fredag 27 juni 2008

Arbetsklänning/Förkläde 1.0







Har länge tänkt att sy denna, men det har alltid kommigt något i mellan + att jag väntat in rätt vaxduk :) Såg denna idee på en hemsida( ej blogg mins dock inte vad den hette) för ca 1 år sedan och har sedan dess gått i dessa tankar men aldrig kommigt till skott. En arbetsklänning, dvs en klänning i vaxdu som är fodrad med ett skönt bomullstyg på insidan så den även känns skön mot kroppen. Klänningen knäpps med två tryckknappar bak då styckerna gpt lite omlott. En klänning som tål det mesta både gällande väta & smuts så.

Denna har ännu inget hem.

Mönster: Får nog nästan kalla det eget (man vågar ju inte för mycket med dessa "mönster poliser" som smyger i krokarna & går i tacket så fort någon skriver att mönstret är eget men som inte vågar uppge sitt namn!!!)Har utgått från Meedom men har ändrat det mesta både halsring & bredd & längd. Men det är alltid skönt att ha något att utgå ifrån.
Storlek: 86
matrial: Vaxduk, och vitt bomullstyg.Bomulls kantband.
Metod: Ihopsydd med overlock, bomulls kantband sytt med tvillingnål (detta gör jag inte om utan använder vanlig raksöm nästa gång den är för bred), hade tänkt att använda coverpro men det blev så tjockt.
Kommentar: Gillar den verkligen!!! , vaxduken är ju bara så fin :) har ändrat lite sen sist då även denna klänning är i samma mönster. Har gjort halsringningen lite djupare och även gjort armhållen något större för att få plats med något under. Det kommer fler sådana :)

Här ser ni arbetsklänningen in action med våran son K som modell ( vissa tror att han är en tjej när han modellar i klänning :)

Fick en utmärkelse av sytt

på hennes blogg tillsammans med flera andra underbara bloggare. Tusen tack!!!!
Jag tycker det är så jättesvårt att välja ut några få att uppmärksamma så jag gör det lätt för mig och utnämner en blogg-utmärkelse till alla sybloggare, för det är ni värda. Modigt av alla att börja blogga & visa upp sina kreationer som kan ge andra insperation. Jag minns att jag tyckte det va rätt läskigt i början ,skulle någon hitta hit & vilja läsa vad jag skriver. Så ta åt er alla sybloggare där ute ni piggar upp & förgyller både min & alla andras dagar så fort ni lägger upp ett nytt inlägg som vi bara väntar att få "kasta" oss över för att få ideer & inpiration.

TUSEN TAVK FÖR ATT NI FINNS :)

torsdag 26 juni 2008

Gemensam storlekslapps beställning i september.

Några av mina storlekslappar börjar ta slut så efter sommaren i september (runt löning) tänkte jag skicka i väg en beställning till mina namnband. Det är lite tidigt att ta upp beställningar nu men jag tänkte bara "förvarna", om det är fler som är intreserade så kanske ni kan vänta in detta och få ett bättre pris. Någon gång i slutet på augusti början på September tänkte jag ta upp anmälningar. Vet du om att du är intresserad redan nu kan du lägga en kommentar här så skickar jag ett mail efter sommaren .

onsdag 25 juni 2008

Grön 70-tals "bralla"






Våran K behöver mera byxor. Och jag har länge velat sy ett par manchesterbyxor, har ju en del härliga manchestertyger i härliga färger som jag fick från mamma. Men dessa är faktiskt sydda i ett tyg köpt på Jofotex. Visst är det en härlig 70-tals grön färg :) Det ska nog även bli en vårjacka i detta tyg så småning om. Byxorna är härligt utsvängda där nere som det begavsig på det glada 70-talet. Mönstret är en blandning av egen knåpat och lite lånat från ett ottobre mönster bla fickorna, efter som jag saknade en bra fick modell.

Tyvärr tycker jag inte bilderna gör byxorna rättvisa.

