onsdag 25 juni 2008

Grön 70-tals "bralla"


Våran K behöver mera byxor. Och jag har länge velat sy ett par manchesterbyxor, har ju en del härliga manchestertyger i härliga färger som jag fick från mamma. Men dessa är faktiskt sydda i ett tyg köpt på Jofotex. Visst är det en härlig 70-tals grön färg :) Det ska nog även bli en vårjacka i detta tyg så småning om. Byxorna är härligt utsvängda där nere som det begavsig på det glada 70-talet. Mönstret är en blandning av egen knåpat och lite lånat från ett ottobre mönster bla fickorna, efter som jag saknade en bra fick modell.

Tyvärr tycker jag inte bilderna gör byxorna rättvisa.

Tyg: Jofotex
Mönster: Lite eget,lite lånat :)
Storlek: st 86.
Metod: Ihop sydd med overlock, stickning i grenen med raksöm. Fållas med tvillingnål.
Kommentar: Gillar verkligen byxorna, de blev lite pösiga där uppe men då har han lite att växa i. De blev rätt så låga i midjan så nästa gång blir de nog lite högre,Tygblöjan sticker upp lite mycket. Fållade med tvillingnåll det va premiär för mig och jag blev väll inte så förtjust, nästa gång använder jag coverpro till detta moment. Håller redan på med ett par till i annan färg och som har en liten extra detalj, kommer på bloggen inom en snar framtid :)

7 kommentarer:

Mimmi sa...

Fina! Det är lite roligt att klä barnen i något annat än velourmuddisar ibland, men även roligt att sy något annat också ;-)

Så fint de matchade den gröna stjärntröjan.

Sica sa...

Vad fina byxor och modellen är lika söt som alltid.

Stora lilla j sa...

Jättefina!!!! Jag älskar också sådana fickor, sydde ett par såna till Jonathan förra året, fattar inte varför jag inte gjort fel nu när jag blir påmind om hur fint det blir... =)

Gekko sa...

De är så underbart coola! Jag har ju sett de live också och kan intyga att de är urläckra! De står på min lista över att-göra... Den gröna färgen är ju såååå snygg!

OttoPippi sa...

Skitfräcka!! Verkligen coola!

erika sa...

läckert!!!å kan verkligen tänka att den gröna färgen ät riktigt retro!
(min lillskiit har oxå de där linnena med svampar på från kapphal!!)

Gulligan sa...

Så snygga!!Läcker färg!!