lördag 28 juli 2007

går i symaskins tankar

Håller på att surfa mig blodig på information om overlocksymakiner, tänker köpa en. Först funderade jag på Husqvarna husky 936 men efter att ha läst lite forum verkar den vara väldigt svår att träom mellan overlock och täcksöm (har dock ett erbjudande på en för 9000 begagnad).

Funderar nu på Pfaff coverstyle, Bernina 1300MDC (har hittat den för 9900) eller Pfaff 4874. Såg att pfaff 4874har som dubbel flatlock med en raksöm i mitten (tror att det är den katvig brukar ha i skarven mellan arm och tröja om ni förstår vad jag menar), har inte sätt det på någon annan. 4874 kostar en del men jag känner även att ska jag köpa en ska jag verkligen ha en jag vill ha, för tanken är ju att ha den ett tag. Eller ska man köpa två maksiner en för cover och en för overlock, det tar ju mer plats.
Är det någon som har erfarenhet av dessa maskiner.

Tala gärna om vad ni har för overlock/cover och vad ni tycker är bra eller negativt med eran/era maskiner.

14 kommentarer:

Majtjho sa...

Jag har en pfaff coverstyle. Kanon nöjd. Jag bytte in min gammla vanliga overlock mot den. tyvärr så byter jag sällan om och kör flattlock. Hade jag köpt idag har jag valt både en cover och en overlock. Så slipper man fixa och trixa mellan de olika sömmarna.

Lycka till med jakten på den perfekta maskinen!!!

Jes sa...

är den svår att träom mellan overlock & cover? Vad saknar du med makinen förutom att du skulle vilja ha två?

malin sa...

Helt ärligt, jag har en jättegammal huskvarna och syr bara overlocksöm på den. Har inte ens kollat ifall jag KAN sy någon annan sorts söm med den :) Misstänker att jag kommer att kolla upp sådant den dagen jag ska köpa ny :)

Majtjho sa...

Det är inte alls jobbigt att trä om den. Går snabbare för varje gång. Men det är tråkigt att behöva göra det. Sen är friarmen väldigt liten. Du får en större med en ren covermaskin. Annars är jag toppen nöjd.

Thea sa...

Jag går också i samma funderingar som du...på att slå till på en mer avancerad overlock. Funderar också på Bernina 1300 MDC. Men det med Pfaff 4874 lät ju intressant.

Thea sa...

Förresten; om du inte redan gjort det - kolla på Sysidan, där har de recensioner på symaskiner.

Thea sa...

Förresten; om du inte redan gjort det - kolla på Sysidan, där har de recensioner på symaskiner.

Jes sa...

kolla in PFaFF 4874 sen är du fast:)

Thea sa...

Och vad kostar den då...!

Thea sa...

F�rresten, f�r man fr�ga var du hittade ett s� bra pris f�r Berninan? Eller �r det hemligt?

Jes sa...

http://www.symaskinsagenturen.se
Maskinen finns inte på deras hemsida,men jag maila & fråga om de hade den & vad den kosta.

Jes sa...

Har inte hittat någon säljare som säljer pfaff 4874 ännu men jag har bara tittat på nätet

Thea sa...

Jag kollar också på Pfaffen nu... OM vi bestämmer oss båda två kanske vi kan förhandla ned priset?! Du kan ju maila mig omdu vill så kan vi snacka mer så i sånt fall. Men jag har inte definitivbestämt mig. Den är ju som sagt inte helt gratis...

Jes sa...

Thea: låter som en intressant ide´kontaktar dig via mail. Har du hittat några prisuppgifter på maskinen?