torsdag 28 augusti 2008

Trädklänning!!!




Äntligen äntligen har jag lyckats komma över detta underbara tyg!!! Jag har längtat & suktat så länge och missat de 2 ggr på tradera så denna gång när det dök upp (för ett tag sen) skulle jag ha det till vilket pris som helst, sorry för er andra (om det va någon som tittar in här) som oxå hade tänkt buda hem det så var det kört redan från början för denna gång, jag skulle ha det kosta va det kosta ville!!!! Jag ropa till & med hem två olika färgställningar på samma vecka tjiiii fick ni :) Ända sen jag såg tyget för första gången, tror det var hos florin har jag velat ha det. Så fäg kombinationen med rött kantband är taget från henne, då hon gjorde ett par muddbyxor och en stjorta i denna kombination så snyggt!!!

Matrial: secondhand bomullstyg från tradera. Bomulls kantband.
Metod: Ihopsydd med overlock , kantband med coverpro.
Inställningar coverpro: trådspänning: 3,3,2. Diff: 1,5, steglängd 4.
Storlek : 86.
Mönster: samma som denna fast ärmhållen är lite lite större.

Kommentar: Kan nog inte vara mer nöjd än så. Vet dock inte vart den ska hamna ännu, K kan ju inte ha den :)

måndag 25 augusti 2008

Höst jacka i manchester






Nu är det ju snart höst hur gärna man än vill att sommaren ska fortsätta en stund till. Har länge gått & funderat på denna jackmodell till K. Ursprunget är ett gammalt 70-tals mönster som jag ändrat en hel del på. Denna jacka blir kanske ingen dagis jacka där det behöve en lite mer slitstark & smuts & regnavstötande jacka men jag tror den kommer till användning här hemma. Yttertyget är manchester och den är fodrad med ett matchande trikåtyg.

Material: Grön manchester från Jofotex, stjärntrikåtyg även de från Jofotex tack vare min tygängel Thea som köpe det till mig för längesedan, tusen tack!!!! Röd mudd även den från jofotex. Dragskedja från lokal tygaffär.

Mönster. Omarbetat 70-tals mönster.

Metod: Oj Mins faktiskt inte riktigt i vilken ordning jag gjorde allt så en beskrivning får komma om jag gör fler. Är supernöjd med att alla sömar blev dolda alla utom kragsömmen som va den sista jag sydde.

Kommentar: Om man nu får va så självgod så är jag SUPER nöjd med denna Jacka, den blev presic som jag ville :) K blir en riktig 70-tals prins :)

torsdag 21 augusti 2008

Retro byxa Yellow hart!!






Ja, jag blev så nöjd med mina gröna manchester byxor som var en prototyp, som jag gjorde innan sommaren! Att jag gjorde att par till. Dessa var tanken bakom prototypen helatiden. Det underbara textilbandet har jag fått en bit av från Re-dizign som tack för hjälpen med en grej, men jag blev så förälskad att jah va tvungen att köpa http://www.blogger.com/img/gl.link.gif mer av henne :) och jag visste direkt vad jag skulle göra med det. Det är så roligt när något man gått och funderat på äntligen blir verklighet :)

Material: Manchester secondhand, textilband från Re-dizign.
Metod: Ihop sydd med overlock, kantband med raksöm resorkanal med raksöm.
Storlek: 86/92
Mönster: samma som dessa.

Kommentar: Mer än nöjd!!! med dessa byxor blev precis som jag ville, dock blev nog även dessa lite korta i midjan & tanken var nog att de skulle varit lite vidare ner till, det syns inte att det är utsvängda nertill men de är de, men det kanske försvann när bandet kom på.

måndag 18 augusti 2008

Äppel päppel tröja






Japp då va det första dan på jobbet!!!! Man kan väll säga att man varit lagom aktiv idag :) Känner dock en viss stress jag ska diputera innan jul eller i januari(vilket inte riktigt bestämt ännu) och nu ska avhandligen skrivas ihop & jag skriver som en snigel!!! plus alla artiklar jag måste plöja igenom!!! Så nu blir det inga lata dagar på jobbet.



Denna tröja sydde jag innan semester, tyget kommer från the fabric fairy och är ett underbart tunt trikåtyg med äpplen. Som ni ser äe det en raglan tröja, tyget till de gröna ärmarna är interlock & kommer från jofotex. Denna tröja har varit en kanontröja i sommar, långärmad som skyddar mot solen men ändå tunn & skön att ha i värmen. Tyget är underbart mhjukt & härligt & skulle passa super till pyamas så dedt kanske blir en sån oxå :). Bilderna är tagna på släktgården där K med kusiner fiskat kräffor (som sen släptes tillbaka), vilket de tyckte va mycket intresant :)

Tyg: Trikåtyg med äpplen från the fabric fairy, grön interlock & röd mudd från jofotex, .

Mönster: Eget.