Tyg: Jofotex
Mönster: Lite eget,lite lånat :)
Storlek: st 86.
Metod: Ihop sydd med overlock, stickning i grenen med raksöm. Fållas med tvillingnål.
Kommentar: Gillar verkligen byxorna, de blev lite pösiga där uppe men då har han lite att växa i. De blev rätt så låga i midjan så nästa gång blir de nog lite högre,Tygblöjan sticker upp lite mycket. Fållade med tvillingnåll det va premiär för mig och jag blev väll inte så förtjust, nästa gång använder jag coverpro till detta moment. Håller redan på med ett par till i annan färg och som har en liten extra detalj, kommer på bloggen inom en snar framtid :)

Hemlis omgång "mini"

Härkommer svaren på mina frågor:
Vilken storlek?
K har storlek 86 nu.
Vilka färger?
Glada starka färger :)
Vilka material?
Natur matrial: bomull
Vilken stil? (retro/romatiskt/tufft/unisex etc)
Retro, unisex.
Vilken sorts böcker?
(roman/kriminal/thriller/memoarer/fakta etc)

Kiminalare.

lördag 21 juni 2008

Födelsedags klänning till Lill O




Midsommar firar vi med min sambos
släkt vilket bla. innefattar Gekko med familj :) Eftersom lilla O fyllde år i veckan så ville vi ju ge henne en pressent. Därför "slängde" jag i hop en klänning i ett kanonfint blommigt tyg jag velat sy i väldigt länge. När jag va färdig insåg jag att det va ju faktiskt Norges färger vilket blev pricket över i.
Här visar jag med våran K som modell hur klänningen blev, vill ni se hur den sitter på den nya ägaren fär ni titta in hos Gekko. GRATTIS lilla O :)

Mönster: Egen gjort med utgång ur Meedom. St 86
Tyg: Loppis fynd.
Metod: Overlock för ihopsynad och coverpro smal täcksöm för kantband.
Kommentar: Älskar att sy klänningar, specielt i ett sånt fint tyg :) Extra roligt & sy till någon man känner & även kommer att få se klänningen på i verkligeheten :)

onsdag 18 juni 2008

Midsommar klänning




Snart är det midsommar & jag behövde en ny klänning. Så jag leta lite bland mina tyger & hitta ett som jag hade mycket av samt att jag tyckte det va fint. Orkar inte sy upp en i bara lakansväv för att testa mönstret, känns som att slösa bort vädefull tid för den skulle jag ju aldrig använda. Mönstret är ett 70-tals mönster jag har "ropat" hem på tradera, det är som en stor förklädsklänning för vuxna. Det enda jag ändrat är att utesluta fickor fram. Klänningen är lite skrynklig på bilden men det får ni ha överseende med :)

Mönster: 70-tals mönster
Material: Påslakan. brunt bomullskantbad.
Metod: overlockat alla kanter som får kantband, ihopsydd med overlock. kantband ditsytt med coverpro.
Coverproinställning: trådspänning 3,3,3, diff: 1,5, stygnlängd: 3

Kommentar: Blev riktigt nöjd med både modell & tygval. Va på väg att kanta med oranget kantband men ändra till brunt i sista sekund vilket jag är glad för. Halsringen blev lite bred så nästa gång så ska axelbanden komma längre in på axeln.

tisdag 17 juni 2008

Stintans skafferi annons i dag :)



Idag har stintans skafferi annon ute!! Är det någon som kännerigen kläningen? :)
Måste erkänna att jag känner mig tolt när jag såg den ;) Annonsen kommer bla att finnas i Stora och små i de tidningar som säljs i GBG & syd sverige, det fanns ingen plats i stockholms upplagan tyvärr.

