fredag 21 december 2007

Min hemlis har fått sin hemlis

Min hemlis LizA Små yrväder fick sitt hemlispaket i början på veckan. Hon gissadev även att det var jag. Hon har inte lagt upp några bilder än, vet att datorn krångla. Men efter som jag åker bort i dag så tänker jag visa vad jag skicka fast LizA inte lagt ut några bilder ännu, hoppas du inte tar illa upp LizA.

Alltid lika skönt när man ser att paketet kommit fram. Samma ångest denna gång på vad man ska sy. Läste i en anna blogg minns inte vilken, hon skrev att vad jag än syr så skulle motagaren kunnat sy en likadan själv och det stämmer ju men jag insåg sen att visst det kan hon men inte i det tyget jag har valt och så kändes det bättre :)

Jag sydde en väska efter knåpmordens model i ett blommigt 70-tals tyg som jag fynda i min mors tyggarderob, väskan är fodrad med en solgul frotte. Väskan är sydd så den ska kunna gå att använda åt båda hållen om man vill. Men kantbandet blir ju alltid snyggast från ett håll hur man än gör. Sen så har jag snöat in lite på mössor och ville testa och sy en tvåfärgad mössa. Det härliga retro trikån från MG-tyger på ena sida (fram) och brun trikå på andra (baksidan), så då fick min hemlis bli min försöks kanin. Jag tyckte den blev snygg i två färger, sydde denna i storlek M (alla har ju inte samma bebis storlek på huvudet som jag). Hoppas den passar.

Så till tygerna jag skicka, även detta är ett stort ångest moment, vilka tyger klarar jag av att skiljas i från (vilket inte är många :)) och gillar hon det jag skickat? Men lätast är att skicka något som jag själv skulle gilla.

Detta är vad det blev: De stora tygerna blev ett röt fleectyg och ett tyg med stora pippilångstrump och det blev även två bonustyger, ett sött barntyg med ankor och skog m.m. och ett blommigt tyg som jag ser att jag ej fick med på bild.

Som sytillbehör blev det en magnetisk nåldyna + nålar och en sprätt (som i vårat hem har en tendens att försvinna). Efter som jultyger inte är min starka sida så fick jultemat komma iform av juldekoration som jag tovat, en ängel och ett juläpple, även en stor röd julkula jag inte kunde motstå i tygaffären.

Höll på att göra en jättemiss när jag skulle skicka något gott, var påväg att skicka min favorit choklad 70% chilichoklad och julnötter och röt te. Sen läste jag en gång till på min hemlis blogg, hon gillar inte mörk choklad, dicker inte te & är allergisk mot nötter!!! Så det var bara och tänka om och skicka godis i min hemlis smak :)

Gillar verkligen dessa hemlis byten

4 kommentarer:

Charleston sa...

Hejsan, ditt paket låter toppen. Bilderna går inte att se, men det kanske bara är tillfälligt idag!

Jes sa...

Aj då , har lagt upp bilderna på nytt, hoppas ni kan se dem nu.

Thea sa...

Nu ser man dem fint! Fina grejer du skickade. Och vilken tur du läste en gång till!! Det knepiga är ju just att hitta på något som mottagaren skall gilla. Man bara vill ju att det ska bli rätt!

Ropheka sa...

NICE Blog :)