onsdag 27 juni 2007

70-tals byxa" först "ut i [M]an [M]ade kollektionen







Har nu äntligen fått tid att sy ett par byxor i detta underbara frottétygtyg, mönstret är grundmönster A ur E. Gynthers Nya barnkläder 62-104cm. Har sytt byxorna med symaskinen jag fick låna av en underbar vän (Janome 415), va en dröm att sy på jämfört med våran gammla skolsymaskin. Det finns så många fler typer av sömmar att prova :)
K sover tyvärr så jag kan inte visa någon bild på hur byxorna ser ut på, men de kommer i morgon kväll.
Här kommer några bilder på hur byxan blev på K.

tisdag 26 juni 2007

Äntligen har mina namnband kommit :)


Äntligen har mina namnband kommit, har väntat på dem i 3 veckor!!!

Svarta med vit text.

söndag 17 juni 2007

Fler shorts :)




Har sytt ännu ett par shorts till K. Vi har inga & de förra blev lite för precis i storlek. Dessa är sydda av ett par av mina gamla pyamasbyxor som jag köpte på POP förra vintern i flanell. De hade ingen bra passfor på mig (de va i & försig en herr model). Så nu är de slaktade. Shortsen är gjoda lägst ner på byxbenet så jag kunde återanvända det "slag" som redan fanns. Mönstret är samma som förut, 1/2007 ottoberg.


Har fått låna en Vänns symaskin Janome 415, har inte hunnit använda den ännu, den är splittansny & jag måste titta igenom instruktionsboken innan jag börjar använda den. Är det någon som har erfarenheter av denna symaskin för/nackdelar?


torsdag 14 juni 2007

Det blev en väska











Äntligen är mitt ullprojekt klart. Det blev en väska. Ska inte ta åt mig ära för designen för den hittade jag på cargabags.com. Blev så kär i väskan att jag gjorde mig en egen.
Väskan är gjode i ett helt stycke och i hopsatt med nitar med brickor.
Jag fick sitta länge & studera väskan på hemsidan innan jag klurat ut hur de hade gjort.
Ulltyget har jag tovat själv se lägre ner & ullen är som vanligt köpt på 100% ull. Eftersom hemtovat inte blir lika tjock & kompakt som industritovad ull har jag förstärkt hantagen med langetstygn för att de ska bli starkare.

onsdag 13 juni 2007

Kortbyxor av påslakan







Sydde ett par kortbyxor till K i gårkväll. K sov när byxorna gjordes och han sover sött även nu. Visar bilder med byxorna på i kväll när jag kommer hem från jobbet.
Så Här kommer lite bilder när byxorna är på, kanske inte de bästa bilderna men som ni alla vet är det inte lätt att fota ett barn i rörelse. Tyvärr va jag lite snål så byxorna passar perfekt, så han kommer inte kunna ha dem allt för länge. Men men man lär sig av sina misstag. Har ett par kortbyxor till i arbete, gjorda av ett par avdankade pyamasbyxor, blir förhoppningsvis klara i veckan. Mönstret är ett modifierat från ottoberg 1/2007 , tights.

måndag 11 juni 2007

Förkläde med Fiskar


I helgen fick K en 1 år present av Pappa P´s faster B, som hon sytt, visst är den gullig.!!! Nu kan K hjälpa pappa baka i köket ( i våran familj är det pappa som bakar:))
Är samma mönster på tyget som i sängkläderna jag sydde till K (se längre ner på sidan), fast i annan färgsättning.

onsdag 6 juni 2007

Stiltje på pysselfronten

Det händer inte så mycket just nu. Mitt ullprojekt har stannat av, det är i och försig nästan klart skall bara sättas i hop, men det visar sig att det jag behöver för detta va lite svårt att få tag på. Förhoppningsvis fixat & införskaffat under nästa vecka. Mitt virknings projekt (mönstret från made by you) går väldigt sakta men försiktigt framåt, efter som jag bara virkar på tåget till & från jobbet & jag virkar inte fort.
Men i kväll åker vi bort och virkningen kommer med så vi får se hur långt apan har framskridigt under långhelgen. Vi ska till släktgården & jag hoppas kunna träffa min kära vän Gekko.
Har heller inte kunnat sy för jag har inte haft några tyger hemma men nu har jag budat hem underbara 70-tals tyger på tradera & det är SÅ mycket jag vill göra. tänk vad mycket fina tyger det finns :) jag kommer bli ruinerad.
Det kliar i mina fingrar de vi sy.

lördag 2 juni 2007

Hatthållar tips :)




Tänkte komma med ett tips till er som oxå har barn som helatiden tar av si g sina hattar. K slänger titt som tätt av sig sinna hattar, när han leker/åker i vagnen eller så blåser de av. Efter som K inte gillar hattar med knytband under hakan är detta inte ett allternativ. Vi köpte ett par vanthållare, man knipsar fast den ena änden i solhatten & den andra i naken på tröjan/Jackan. Mössan hamnar inte på marken så fort han försöker ta den av sig. Specielt värdefull är denna egenskap när man sitter i vagnen. Idag när jag var ner på stan med K blåste hatten av 4-5 gånger och va på väg ut i gatan. Detta problem är nu undanröjt. Den ena hållaren skall vi byta ut snöret till ett längre så man även kan ha de till kepsar och andra mindre hattar. Detta lilla tips är det kanske flera av er som redan kommit på, men här är iallefall tipset:)

fredag 1 juni 2007

Att Tova ett ulltyg
















Igår kväll tovade jag en ullfilt. visar här i korta drag hur det gick till. Först lägger man ut ullen i tunna lager i två olika riktningar, varannan gång, antal lager bror på hur tjock filt man vill ha. Dock skall man fixa till så att kanterna är jämna (mina kanter ej fixade ännu). Där efter blöter man ullen med varmt såpvatten (1:10) & trycker ur luften i ullagren genom att platta till med händerna. Därefter rullar du i hop mattan & rullar & rullar tills ullen tovat ihop sig. Därefter rullar man upp mattan , vrider på ullfilten så att man rullar filten från ett nytt håll. Blöter med mera varmt såpvatten och så håller man på flera gånger. Med jämna mellanrum vridar man ur det kalla såpvattnet så att ullen kan ta upp det nya varma. När filten är ordentligt hopfiltat och man är nöjd, "tvättar" man filten mot en tvättbräda i varmt såpvatten och grnuggar filten ordentligt mot den "vågade" kanten. va noga med att sen skölja ur all såpa ur filten. Sedan hängs filten på tork liggandes över en torkställning. Vola!! så har man ett ulltyg.
Mitt tyg är tänkt att användas till ett nytt projekt som jag snart hoppas skall vara klart, har ägnat kvällen åt att konstruera ett mönster, vilkt man inte gör i en handvändning. Så fortsättning följer, resultatet kommer att visas upp så snart det är färdigt.