tisdag 31 mars 2009

I regnbågens alla färger/Rainbow colurs

Ja som ni kanske förstår av bilden så behöver K mera byxor, de roliga va när jag visa honom tygerna så ville han förstås ha ett par blåa :) Jag ville sy ett par gröna, sen så börja K upptäcka de andra färgerna som fans.... han vill ha ett par gula & ett par bruna, Oranga & röda & det är klart han ska få som han vill :) förut har han inte visat så mycket intresse så jag blev bara glad av att han kom med önskemål. Så det blev sex par byxor i sex olika färger en härlig regnbågsbandning. Mönstret är samma som till regnbågsbyxorna fast jag gjort dem med ännu mer vid nertill & att de fått en liten mudd som avslutning. Denna byxa sitter lite smalare över rumpan och övredelen av benen för att sen bli vida i ben slutet. De är också lite långa men det är för att de även ska funka i höst vilket gör de härligt (i alle fall i mina ögon) pösiga.

As you can tell K need more trousers!!! And the funny part was when I showed him the fabric he could choose from he wanted trousers in every colour I had :) my plan was to sew 2-3 trousers but it became six par :) So he got trousers in Blue (his favourite colure) green, yellow, orange, brown and red. I was just glad that he actually was interested, the pattern is the same as in the rainbow trousers, though in these trousers I have broaden them at the bottom of the leg and added a ribbing. This trouser model is a bit tight over the buttom and upper part of the leg and puffy down at the feet. I made them to long by purpose so they will fit also in the fall, this makes them very puffy just the way I like it ☺

Tyg/Fabric: Velor och mudd (Velour and ribbing) Jofotex and S&S
Detalj/Detail: stickning med "uppånerväd" tretrådig täcksöm på Janome Coverpro/ " reverse" three-thread cover stitch by Janome Cover Pro

25 kommentarer:

Madelene sa...

De där byxorna blir man verkligen glad av att se! :0) Och att få beställningar av sina egna barn är en riktig ära :0)Älskar "pöset" i byxorna, och du har så rätt i att ju mer pös desto mysigare byxa :0)

LinSar sa...

Vilken härlig bild med alla byxorna i olika färger.
Snygga brallor:)

Anonym sa...

Jättehärliga byxor!

Anna-Snoddas sa...

Så underbara! Vilken härlig bild på alla brallor! :)

Busiga ungar sa...

Helt underbara färger och vilken mysig modell....hoppas jag kan norpa den?? Ha det bra=)

Maria sa...

Vilken härlig byxgarderob han han har nu!

Daling sa...

Tänk om man hade en sån där uppsättning brallor i garderoben!
Jätte fina, gillar regnbågsbyxorna med!

v e r a . sa...

vilka färger! fina! (nu kommer våren...!)

Mojebarn sa...

Vilka mysiga mysbyxor! Färgglad velour är så härligt.

anna sa...

Underbara! Superfint pös!

Minelo sa...

Oj vad många fina byxor.

Superfin modell på de där byxorna, och bilden med alla de härliga färgerna gör en glad!

HELENA-RUTAN sa...

Jättefina byxor, jag gillar också att de är lite pösiga. :) Så kanske han inte växer ur dem lika snabbt heller, barn växer ju så fort. :)
Gillade ugglorna på tröjan också! :D

Älsklingsfrö sa...

Det är en jättefin modell och härliga färger. Kanske är dags att jag dammar av mitt eget mönster på "puffbyxa" igen. Sydde ju massor med sådana för något år sedan, men nu har det mest varit muddbyxor som gällt. Håller helt med dig om att det är snyggt med mycket pös

Mannagryn sa...

Härliga byxor! Snygg modell, tycker också om lite pös nertill men smalare över baken.

Helena sa...

Snygga byxor!

Anonym sa...

Vilka härliga färger och fin passform du har pa byxorna!! :)

Ett Tu Tre sa...

Det är härligt med färg. Och självklart måste barnens önskemål tas på största allvar. Det är ju så roligt med nöjda barn i hemsydda kläder.

Det bästa med livet... sa...

Så underbart mysiga byxor! Jag gillar verkligen att dom blir så pluffsiga nere vid benen. Jag har själv en lång och smal tjej och dom skulle passa perfekt i dom!

Solveig Lövendahl sa...

Å vilka härliga färger! Och jättefin modell också.

Thea sa...

Gud vilket häftigt foto! OCh vilken massproduktion! Man blir alldeles glad av av se dem!

LillaBarn sa...

Oj, vilka färger... Superfint! Fint mönster på byxorna också!!! Har du gjort mönstret själv??

Sigrid sa...

Helt underbara byxor! När min lillonge blir lite äldre vill jag gääärna köpa kläder av dig om din sylust fortfarande finns kvar då!

Strömming sa...

Vilket härligt pös på brallorna och vilka härliga färger! :D

Gekko sa...

Wow, den bilden visar ju verkligen vilken pralingardrob din sötnos har! Byxorna är hur snygga som helst, jag har ju fått känna och klämma på de irl! :-)

Anonym sa...

Härliga brallor! Gillar verkligen modellen.