onsdag 28 maj 2008

Tofflor med Lok.
En kollega beställde ett par ulltofflor som levererades för en vecka sedan. Tofflorna va en present till hennes systerson. Tofflorna är gjorda någon storlek förstora så att de ska passa som bäst under hela höstern & vintern. Jag fick fria händer att välja motiv, denna gång blev det ett lok.

Material:Egen tovat ulltyg ull från 100% ull.
Mönster: E.gynther.
Metod: Föst tovar jag dit mönstret med tovnings nål,sen syr jag fast bomulls fodret på sulan och toffens överdel inkl, knapphål där resoren går igenom. Sen syr resor kanalen på häl delen, senlanget stygn på här & överdelen sen sys toffeln ihop med langet stygn.

Kommentar: Det va ett tag sen jag gjore tofflor , det va roligt, gillar loket :) blev nöjd med det.

9 kommentarer:

Skaparstigen sa...

Oj! Visste inte att det gick att få det så fint med tovningsnål. Behöver man inte blöta och gnugga fast det sen? Jag är nybörjare på tovning, så jag har bara gjort några väldigt lätta grejer än.

OttoPippi sa...

Jösses!! Nu är jag IMPAD!!!! Vilket jobb och så fint!! är också nybörjartovare och har bara gjort VÄLDIGT enkla grejer, visste inte ens att det fanns ngt som hette tovningsnål... Det här får du nog blogga lite mer om :-) :-) Jättefina!

lilla hjärtat sa...

Jättefina tofflor, kan inget om tovning så jag är hel impad ; ) I vilka stl. gör du dem i? Helén

www.syfroken.se sa...

Jag älskar dina tofflor! Alla blir så fina!
När man torrtovar använder man en speciell nål med små hullingar på och så hackar man fast ullen i önskat mönster. Ullen trasslar fast sig och bildar motivet.
Man made- kanske kan du visa en bild?

Jes sa...

Tack :)

Som syfröken sa så använder man en lång nål som har hullingar på den nedre biten. Detta gör att ullen tovar i hop sig så man behöver inte gnugga något alls, det är en annan metod då du samtidigt som du gör tyget även gör mönster. Så man sitter och "pickar" ner sitt mönster i ulltyget. Jag använder inte gnuggnings metoden när jag gör mitt tyg utan användet en metod som kallas rulltovning. Lovar att inom kort göra ett inlägg där jag visar hur jag gör :)

Noa04 sa...

Fantastiskt fina! Vill gärna lära mig att tova! Kanske skall jag kolla i min hylla med böcker om handarbetet :-)Om jag inte minns fel så har jag en bra bok om ämnet.

BONGI sa...

Så härligt fina!!!

Gulligan sa...

Jättefina!!

Retro Elephant sa...

Du kan verkligen din sak! Tuffa tofflor!