onsdag 23 januari 2013

woolpower

Har sytt härliga underställströjor åt barnen i merinoull. Det kan verkligen behövas dessa kalla dagar!!! De två nedersta är i strömmings härliga ulltyg och den övre i JNY designs. I de flesta fall är ju underställs tröjor enfärgade och lite tråkiga tycker jag och det är roligare med lite mönstrat :) Den stora tröjan är sydd efter ett Ottobre mönster  som va i nån av de sista tidningarna förra året kommer inte i håg vilket nummer. Den lilla är oxå  baserat på ett Ottobre mönster ev.  från samma tidning som den stora, men ursprungligen är det ett body mönster som jag gjorde om till tröja. Kantningen på den gröna tröjan är gjord genom att använda avigsidan på det gröna stjärntyget. På de svarta tröjorna köpte jag den enfärgade svarta merinoullen av strömming och använde för att kanta med.

Mönster/Pattern: Ottobre
Tyg/Fabric: Strömming design, JNY design
Kommentar/Comment: Älskar dessa merinoull tyger de är så härliga och mjuka!! Önskar jag köpt mer och sytt till mig själv oxå. Men bäst ändå är att barnen älskar att ha dem på sig. 
 The best is that both children love there wool-sweaters and it keep them really warm especially “E” the little one how very easily get cold when she is outside. I just wish that I had bought more fabric so I could have made some for me too :)


Now when it is frezzing!!! over here (-15 C°) you really need warm clothing’s closes to the body. So when Strömming and JNY design had these lovely merinowoolfabric I just had to have some. :) I made sweaters for both our children and they love it.  Most of these that you can get in the store are quite boring in just one color. Both sweaters are made from Ottobre patterns, the small sweater is a body-pattern I change to a sweater-pattern.

2 kommentarer:

od Andulky sa...

Fina!
Vad tycker de om JNYs? Min son fick ett par långkallingar i det gröna, men han vill inte ha dem, tycker de är för stickiga. Har massor med tyg över som jag inte vågat sytt underställ i pga det. HAr bara sytt i Strömmings. Men det kanske funkar för andra barn, och då är det bra presenter till barnens kusiner...
/Anna

Jes sa...

Våra barn älskar sina tröjor i JNY design merinoull.