lördag 17 januari 2009

Vinn Underbart Wgaard Smycken hos Florin

Florin firar 2 år som bloggare!!!Det gör hon genom att lotta ut ett jättefint smycke ur deras Wgaard kollektion, Gå in på Florins sida & tävla du med!!!

fredag 16 januari 2009

Omlott live, på begäran :)

På begäran kommer här live bilder!!! Dock blev inte bilderna de bästa, tycker nog att det såg bättre ut i verligheten :)

Så håll till godo!



Omlott tunika Brown flower (till mig)




Jag vet jag har varigt stygg och sytt när jag egentligen skulle skriva........
Men jag ville så gärna sy en omlott tunika att ha under disputationen, men innan jag klippte i det riktiga tyget så ville jag göra en prototyp, som blev i vanlig lakansväv & upp "hottad" med lite applikationer. Blev i det stora nöjd, men jag tyckte inte "ärmarna" blev så bra på mig, de blev nog för stora/vida, ev. så gör jag den kortärmad på riktigt i stället. Denna kommer jag ha på en 60 år fest i kväll.... kommer troligen inte hinna sy någon till disputationen, jag vill få den perfekt innan jag klipper i tyget för det räcker inte till mer än 1. Men en fortsättning följer men troligen efter disputationen.

Mönstret är ett omarbetat från svenska mönster jag gjorde omlott delen lite bredare, även hela tunikan lite längre än i mönstret och urringning lite högre dock blev den lite bubblig, men gör om och gör bättre :)

tisdag 13 januari 2009

På sybloggen intet nytt/Blogg Award/Och live bilder






Som ni märker händer det inte så mycket på bloggen. Anledningen till detta är att jag sitter & skriver för brinnande livet på min avhandling som ska va klar för publisering sista Januari, efter som jag är en riktig Alfons Åberg som "jag ska bara" så börjar man inte med skrivandet förens kniven är mot strupen. Så jag sitter hela dagarna och skriver, ni kan ju tänka er vilken social Jul & nyårs helg det varit:(. Jag trodde även i min enfald att lite skulle jag nog hinna sy men icke sa nicke..... Jag har dock några beställningar som ligger & väntar som tur var är det mesta vårplagg som det inte är någon panik med men några av plaggen är det lite mer bråttom med så jag ska försöka smyga in en halvtimme där & en halvtimme här med lite sy tid så dessa beställningar ska bli klara snart. Så ni får ha lite tålamod med denna bloggen ett tag, uppdateringar kommer inte ske så frekvent.

Sen har jag oxå fått två utmärkelser av HugOlle & Busiga Ungar Tusen Tack de värmer mycket, jag blir väldigt smickrad. Jag fick en för inte så länge sedan så minna nomineringar där gäller även för dessa två nya nomineringar.

Sen har jag ialle fall en live bilder på K i i ett par retro byxor i bomull som syddes innan Jul & ett par tofflor som beställdes för längesedan men skickades precis innan jul.

måndag 12 januari 2009

Tävla hos rättvtsa barn!!


Här kan du tävla!!!