tisdag 1 februari 2011

Cirkel body

Hej kära vänner, nej jag har inte gått under jorden....
Men efter Galleri Hemsytt blev det inte så mycket gjort, sy torka, plus att jag prioritera att vara mycket med familjen plus mystid under jul & nyår. Det har börjats produceras här hemma igen, har färdigställt en tviling beställning som ännu inte riktigt fastnat på bild men bilder kommer snar.

Här har vi en Body till lilla E som hunigt bli 9 och en halv månad!!! och växer så det knakar, så det behövs kläder. Har gjort ett nytt body mönster, utgick från mitt bodysuit mönster. Sen har vi en snygg body från villevalla hemma som jag instpererades av när jag gjorde underdelen. Den är sydd i det härliga cirkel tyget från Mjukatyger. Fram över kommer det mer kläder till E och K i dessa tyger i olika färger, men först måste de sys klart först. Det ligger en massa påbörjade kläder i källaren, för i går kväll va det tillklippnings kväll :)

Bodyn har knäppning i halsen, sen har även provat ännu en ny grej. I många köpeplagg så har man sytt en halcirkel av tröjans tyg som man har på insidan av nacken, och sen så har man en snygg täcksöm på baksidan av tröjan. Detta ville jag testa. PÅ denna lapp kan man ju sy fast sitt tvättråd och storlekslapp. Så lipper jag hoppstygnen som nästan alltid blir när jag kantar över en storlekslappen, plus att tvättråds lappen som jag brukar sy in i sidan, inte kan skava på känslig barnhud när den är fastsydd på detta sätt. Ser att det ser ut som om knäppkanten i halen täcker täcksömen,som är på skarven mellan knäppning och ärm, men så är inte fallet.

Tyg: Mjukatyger
Mönster: Eget
Kommentar: Gillar bodyn har dock inte kunnat prova den eftersom "snärtan" ligger och sover. en sak jag kommer göra annorlunda nästa gång jag syr lappen i nacke på ett plagg med raglan är att sömen ska börja där raglan sömen börjar så de inte korsar varna. Man lär sig något nytt varje gång :) Sen så är det kanske snyggast på tröjor med vanlig ärm (ej raglan) men vi får se, håller på med "vanliga" tröjor till k som ska få nack lapp.
Ser nu på korten att min namnlapp har hamnat lite snett på nacklappen.

7 kommentarer:

Ellilo sa...

Så fin. Jag har också funderat på det tyget. Är det bra kvalitet?

Heimlaga sa...

Tjusigt! Men jag kan ju fundera lite på varför man över huvudtaget syr in tvättråd på kläder man skall behålla själv...Om man nu vill undvika skav...

MinaMirakel sa...

Jättefin, snygga dekorations sömmar!/åsa

Anna Johansson sa...

Så jättefin!

Jes sa...

Heimlaga: för att det finns en i familjen, vi behöver ju inte nämna några namn :) som behöver lite vägledning i vilken temp. Som ska va på vilka kläder :)

plus att om kläderna får en ny ägare i framtiden så kan det ju va bra att de vet vilken temp som är bäst . Därför sätter jag tvättlappar i våra barns kläder. Plus att jag ville testa en ny ide vilket är bäst på "våra" kläder och ej på kläder man tänkt att sälja.

Anna GL sa...

Åh, så fin denne bodyen var! Kjempefint stoff! Ble litt forelsket. :)

Heartbeatdesign sa...

så fin body! Ser välgjord ut med lite fina detaljer :) Älskar det där tyget!