tisdag 6 juli 2010

Lekdocka & provdocka i ett


Här om dagen surfade jag runt för att se om jag kunde hitta någon "vanlig" docka dvs en lekdocka som kanske kunde funka som "skyltdocka" för bodys och dylikt för de små storlekarna, vilket jag gjorde. Denna docka är 63 cm lång och kan ha kläder i 50-56 även 62 i vissa fall (dockan har en blöja st 5, libero).

Infon om dockan va dock lite missvisande, där sägs det att dockan kan ha vanliga barnkläder 6-12 månader vilket inte är sant dockan druknar i dessa kläder. Jag köpte i alle fall en, tjejen, det finns även en kill docka, här ser ni hur mina omlottbodys i 56 och klänning i 62 funkar på dockan, även byxor så är det storlek 62 som gäller (med böja). Jag gillar att kuna visa hur ett plagg sitter på , vilket inte alltid framkommer på ett foto av ett "platt" plagg. EX omlottbodys som med alla sina tryckknappar gör det omöjligt att strycka den snyggt. Så detta är ett litet tipps på hyfsat billig "skylltdocka" för små plagg. Dockan är mjuk men har hårda ärmar och ben, benen är rätt stabila så den står bra om man ställer den mot en vägg.
Ett litet tillägg dockan har ju inte direkt något babyhull, den kunde ha varit lite tjockare, mina bodys i st 56 är lite förstora på brädden.

Dockan kan du hitta på hikmet.

Kläderna har ni redan sätt i tidigare inlägg ville bara visa hur det sitter på dockan och hur bilderna blir när man klipper ut klänningen från dockan. Tycker att det ger en rätt bra bild på hur plagget blir på.


Och skulle det vissa sig att dockan inte kommer att användas så mycket som skyltdocka finns det barn som gärna vill leka med henne:) ex våran son K och säkert hans lilla syster E när hon blir tillräckligt stor och även alla andra barn som kommer & hälsar på, så hur det än blir så lär hon inte bli liggande.

4 kommentarer:

Wimsan Mari sa...

Tack för ett mycket bra tips. Tycker som du att det är svårt att fotografera så det ser bra ut. Det blir ju verkligen "platt" när man hänger eller bara lägger ner plagget. Jag kommer nog att härma dig och köpa en jag oxå.
För övrigt så syr du väldigt fina kläder. Har tittat lite i din blogg och blev överförtjust i jeansshortsen. De var snygga ... skulle passa perfekt på min 10-åring. Gillar detaljerna skarpt.

Tack för titten !

Mimmi sa...

Åh, du gör mig sugen på ytterligare inköp, trots att en av mina skyltdockor har stlk 68-74 ;-) Bodies sitter dock dåligt på denna då dockarn har lite för kort liv.

Ditt klövertyg är så himla fint, förövrigt! Lite ledsen över att jag inte var tillräcklig snabb.

Jes sa...

Man skulle kunna önska att dockan va lite tjockare, då skulle mina bodys passa ännu lite bättre, som det är nu är det lite förstora på brädden

Raul Gonzales sa...

Hi,iºam Raul from Madrid,Spain,you did a nice job with this website,i like your articles and you photos,i will visit you again soon to see the new post because a like traveling and meet new people,i was born in
Nehoiu ,is a beautiful town in Romania,but now i live in Spain and i work in marketing ,i love reading about serial killers and i work with a SEO friendly directories , you can submit you sites here,i hope you will find it usefull.bye bye