torsdag 25 februari 2010

Dunderklumpen

När jag köpte mitt Screen-tryck kit från Screentec, så gjorde jag lite provtryck, en interlock bit ned några retrofigurer på från min bardoms teknade figurer :)
Denna provbit har sedan blivigt liggande undan gömd. Jag visade denna provbit för K men då viste han ju inte vilka figurerna va och va inte speciellt intreserad, figurerna va Dunderklumpen, Professor Baltazar och John Blund. Numera är han invigd i dunderklumpens underbaravärd och älskar att titta på filmen och lysna på ljudboken :)

När vi va på COOP senast så sålde de pyamaser med figurer från Dunderklumpen, då köpte vi en med lejonet lionel på men det fanns inga fina med dunderklumpen. Då kom jag att tänka på mtt prov tryck och visade det för K, han blev eld och lågor och ville ha en tröja med honom.
Så jag gjorde det lätt för mig, jag klippte ut min prov Dunderklumpen och sydde fast den på en nysydd tröja och Vola!!! en färdig tröja på nolltid :) K blev storm förtjust :)

Konturerna på Dunderklumpen är gjord men screen tryck och sen har jag målat i med panduro färg när screen trycket torkat, färgerna är kanske inte direkt som på orginalet men jag gillar den ändå och det gör även K och det är ju det viktigaste!!!

Material: Vit interlock från Jofotex, Orange interlock till band kantning från JNYdesign.
Mönster: Eget
Kommentar: Nöjd, även om färgerna är lite gälla, men K gillar den och det är ju huvudsaken!
This little figure is a Swedish cartoon form 1974 named Dunderklumpen . I loved him when I was little :)
When I bought my Screenprinting kit I did some test-printing on an interlock piece, it was Dunderklumpen, Professor Baltazar and Sandman. This test ended up in the fabric wardrobe forgotten.
Last week me and K was shopping at COOP (food store) and they sold pyjamases with the figures from Dunderklumpen and we bought one, but there were no nice clothes with Dunderklumpen himself and then I remembered my test-print!
I showed it to K and he said that wanted a Shirt with Dunderklumpen, so I made it simple!!! I cut out Dunderklumpen from the test fabric and sewed it on to a new sewed shirt and Vola!!! Finished fast and simple!!!! And K loved it :)
The contour is made by screen-printing and then I have colored it with paint from Panduro with a brush.


Fabric:Whit interlock from jofotex, orange interlock for binding from JNYdesign.

Pattern: My own.

Comment: Satisfied, even if the colors is not perfect compared to the original, K likes is and that is enough for me :)

11 kommentarer:

Mimmi sa...

Så fint det blev med den påsydda lappen, dessutom!

Helmysig tröja!

Dunderklumpen, John Blund och Professor Baltzar är än så länge okända här hemma men Fem myror är en av lillemannens favoriter.

KroKKoFin sa...

Jag tycker du ska vara nöjd. Tycker särskilt att sömmen längst ner sätter pricken över i:et, om man säger så.

Jes sa...

Mimmi: Tack! K vet än så länge bara vem dunderklumpen
är , men de andra lär introduseras så småning om :)

Re-dizain sa...

Kul med applikationer av egna screen..

Älsklingsfrö sa...

Läckert! Dunderklimpen är verkligen kult *ler*. Vi hade en sådan där gammal grammofonskiva med Dunderklumpen och den gick varm när jag var 5-6 år och lite äldre.

MemLin sa...

Ja vad ska man säga... både avis och impad :-) Jättefin!

exklusivvardag sa...

Säger hej när jag kikar förbi :-)

Gila sa...

Häftigt!

CRocoFin sa...

Du hittar ett solskensmeddelande till dig i min blogg :).

KRUMELEJ sa...

Helt underbar. För övrigt så ser modellen jättefin ut.

Thea sa...

VIlken bra idé! ATt trycka först och sen sy på. Då slipper man ju dessutom riskera att hela plagget blir fult om man misslyckas med trycket. Så kul att lyckas göra lille K glad med tröjan. Det ger dubbel glädje!