onsdag 28 maj 2008

sommar kit till K + live bilder





Här kommer bilder på det andra "nya" shorts & linne mönstret jag testat till K. 70-tal med sprund i sidorna på både shorts & linne. Blev riktigt nöjd även med dessa :)

Visar även några live bilder på den turkosa kanintröjan & bermudas shortsen.

Mönster: sy kläder i mjuka tyger av Åsa Larsson. st 90 men är mer som en 86.
Metod: Ihop sytt me overlocken, kantband fastsytt med coverpro, missa notera inställningarna.
Tyg: Orange strech frotte från S&S, brun mudd MG-tyger.

Kommentar: Shortsen & linnet va jätteroligt att sy, så såna blir det fler av :)



Tofflor med Lok.




En kollega beställde ett par ulltofflor som levererades för en vecka sedan. Tofflorna va en present till hennes systerson. Tofflorna är gjorda någon storlek förstora så att de ska passa som bäst under hela höstern & vintern. Jag fick fria händer att välja motiv, denna gång blev det ett lok.

Material:Egen tovat ulltyg ull från 100% ull.
Mönster: E.gynther.
Metod: Föst tovar jag dit mönstret med tovnings nål,sen syr jag fast bomulls fodret på sulan och toffens överdel inkl, knapphål där resoren går igenom. Sen syr resor kanalen på häl delen, senlanget stygn på här & överdelen sen sys toffeln ihop med langet stygn.

Kommentar: Det va ett tag sen jag gjore tofflor , det va roligt, gillar loket :) blev nöjd med det.

Kreativ blogger award




Fick denna utmärkelse av Shamu!!
Tusen tack känner mig riktigt hedrad :)
Nu skickar jag den vidare till 2 andra bloggare jag tycker är den värdig.

De två är Gekko, som är anledningen till att manmade blogg finns till, hade hon inte
invigt mig i blogg värden & sy barnkläder värden så hade denna blogg inte funnigt en ny värd öppnade sig för mig .) Hon är även en stor inspirationskälla som ständigt ger mig nya ideer :) Till förtret för min kära sambo som tycker min nya hobby tar för mycket tid.

Min andra pristagare är Thea, som jag har lärt känna genom bloggandet, hon är en stor inspirations källa med hennes ständigt nya inspirerade ideer + att hon blivigt en god vän på köpet som jag även träffar utanför bloggvärden :)

Svar på utmaning!

Fick en utmaning av Sica, att berätta lite mer om mig själv, här kommer mina svar.

3 namn jag går under: Jes, mamma, älskling


3 saker som skrämmer mig: Att det ska hända något med K eller sambon P, att hålla presentationer.

3 saker som jag har på mig: Jeans, trikåtröjor, nu kjol och sandaler.

3 sanningar: Har lätt att stöka till där hemma till min sambos stora förtrt, att jag lätt har sönder saker, oj är ett ord jag säger ofta, mitt lokalsinne är obefintligt.

3 saker jag verkligen vill ha: Mer tid med K, mer egen tid med min sambo P, mer tid att sy, helt enkelt mer tid!!!!

Utmaningen att berätta mer om sig själv går till dessa tre medbloggare :)
Majtjho
florin
Rättvisabarn

söndag 25 maj 2008

Bermudashorts till K





I fredags fyllde våran lilla prins 2 år, tänk va tiden går.... Vi firade honom i lördags då han bland annat fick en kärra till bobbycaren, som min älskade sambo P byggt själv visst är den fin!!! Självklart har flaket en tippfunktion :) bara måste visa en bild på den fina kärran.

K behöver lite sommar shorts & jag ville testa lite "nya" mönster, så behov & nöje sammanstråla :D. Thea sydde en sån härlig shorts modell i sitt hemlispaket, direkt när jag så de viste jag hur jag ville ha mina & att jag skulle sy ett par. Jag har dock tagit bort sömmen mitt fram på benen.

Mönster: Multisnitt
Tyg: Duk
Medtod: overlock för att sy ihop, vanlig raksöm för stickning + täcksöm för att fålla byxorna.
Kommentar: Blev riktigt nöjd med shortsen, ev blir nästa par lika bak & fram dvs med brun del.

fredag 23 maj 2008

Turkos Kanin



Jag hämtade ut mina underbara kaniner i söndags & sen dess har de legat & väntat på att få bli sydda i. TUSEN TACK Jenny för ALLT jobb du lagt ner igen!!! & för snabb leverans ;)

Har haft andra beställningar som jag va tvungen att göra färdigt först bloggning om de kommer senare. Men nu har jag äntligen fått sytt i de turkosa kanintyget (har även de vit/bruna, vit/lila / lila turkos). Har ett gamalt 70-tals mönster jag ville testa. Mönstret är nog igentligen för stumt bomullstyg och ursprungs mönstret har knappar fram hela vägen vilket jag tog bort. Storleken är 91!!! va är de för storlek, eftersom jag sydde i trikå borde jag kanske minskat mönstret men det ät inte min starka sida ännu så den är nog lite stor på K men då har han ju något att växa i. Vill heller inte börja ändra i ett mönster jag inte sytt i förut.

