckling :)

Syster Blå sa...

Hej! Super söt klänning. Kul med ett plagg som är så fint och praktiskt på samma gång!

Är nybörjare i både bloggvärlden & syvärlden. Har länkat till dig under rubriken “Inspirerande bloggar”! Hoppas att det är ok! ?=O) //L

Nakiito sa...

Hej Jes
Ja, det var en väldigt bra arbetsklänning. Jag har just sytt liknande förklädeshaklappar men som är lite kortare. jag kanske skulle göra dom lite längre (och sy en till mig också). Min dotter äter så att det märks i hela huset. Herregud, förra veckan skulle vi ut efter lunchen och som tur var hann jag titta i spegeln där jag upptäckte att jag hade ärt stänk i håret och på ögonbrynen.

Apropå mönsterpoliser, tell me about it! Det är därför jag inte skriver om det alls på min blogg för det är precis som Ottopippi säger, man ändra ju ALLTID ett mönster och då FÅR man faktiskt kalla det för sitt eget, men för att slippa otrevliga kommentarer så låter jag bli att nämna det överhuvudtaget.

Ha en trevlig vecka och strunta i alla "player haters".

Jes sa...

Tusen tack alla! Det är så roligt att komma in & se alla kommentarer :)

June: Ja det är nog därför flera har tagit bort möjligheten att va anonym, men du kan ju alltid skaffa ett blogspot konto bara,ej en blogg då kan du ju lämna kommentarer:)

Och tack alla angående suportet mot "mönsterpoliserna" :)

Fnix sa...

Åååh så fin den är, klart att mönstret är ditt eget. Skit i de där mönsterpoliserna, dehar fel och ALLA blir inspirerade av andras kreationer, om man inte fick bli det skulle ju inga nyheter heller skapas för då skulle ju alla kunna hävda att "ja men just den detaljen har jag skapat så det är mitt mönster"