onsdag 28 november 2007

Filt: Flowergarden





Då var den matchande filten till overallpåsn klar!!! Blev super nöjd även med den. Beställaren ville ha en liten luva på filten, en sån som det brukar vara på babyhandukar, en otroligt fiffig ide´av henne. Så nu kommer hennes lilla son få ligga och snusa mjukt och skönt i denna filt.

Material: Gardin från loppis samma som till overallpåsen, vit fleece tyg från lokal affär.
Metod: Luvan är i hopsyd framtill och vänd och har sen använt raksöm för stickning i gul tråd. Sen är tyger och luva ihopsyd med gul 4-trådig overlock.
Detalj: Insydd luva i ena hörnet, som det är bå babyhandukar en super ide från beställaren, varför har inte det funnits på filtar (inte mej vetande iallefall).

måndag 26 november 2007

Overallpåse Flowergarden.






Äntligen är den klar. Fick för ett tag sen en förfrågan om ytterkläder och specifikt en ovrall till en liten krabat. Jag har ju bara sytt så att säga "inner kläder". Så jag antog utmaningen. Införskafade mig ett mönster vilket visade sig lättare sakt än gjort. Hitta tillslut ett engelskt mönster på overaller och ovrallpåse.

Gud så mycket pill de va, tack gode gud att min sambo P är superduktig på att sy, det är han som är experten i familjen :) Har rådfrågat honnom mycket. Specielt momenten med vad ska man sy först, se framåt och planer är inte riktigt min grej men jag lär mig. Ska sätta mig ner och skriva ner i vilken ordning jag gjorde saker och vad som är bra att tänka på till nästa gång.

Om man nu får vara så osvensk så tyckte jag att den blev kanonfin. Är så stolt över mig själv faktiskt, nästan så jag inte vill sälja den :) men jag har ju inte någon annväning för den heller. Det som är kvar på kundens beställning är en filt i samma tyg med fleece på baksidan som jag hoppas hinna i veckan. Hon som har beställt allt fick en liten kille nyss, 4 veckor förtidigt men allt verkar ha gått bra, så GRATTIS!!!

Ett stort TACK till min KÄRA sambo P för all hjälp.

Här kommer lite bilder.

Material: Gardintyg från loppis, vit tun fleece från lokal affär, Foder dvs "vadd" som är fastpressat på tyg (färdig köpt) oxå lokalt inköpt.

Mönster: Simplicity 9418 från internet.

Metod: Foder fastsyt på fleece med raksöm för att hålla det på plats. Alla delar ihopsydda med 3-trådig overlock. Stickning med raksöm och tvåtrådig täcksöm (3,3,3) 3,1.

Detalj: Namnlapp både fram och bak, den bak funger som upphängnings hälla.

Glädje: Att sy något jag aldrig sytt förut tråts allt krångel och pill. Det dröjer nog dock innan jag syr en till:)

Tråkigt: Inget.

lördag 24 november 2007

Tofflor live



Fick bilder från Flowers här om dan. Hon har bestället ett par tofflor till sin son A och har skickat bilder när han har dem på. Tck för bilderna. Han är så söt. Käns skönt att de passa :) Fler bilder fins på hennes blogg.

torsdag 22 november 2007

Ja då va man 37 år




I dag blev jag 37 år gammal, dessa vackra blommor (Jag brukar aldrig få blommor) stod på köksbordet när jag åt frukost vid 05:45 i morse. Sen när jag kom hem fick jag dessa böker + tre olika tygsaxar av min kära sambo P. TACK :)

Ha tålamod

Ha tålamod, vet att det inte kommit något nytt på ett tag men jag håller på med en beställning en vinter overall och matchande filt till en liten guldklimp som ska dimpa ner i december. Hoppas att vara färdig efter helgen. Sen har våran lilla ängel gått och fått dubbelsidig lunginflamation & öroninflamation + ögoninflamation. så syandet går långsammare än vanligt. Har iallefall bestämt vad jag ska göra till min hemlis :)

onsdag 14 november 2007

Flera tår som ska värmas i vinter :)




Nu är de två sista av mina toffel beställningar klara. Det undre ska till en medbloggares son A. Fick fria händer med mönstret & bstämde mig för en båt. De övre paret ska till min handledares son M som är 1,5 år. Det ska föreställa en playsam bil. Han fick en av oss när han kom och denna är i samma färger. Nu när minna toffel beställningar är avklarade så är det bara att kasta sig in i nästa. Har en beställning på en baby overall i storlek 3-6 månader som inte har ben utan är som en påse nertill + en matchande filt i samma tyg med fleece på ena sidan. Underverket väntas komma tillvärden i december så det är bara att sätta fart:)

tisdag 13 november 2007

Min Hemlis har fått sitt paket.

