söndag 9 december 2007

Vi komma vi komma från pepparkakeland.....

Såg Theas fantastiska juldressar till sina två döttrar som hon tillfälligt gjort om till jul/lucia outfit, vilket inspererade mig att göra något liknande till K. Skulle vilja sytt i brun velour men har just nu inga pengar att handla för. Hade brun fleece hemma som jag sydde muddbyxa och tröja som är mysigt att ha sen i vinter kylan. Trokla fast krestyr remsa som är lätt att ta bort efter dagis luciafirande som är på torsdag. Byxan fick en orange mudd för at liva upp den lite och den syns ju inte under tröjan under lussefirandet.

Mönster: Sy till barnen E.Gynther
Matrial: Brun fleecefilt från Coop som slaktades.
Metod: Allt ihopsytt med overlock, förutom undesida arm och sida som blevihopsydd med zickzack för overlocken börja krångla och jag fick den ara inte att funka, när den fick vila en dag så funka den igen!!!. Tvåtrådig täcksöm vid fållning. Vanlig raksöm vid stickningar. Vit "krestyrband" dittsytt för hand. Midje mudd i byxorna, resor i benslut. Rsor i armslut på tröjan.

Kommentar: Tyvärr blev tröjan lite för vid i halsen precis så den sitter kvar på axlarna så jag tror nog att det blir byxorna som kommer att användas efter lussia, de satt verkligen bra på K och så mjuka och sklna :)

4 kommentarer:

malin sa...

Jag älskar "kristyrbandet", det är så juligt!

Gekko sa...

Snyggt set! Jag har inte hunnit omvandla Olivias bruna velourklänning än, måste köpa kristyrband först! Fast det lär ju gå fort att sy fast bara jag får hem det!

Thea sa...

Jättefint! Visst är det smart?! Är både byxorna och jackan från "Sy till barnen"? Vet du, testa att sätta en knapp och resårband i sprundet så kanske inte jackan kasar ned. Den kan ju bli jättebra att ha under overallen i vinter. Så bra att byxorna är pösiga dessutom, så kan man ha dem ovanpå ett par andra.

mamman pysslar sa...

Vilken goding.
Han kommer definitivt att vara snyggast i luciatåget :)