Min första tanke va att ha orange mudd i halsen men jag tyckte det blev lite tråkigt blev för mycket orange + att E-slöjds trikån inte lämpar sig som mudd inte en till tröjhalsar tycker jag den är alderles för stum. Men sen kom jag på att brun mudd borde ju passa det tar ju upp de bruna kaninerna + att täcksömmarna skulle ju bli bruna. Är jätte nöjd med mitt beslut :) Tyckte det blev jätte bra med brun mudd i halsen som bryter av lite.

Mönster: 70-tals mönster
Metod: Overlocka i hop delarna , Täcksöm med coverpro.
Inställningar coverpro: 3/3/3, 1,5/4.
Tyg: Som de flesta redan vet kaniner från Jnydesign, orange trikå köpt för att match de oranga kanintyget frånE-slöjd& Brun mudd MG-tyger.

Kommentar: Gillar verkligen modellen, blev dock halv nöjd med fållningen i nederkant, jag tycker det är svårt att få snyggt när man fållar runda hörn någon som har tips!!!

tisdag 20 maj 2008

Kimono-klänning



Jag har varit en olydig flicka....
För flera veckor sedan så visade en kollega till mig vi kan kalla henne E... ett underbart tyg på nätet som hennes syster köpt. Tyget va underbart men svindyrt & då menar jag svindyrt!!!!

Tyget är ett svenskt design tyg från bantie. E berätta att tyget va ett inredningstyg oc lite kraftigare, passar inte till kläder tänkte jag men kanske väskor...

Jag har varit inne & tittat på tyget så många gånger på deras hemsida kan inte se mig tröt på det :) Sen var jag inne i stan (stockholm) och skulle handla några grejor & tänkte jag ska bara gå och titta på det INTE köpa.

Som sagt jag gick & titta & blev helt såld, visserligen är det ett lite tjockare tyg men det är mjukt & följsamt, vilken kvalite... Så ni förstår nog vad som hände .... självklart kom jag inte därifrån tomhänt. Ajajajaj jag skulle ju inte köpa...


visste redan då att det skulle bli en kimono-liknande klänning av tyget.

Igår kväll blev den klar & jag måste säga att jag är så förälskad i denna klänning :)
I sånna stunder önskar jag att jag hade en liten flicka oxå :) Vi får se vart den hamnar jag har en take men jag vet inte om hon vill betala så mycket för en klänning. För så mycket kan jag säga, DYR blir den

Mönster: E. Gynther.
Tyg: Bantie
Metod: Overlockad i hop, smal täcksöm till kantbanden.
Inställning coverpro: trådspänning: 4,4,6 steglängd:4 diff 1,25.
Kommentar: Hade en superkväll hade alla maskingudarna på min sida + att jag inte gjorde några fel :)

Är faktiskt sjukt nöjd med denna klänning:)

TIPS: kolla in banties hemsida de har såååå fina tyger :)

torsdag 15 maj 2008

Omlott tröja omgång 4

Ja ni är väll trötta på mina omlott tröjor men här kommer iallaefall en till :) Denna ska till en kollegas systers dotter, storlek 40. Mönstret som ni alla vet är från Ottobre 1/2005.

onsdag 14 maj 2008

Väska från Syfröken







Denna underbara väska damp ner i min brevlåda förra veckan. Såg en likadan hos Anki på Sytt hon hade beställt den av syfröken . Jag blev stört förälskad i väskan & skickade i väg ett mail till syfröken & frågade om hon hade en väska till & de hade hon, jag köpte den bums :) Tusen tack för den underbara väskan jag ÄÄÄLSKAR den, Har fått mycket uppskattande kommentarer för väskan.

söndag 11 maj 2008

Retro tröjor x2





Så då blev det äntligen Retro tröjornas tur att publiseras :) Jag hållre på att fixar lite sommar kläder till K. Har yttligare två stycken tillklippta tröjor som skall sys men nu har det trillat in en del beställningar som ska göras först. Gillar verkligen detta tyg, har ända sen jag köpt det tänkt att det skulle bli tröjor till K. Så det blev två olika varianter i detta tyg.

