torsdag 2 april 2009

Happy Hippo
Ja denna tröja har ni ju redan sett på andra bloggar så detta inlägg blir inte så ny skapande och spännande. K ville ju som jag nämde förut ha mera blå kläder så detta tyg valde han ut att bli till tröja. Är nöjd med modellen har förut haft problem med halsringen som på något sätt alltid förut blir för liten och trång när de ska sättas på, vi har haft flera insidentaer då K börjar gråta för att de är så svårt att få på mina tröjor, detta problem är nu ett mine blott :)Denna model är oxå lagom smal dvs inte för smal inte för brd, för att använda ett ursvenskt ord LAGOM :)

If you are visiting a lot of Swedish sewing blogs you have seen sweaters like this on many of them ☺ It is a popular fabric from jofotex that also I have purchased. As I mention before K have requested more blue clothes, so he choose this fabric together with the “fish fabric” for his sweaters. I’m really pleased with this model, a problem I have had before is that the “hole” for the head have been to narrow on my previous sweaters, and we have had incidence when K is crying when we are dressing him but this model is perfect ☺

Tyg/Fabric: Jofotex, Mudd/ribbing from S&S
Detalj/Detail: Fållning med tretrådig täcksöm by Janome Cover Pro. hemline is done with three-thread cover stitch by Janome Cover Pro

12 kommentarer:

Madelene sa...

Den ser helt klart lagom ut :0)

Retro Elephant sa...

Supersnygg, tyget tröttnar man aldrig på.

//Lina

HELENA-RUTAN sa...

Lagom är bäst! ;)

Väldigt söt tröja, om jag hade varit några år yngre så hade jag GÄRNA velat ha en själv. Men jag är nog lite för gammal.. ;/

Lilla Gryn sa...

Jättefin! Jag gillar verkligen det där tyget Än har jag inte provat det själv, men det är väldigt gulligt.

Lilla NovaK sa...

Den är jättefin, modellen må vara enkel men den är verkligen klassiskt snygg!

Thea sa...

Men man kan inte tröttna på att se alster i flodistyg. Alla har så olika smak, mönster, varianter och kombinationer. Den här är verkligen stilren och enkel. Kommer säkert bli använd massor!

Lucia (Uplandsgården) sa...

Jättefint allt du syr, vill oxå ha en en coverpro och jag tror jag har lyckas övertala min man att jag ska få en.... Blir så snyggt.

Mopisen sa...

Flodhästtyget är nog mitt favorittyg från Jofotex :)

Strömming sa...

Nej det här tyget tröttnar man inte på! Superfin tröja! :D

Gekko sa...

Jättefin tröja! Och tyget är ju bara så snyggt!
Helt rätt!!

Josefin sa...

Hej. Tack för din kommentar på kottkjolen. Mönstret har jag konstruerat själv så om du tänkt dig något liknande så får du tyvärr fixa det själv. Lycka till i alla fall!
/Josefin

OggatoJ sa...

Har du sytt fållen med trillingnål? Jättesnyggt är det iaf. Jag har inte overlock så det är alltid lite trixigt att få snygga sömmar i jerseytyg.