Kommentar: Mycket nöjd med tröjan & K gillat att ha den.

onsdag 13 augusti 2008

Retrobyxor till pippi




Nu har pippi utökat sin garderob med ett bar hängselbyxor i det underbara klövertyget. Eftersom pippi är rätt så smal, blev byxorna lite i bredaste lagetefter som jag gjorde dem efter mönstret. Jag funderade i början på att göra dem lite smalare men nu kommer de även passa en vanlig docka om det nu skulle bli intresant med en sådan i framtiden.

tisdag 12 augusti 2008

Gemensam storlekslapps beställning igång!!!

Har nu skickat mail med ett beställnings ark till alla som vad med förra gången och alla som visat intressedenna gången.

Har du anmält dig men inte fått något beställnings mail så maila mig så får du ett.
Fick ett tipps från Jnydesig om att be joacim på mina namnband om fler månadsstorlekar, så han skulle fixa även 0-3mån, 3-6mån, 6-9mån & 9-12månader eftersom spannet är så stort mellan 0-6 6-12mån. För den som vill har även mina namnband en ny ettikett att beställa där det står made in Sweden (kan även fås med danmark & norge) + svenska flaggan på, även den finns med i beställningslistan för den som vill. Vill man se hur ettiketten ser ut gå in och titta på mina namnband. Storlekslapparna kommer beställas i vit med grå text.

Du beställer hur mycket du vill av varje storlek men totalt måste vi beställa minst 50st/storlek nästa gräns är 100/storlek nästa tror jag är 200/storlek. När jag fått in allas beställningar kommer jag återkomma med förslag på ändringar dvs man får lillägg eller avdrag på sina lappar så vi hamnar på rätt gräns. frakten från mig till dig blir 15kr.

Beställningen kommer skickas till mina namnband den 25 september, då jag får löning eftersom jag kommer ligga ute med mycke pengar innan alla betalat & augusti lönen är bokad av ett jofotexbesök :)

Gör gärna reklam för detta på din blogg så blir vi fler, just nu är vi ca 40 beställare.

måndag 11 augusti 2008

Klänning till Pippi




Så då va man tillbaka efter 1,5 vecka på västkusten med lite blandat väder men för det mesta bra väder. Har semester själv med K denna vecka & planen är att hälsa på lite kompisar med barn som oxå är lediga + att sy klart en beställning på två tröjor/stjortor.

Innan jag gick på semester lyckades jag ropa in ett dockmönster som innehåller 10-15 st olika mönster på tradera. Samma dag som vi skulle åka iväg skände jag bara att jag va tvungen att sy en ny klänning till K´s pippidocka. Blev direkt förtjust i detta mönster. Det påminner väldigt mycket om de "vingklänningar" som Thea sytt.

Mönster: Inropat på tradera
Tyg: 70-tals påslakan fått av mamma. kantband från lockal syaffär.
Metod: allt zickzackat runt om ihopsytt med raksöm. kantband med raksöm.
Kommentar: Är kär i denna dockklänning pippi lär få fler i andra tyger :) Hade sån tur att mönstret passa pippidocka utan ändringar :) De lär dyka upp mer dockkläder från detta mönsterfynd framöver.

måndag 4 augusti 2008

Storleks lappar gemensam beställning!!!

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag skulle komma med ett inlägg för gemensam beställning om storlekslappar från mina namnband. Har inte skickat ut mail ännu till er som va med sist eller er som anmält er i det tidigare inlägget för jag är just nu ute och reser. Mail kommer skickas ut till er när vi är hemma igen. Alla som var med sist + ni som anmält er i förra inlägget får automatiskt ett mail med beställnings info, har du inte anmält intresse och vill va med på en gemensam beställning så anmäl dig via mail till mig på manmademm@gmail.com så får jag din mailadress på engång. Beställningen kommer skickas till mina namnband runt löning i september.

Sprid gärna detta vidare!!!

söndag 3 augusti 2008

Välkommen pressent till lilla P








En kär vänn till mig har fått son nummer två för drygt en månad sen. Så när vi hade vägarna förbi när vi skulle ner på våran västkust ture så svängde vi självklart in & hälsa på för att välkommna lilla P plus att få en titt på deras nyköpta hus .)
P va jättesöt & huset stort & fint de har redan hunnigt renovera massor.
P fick 2 par byxor + en röd vinter mössa fodrad med gula elefanter, åp de översta bilderna har mössan ej blivigt kantad. plus att store bror A fick en stor traktor i storebror pressent. Lilla P växer så det knakar så jag sydde byxorna i storlek 74.

Material: Elefanter från Jofotex, kaniner från Jnydesign, mudd från Jofotex.
ulltyget till mössan jofotex.

Mönster: Byxorna eget, dock gjorde jag mudden inte fullt lika hög som jag brukar, ingen direkt anledning det bara blev så denna gången :)

Mössans mönster kommer från boken bornetoj 0-3 år av Hanne Meedom & sofie Meedom.

Kommentar: Nöjd med allt, de enda jag skulle gjort annorlunda är väll kanske att använda vit tråd nästa gång när jag stickar ner mudden på de vit/bruna kanintyget. Ska bli spännande att se hur mössan ser ut på har ju ingen att prova modellen på som är i rätt storlek men den är väldigt fin på bilden i boken, hoppas denna mössform passar den nya ägaren.