Matrial: Mönstrad trikå-jersy från MG-tyger, enfärgad vit trikå från Jofotex. Mudd orang från stoff & stil, den bruna är enfärgad trikå från jofotex.
Metod: Overlock för ihopsömnad, smal täcksöm för kantbandning (kommer ej i håg inställning)
Mönster: Egen ritat med utgång från Meedom mönster.

Kommentar: Blev nöjd med dem tycker K passar i dessa färger :) Önskar jag hade mer av tyget har inte så mycket kvaar :(

torsdag 8 maj 2008

Snigel goes retro






Egentligen hade jag tänkt att visa två tröjor som jag sytt till K men jag blev så förtjust i dessa byxor så de fick hoppa före i publiserings kön :)

Samtidigt som jag kopierade Theas retrobralla gjorde jag ett mönster där underdelen är en Thea byxa men med en hängselbyxa överdel.Blir alltid så glad när jag ser alla er andras applikationer så nu tänkte ja ge mig på det även jag. Har ju testat i liten skala när jag gjorde hajbadrocken & badhanduken till Gekkos lilla guldklimpar O & "Mille". Denna gång blev det en brun snigel på en härlig ärtgrön retro byxa. Det är ju osvenskt att skryta men jag blev jättenöjd möjligen skulle snigeln suttigt lite högre upp men alltid lär man sig nått :)Denna gång var även coverpro på sitt bästa humör!!! inte ett hopstygn men den drog sig något innåt vid skarvarna som thea berätta nyligen om i ett inlägg.

Matrial: Velour från . Brun mudd från MG-tyger. Dragskedja som fans hemma.
Mönster: Thea kopia + egenritat.
Metod: Overlok för i hopsömnad, smal täcksöm till kantbanden med coverpro.
Inställningar: Trådspänning:4,4,6 diff: max, steglängd 4, pressarfots tryck: skruven uppskruvad mycket glömde mäta ca 10mm vid vanlig sömnad & vid skarvar nerskruvad till max. Följt rådet att sticka ner skarvarna med sicksacka innan vilket funka jättebra(vilket inte syns när kantbandet är på plats).

Syddeihopp de två fram styckena, sen de två bakstyckena. strök fast det dubbel häftande mellanlägget på den bruna veloren, klippte ut snigeln. Strök fast snigeln på framdelen. Syddefast med sicksack steglängd 0,5 bredd max. sydde ihop fram & bakdel i dena sidan. Kantade med coverpro. Sydde ihop byxorna på andra sidan. Fållade sydde i hop byxorna i grensömmen. Sydde dit blixlåset.

Kommentar: Nästa gång åker applikationen några cm upp, tyckte när jag strök fast den att den skulle bli för hög då men nu ser jag att applikationen skulle suttigt några cm högre.

Att coverpron visade sig från sin bästa sida :)

Jättenöjd med byxan det blir fler sånna, tyvärr tycker min sambo att de är helt fel årstid för sådanna byxor nu när det börjar bli varmt så ska de användas blir det när jag klär på K, vilken tur att jag lämnar på dagis i allefall två dagar i veckan så de kommer till användning :)

onsdag 7 maj 2008

Klart man ska ha Sollhatten på när man går på pottan?




Igentligen va det tänkt att jag skulle visa bilder på två nya T-tröjor till K men dessa bilder ligger på hemma datorn så det får bli i morgon. Istället får ni hålla tillgodo med dessa härliga bilder på K

K älskar sin solhatt han fick av Sarah lc, i hemlispaketet, men han är minst lika förtjust i hatten mamma fick :) Är han inte för söt!!!

söndag 4 maj 2008

Retro brallor till K





Har velat sytt sånna här byxor ända sen Thea visade sina!! Dock har jag väntat på rätt tyg & TID. Nu har båda infunnigt sig :) Bara älskar dem. K passar verkligen i dessa.

Mönster: inspirerat & kopierat av Theas byxor (vilken trend setter du är :)) Storlek 86
Metod: Overlock för ihopsyning, täcksöm med kantbandaren för de bruna kantbanden.
Material: Strech frotte`från S&S, brun mudd från MG-tyger.
Kommentar: SÅÅÅÅÅ roliga att sy, och att det gick hyfsat med kantbandaren, finns några ställen där jag ska förstärka med raksöm pga hoppstygn men det är ju bara andra gången jag använderden.
Ev. förändringar: Nästa gång ska jag göra dem lite högre i överdelen och inte riktigt så "uringad". För fler byxor blir det :)

Inställningar coverpro. 4,4,7 diff 2, steglängd 4, pressarfot: varierade hårt vid vanligsträcka lågt vif skarvar.