lördag 28 januari 2012

Ulltofflor ny modellHar provat på att göra en ny toffel modell till "K". Som vanligt så har jag tovat ulltyget själv (gjordes för länge sedan hade lie kvar). Toffel modellen har jag hittat i en japansk mönsterbok för inneskor. Jag gilla verkligen modellen men eftersom det va första försöket blev jag inte helt nöjd, den blev lite sned bak i hälen men man lär så länge man lever. Sen ska jag nog inte göra hålet för foten riktigt lika långt ner fram. För att inte vara hal som en skridsko så är toffeln behandlad med flytande latex. På varje sida om toffeln är två knappar fastsydda och där i mellan är ett smalt resor virat runt.


kommer nog  göra ett till par till "E" eller kanske till mig själv, sen finns det massor av härliga tofflor i denna bok.


Kuriosa: Igår va det ett reportage om mig och mitt sy-intresse i den lokala tidningen, det va både roligt och lite läskigt att bli intervjuad, blev nöjd med reportaget :) Barnen va snälla och ställde snällt upp på bild för att vissa kläderna de hade på sig (även om jag för säkerhets skull hade mutat "K" om att det fans en fin överraskning om han va snäll och ställde upp på bild, han hatar att va med på kort).


This new model off slippers is from a Japanese book with patterns for room shoes. As always when I make wool slippers the wool fabric is made by hand by me, this fabric I made same time ago. I like this slipper model, but since it was my first try I´m not completely satisfied, so there is potential for improvement form me. Next time I will not make the hole for the foot that long. Underneath the slipper is treated with liquid latex so they won’t be so slippery. On the side there is two buttons and thin rib is spun around the buttons.


Tyg/fabric: Egen tovat ulltyg, I made the wool fabric my self.
Mönster/pattern: Boken/book Room shoes (ISBN978-4-579-11222-7).
Kommentar/Comment: I like the model but it is potential for improvement.

2 kommentarer:

Liten Kulla och Mas sa...

Vilka härliga, ser ut att vara en jätte fin modell!

Solveig Lövendahl sa...

Ser härliga ut! Jag gillar verkligen dina Asien-tunikor i förra inlägget också, så fina!