fredag 23 maj 2008

Turkos KaninJag hämtade ut mina underbara kaniner i söndags & sen dess har de legat & väntat på att få bli sydda i. TUSEN TACK Jenny för ALLT jobb du lagt ner igen!!! & för snabb leverans ;)

Har haft andra beställningar som jag va tvungen att göra färdigt först bloggning om de kommer senare. Men nu har jag äntligen fått sytt i de turkosa kanintyget (har även de vit/bruna, vit/lila / lila turkos). Har ett gamalt 70-tals mönster jag ville testa. Mönstret är nog igentligen för stumt bomullstyg och ursprungs mönstret har knappar fram hela vägen vilket jag tog bort. Storleken är 91!!! va är de för storlek, eftersom jag sydde i trikå borde jag kanske minskat mönstret men det ät inte min starka sida ännu så den är nog lite stor på K men då har han ju något att växa i. Vill heller inte börja ändra i ett mönster jag inte sytt i förut.

Min första tanke va att ha orange mudd i halsen men jag tyckte det blev lite tråkigt blev för mycket orange + att E-slöjds trikån inte lämpar sig som mudd inte en till tröjhalsar tycker jag den är alderles för stum. Men sen kom jag på att brun mudd borde ju passa det tar ju upp de bruna kaninerna + att täcksömmarna skulle ju bli bruna. Är jätte nöjd med mitt beslut :) Tyckte det blev jätte bra med brun mudd i halsen som bryter av lite.

Mönster: 70-tals mönster
Metod: Overlocka i hop delarna , Täcksöm med coverpro.
Inställningar coverpro: 3/3/3, 1,5/4.
Tyg: Som de flesta redan vet kaniner från Jnydesign, orange trikå köpt för att match de oranga kanintyget frånE-slöjd& Brun mudd MG-tyger.

Kommentar: Gillar verkligen modellen, blev dock halv nöjd med fållningen i nederkant, jag tycker det är svårt att få snyggt när man fållar runda hörn någon som har tips!!!

17 kommentarer:

Kaja sa...

Jag har ett mönster i storlek 94. Väldigt konstig passform tycker jag. Stora ärmhål och kort i modellen. Min 94-a skulle jag nog säga är en 104-a.

Jättefin blandning med turkost och orange!

OttoPippi sa...

Jag tycker att du är snabb!!!!! Har inte sett de nya kaninerna på någon annan blogg ännu (och jag som fortfarande väntar på mina kaniner.... :-( ). Även om den var lite stor så gillar jag modellen!!! Lite annorlunda i skärningen för att vara tröja. Jättefin!!! Gillar hur du vågar dig på olika kominationer av tyger och färger i dina tröjor!!
Förstår bara inte riktigt vad du menar med "att fålla runda hörn"?
Ha det!!

bronco sa...

Jättesnygg färgkombination!

á Yeliqa sa...

Tröjan blev jättesnygg. Härlig blandning av färger som jag gillar :)
Ett tips på att fålla runda hörn är att först sy in en rynktråd och dra ihop tyget lite och sen pressa, gärna med en rundad kartongbit emellan.

Botilda sa...

Å, du har hunnit sy! Jag har inte ens tvättat mina nya kaniner än (men så väntar jag också på restorder). Vad fint det blev!

I mina sömnadsböcker från den tiden står det att man enklast fållar runda saker om man sätter i en rynktråd och rynkar ytte-pytte lite så att fållen dras ihop. Jag har inte försökt själv... men det blir säkert snyggare än mina latmaskmetoder ;-)

Jes sa...

Tack roligt att ni oxå gillar den :)
Jag tycker det är roligt at blanda tyger och färger med varan i bland blir det bra iblan mindra bra :)

Ottopippi: Tröjans hörn är runda och formar en liten "slits" i tröjkanten. när jag ska vika in och fålla blir det nästan alltig veck och ej så rund i formen på slut resultatet, misstänker även att jag kanske ska nåla lite tättare. Men jag ska testa era rynktråd & stryck tipps tack a´yeliqa & botilda för tipset.

Thea sa...

Vilken kanonhärlig färgkombo! Det riktigt lyser om den! Mina kaniner ligger och väntar här hemma och nu blev jag bara ännu mer sugen. Tänka att det skulle bli så fint med orange och turkost.

Trist med mönstret. Det är alltid svårt första gången man testar någon nytt, tycker jag. Men jag är också för ivrig (lat?) för att sy ett testplagg först! :-) Och K kommer ju växa i den så småningom...

Ett tu Tre sa...

Vilken fräsig tröja, härlig färgkombination. Och jag gillar modellen med den rundade fållen nertill. Hoppas den passar sonen.

jnydesign sa...

Detta är den första kreationen jag har sett. Grattis, den blev verkligen jättefin, Nu när jag skickat till alla (hoppas jag) som betalt, skall jag ta en helg off och bara slappa med mina studiekamrater från högskolan.
Ha det gott. kram jenny

BONGI sa...

Vilken kul tröja!!

Anki på sytt.blogg.se sa...

Kul att se kanintyget i ny färg!
Jag fick lära mig att sy en rynktråd, det funkar även att rynka på overlocken då man är lat...

Jenny sa...

Åh så snyggt med turkosa kaniner och orange. Härligt att se kreationer i de nya kanintygerna nu, jag får snällt vänta ett par veckor till jag...

Susanna sa...

Håller med de andra om att det blev läckert med färgkombinatinen! Är helt såld på kaninerna, de var härliga att sy i!

Shamu sa...

Kjempefin!!! Nydelige kaniner!

Det ligger en award til deg i bloggen min ;-)

Sica sa...

Jag har en utmaning till dig på min blogg ;)

Noa04 sa...

Det bruna runt halsen var på pricken! Måste erkänna att den ser lite oproportionerlig ut.
Tips när du syr efter nytt mönster:
Mät mönsterns längd och bredd, jämför måtten med K-s mått och då vet du ungefär om du bör ändra mönstret!
Kram

LinSar sa...

Va härligt att börja se de nya kanin tygerna uppsydda.Den här blev jätte fin med orange.Det är alltid roligt att se hur du blandar tyger och färger.Är lite för feg med det ibland känner jag.Därför är det kul o se hur andra blandar.Då brukar jag våga ge mej på jag med:)