Nu finns således endel av klänningarna upplagda i affären.

söndag 15 juni 2008

Ja ni är väll tröta på mina short men här kommer lite till :)





Ja då va det dax för ännu mer sommar shorts & linnen. Som ni vet har jag snöat in lite på dessa modeller. Dessa har jag lagt ut på försäljning på signerat.se K kan ju inte ha hur mycket som helst.
De är sydda i velor, strechfrotte & trikåtyg, i storlekar 80,86,92. Tygerna kommer från lite olika håll, min tygängel .), symässan, The fabric fairy.

onsdag 11 juni 2008

lekdress Prototyp






En kompis till mig fråga för väldigt länge sedan om jag inte kunde sy en kortärmad & kortbent lekdräkt till hennes son storlek 86-92 i blått johnblund tyg, dvs i vanligt bomulltyg ej trikå. Just då hade jag inget bra mönster + att de flesta mönster är för trikåtyg. Sa att jag förts skulle sy en prototyp i ett inte fullt så fint tyg för att kolla modellen. men det har dröjt fruktans värt länge innan jag kom till skott. Har nu sytt en prototyp i ett påslakantyg från IKEA. Storleken är nog i storlek 86 för den passar utmärkt på K som drar 86 nu. Så nu ska jag bara ut & hälsapå så lilla A får prova & även höra om det fortfarande är aktuellt med en lekdress denna är inte riktigt så som hon ville ha den. Hon ville blandannat ha knappar i grenen, denna är hel i ena byxbenet.
Blev nöjd med modellen, den är en kombination av 2-3 olika mönster där jag tagit de "bästa".

måndag 9 juni 2008

Flera shorts till "Stintans"



Som jag har både berättat & visat förut så har jag förälskat mig i denna shortsmodell, har nu sytt några fler som kommer att levereras till Stintans skafferi i veckan. Dessa shorts har inte ett sprund i sidan men är lite "uppsydda" i kanten. Shortsen är i storlek 80, 86 & 92.

Uggletyget känner ni alla igen, det kommer från jofotex, de andra färgsprakande tyget i regnbågens färger & det bruna med turkosa & oranga ugglor kommer från The fabric fairy. Blev kär direkt när jag så dessa två & lyckades få tag på det sista hon hade :)Tack vare ett tips från en liten fågel som viska i mitt öra, STORT TACK till den lilla fågeln.

tisdag 3 juni 2008

[M]an [M]ade har blivigt med återförsäljare :)




Dessa klänningar har hållt mig syselsatt ett tag, de ska säljas hos stintans skafferi, som öppnade förra veckan, en E-handels butik med smått & gott, numera även klänningar från
[M]an [M]ade :) Klänningarna ligger inte ute ännu men dycker upp inom kort i samband med en annonskampanj i mitten av juni. Önskar H på stintans Skafferi lycka till och hoppas många kunder hittar till hennes butik, känns verkligen smickarande att hon vill sälja mina klänningar.

Alla klänningarna utom "Basket", "Sommarlandskap" & Geisha klänningarna är i frotte´tyg.

måndag 2 juni 2008

Pressent till M



Min handledares son M fyllde 2 år i helgen & vi var där & fira honom :) Han fick ett par shorts med matchande linne till som jag sytt. Ungefär samma modell som det jag syde åt K fast dessat shorts har ingent sprund i sidorna. Tur med vädret hade vi oxå:) strålande sol och härlig sommarvärme. De bjöds på färska hallon, kiwi och kaka det var väldans smarigt :)

Mönster: Sy mjuka kläder av Åsa Larsson. St 86
Tyg: Shorts: Velor som min kära tygängel som titt som tätt hjälper mig få tag i härliga tyger :)
Mudd från jofotex, kantbandet är gjort av brun trikå från jofoftex. Linne: enfärgad trikå från Jnydesign som ska matcha de benvita kaninerna, kantband se ovan.
Metod: ihopsytt med overlock, täcksöm till kantbandningen.
Coverpro inställningar: trådspänning: 4,4,6, diff 2, steglängd 4.

Kommentar: Gillar verkligen detta mönster :) Så det kommer mer .)