måndag 25 februari 2013

Rose-klänning

Jag har köpt en helt underbar bok: SY! Från hood till skjortklänning av Jenny Hellström. Boken är fylld av en massa underbara mönser ocj jag kommer sy de flesta i den, det är jag helt säker på :) Denna klänning är ett tröjmönster jag har modifierat till en klänning. Mönstret är heter Rose och är en lite löst sittande T-shirt som jag har sytt (kommer i ett annat inlägg) och jag blev så förtjust i tröjan Rose att jag tänkte att den borde bli toppen som klänning. Den uppmärksamme märker att tyget är det samma som i innläget innan :) Jag ville testsy min klännings mönster och då valde jag detta tyg. Jag har använt storlek S ner till ärmhållets slut och sedan är det M på tröjmönstret som jag sen förlängt till klänning .)

Jag är verkligen supernöjd med denna klänning och det kommer garanterat sys flera .) En toppen sommar klänning.

Mönster/Pattern: Modified T-shirt pattern Rose from Jenny Hellströms book.
Tyg/fabric: Hilco from locala store.
Kommentar/Comment: A new favorite :)

Recently I bought a new pattern book. Sew! From Hoddie to dress by Jenny Hellström (a Swedish pattern-book only in swedish) and I just LOVE it!!! This dress is made from a T-shirt pattern that I modified to become a dress-pattern. The top of the T-shirt pattern down to the armhole is size S and down to the waist it is M, then I extended it to become a dress. The alert one notes’ that the fabric used for the dress is the same as for the sweater in the last post:) I needed a test fabric to try out my modified dress-pattern.   I don’t know if the book is intended to be translated in to English but I hope so. 
4 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Ja, visst är det en underbar bok! Jag gillar verkligen din Rose-klänning!

od Andulky sa...

Älskar också boken och samma tanke har slagit mig, älskar Rose-topmönstret. En klänning vore super, har inte hittat rätta tyget än. Din blev grymt snygg!!

Jenny sa...

Den var snygg! Bra jobbat!

ExD sa...

Jag har också köpt boken och är grymt inspirerad. Skrattade nästan ihjäl mig över hennes tips och råd i början - håller med i nästan varje ord.
Fin bok, fina mönster, bra beskrivningar.
Och detsamma gäller för dig!