onsdag 2 april 2008

Välkommst paket till lilla IDetta paket har landat hos goda vänner till mig som fått sitt andra barn en liten tjej :)Klänningen har jag sytt för ett tag sen. Har kompliterat med ett par "tajts" och en matchande mössa till den lilla tjejen. Klänningen är 6 mån-1år så den dröjer ett tag innan hon kan ha den. Ev blev mössan lite liten, vi får väll se vad de säger om så är fallet så syr jag en ny.

Material: Klänning: secondhandtyg. Byxer och hätta: Kanintyg från JnyDesign, orange trikåtyg E-slöjd
Metod: Ihopsyd med overlock, kantband med smal täcksöm eller raksöm.
Mönster: Klänning: Ett av mammas gamla mönster, hätta ottobre (mins inte vilket nummer), Tights modifierat mönster från Barnkläder, sy och sticka till barn 0-3 år" av Hanne & Sofie Meedom
Kommentar: Det är så roligt att sy så små kläder :)

5 kommentarer:

Lucia sa...

Jättefina, gillar verkligen klänningen, blir sugen på att sy klänningar nu när våren är på gång. Hoppas nog lite att den jag har i magen är en tjej, tänk så kul saker man kan sy.

Thea sa...

Som vanligt - snygg och påhittigt!

Ett Tu Tre sa...

Vad kul att få sy så små plagg, de växer ju så fort de små liven och ingen i min omgivning har rikitigt små barn längre. Jättefin klänning och praktiskt med tajts till och jag gillar verkligen formen på mössan, kul med den lilla toppen.

Jenny sa...

Jättehärligt set - alltid roligt att se kanintyget i nya kombinationer.

OttoPippi sa...

Det är toppen att sy till andras så små små barn. Eftersom de växer så fort så passar ju egensydda exlusiva pyttekläder som present! Jättefint!