Min hemlis har haft bilder ute på sitt paket i 2 veckor men ännu inte kommit med
någon gissning på vem jag är så nu avslöjar jag mig själv. Jag skickade till Dalinda.
Tyvärr fotade jag inte mitt paket innan jag skickade det så ni får gå in hennes sida och titta. Jag skickade ett par muddbyxor i ett tyg från Åhlens med massa zoodjur på med brun midje och fotmudd. Ett rött tyg med blåa klöverblommor. och ett tyg med blå bottten med flygande ankor på. Ett knall-ljusgrönt kantband som matchar anktygt och ett mörkblått som matchade klövertyget. En 70% chokladkaka och rött-te, Två ullnystan ett svart och ett vit efter som hon virkar så mycket. I ett förslutet kuvär skickade jag min namnlapp som hon kunde sy fast på byxorna om hon vill.

Tofflor till frusna tår.



Två av mina tofflor som jag har på beställning är klara. Ett par med nyckelpigor och ett par med specificationen: tjejigt mönster i rosa/lila/rött. Hoppas jag lyckats tillgodo se detta :) De med nyckelpigor ska till en liten tjej som är 10 månader och bor norröver där tårna behöver lite extra värme i vintermörkret, de andra paret ska till hennes kusin. Hoppas de passar.
Ullen är som vanligt inhandlad hos 100%ull

torsdag 8 november 2007

Vill du ha en hemgjord överaskning!!

"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don’t know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

Hittade detta hos Gekko idag men där var det redan fullt. Såg det även hos Florin där jag lyckades bli den första att anmäla mig.Jag gör samma lika detta är ju roligt:)

Så de tre första som svarar med en kommentar på detta inlägget om att de vill vara med kommer att får en hemgjord överraskning från mig någon gång under det kommande året. Kul eller hur? Fast då måste man själv göra samma sak på sin blogg, så det kräver att du har en blogg!!!!

söndag 4 november 2007

Toffelverkstad


I helgen har det inte blivigt något sytt. Har tyvärr varit tvungen att jobba i helgen. Annar har vi här hemma kratat löv, nu är allt borta :) Börjat med minna toffelbeställningar (4 st), hoppas att de ska vara färdiga till nästa helgen, om inte är det färdiga strax efter.

fredag 2 november 2007

Mina fynd på symässan!!





Här kommr lite bilder på mina fynd på symässan i sollentuna i dag. Den översta bilden visa trikåtyg + muddtyg (oranget)och kantband & tråd från MG-tyger, bild nummer två är stretch frotte som jag fyndat i någon monter, den sista bilden är från E-slöjds monter + en kantbandsvikare jag köpte i något stånd. Är nöjd med min dag :)

torsdag 1 november 2007

Fått mitt hemlispaket.






Hämta mitt hemlispaket på posten i dag!!! det vägde 3,1 kg stod det på avin. Jösses
tänke jag det kan ju inte vara ett hemlispaket som väger så mycket, men det va det och vilket packet. Utan att överdriva har min hemlis varit VÄLDIGT generös:
9 tyglappar i olika mönster att ex sy ett lapptäcke av, en liten grönrutig flanell
filt, Ett underbart påslakan med bilar i vuxnstorlek hur mycket tyg som
helst. 9 mindre garnnystan två olika fina lite glansiga band, en burk med te två
böcker med roliga mönster för kläder, gosedjur, skötbäd you name it!!! och tidningsutklipp med mönster på nessesär och "tofflor"
Plus en jättefin stickad "halsduk" (visade sig vara ett "hårband":) rätta mig om jag har fel. Ja nu var det slut,

Denna underbara gåva gör att jag får lite ångest över min egen som inte alls va lika generös.

Här nedan kommer bilder på innehållet.Jag tror att min hemlis är Effy har kollat runt på hennes blogg och hittade några garnnystan som var väldigt lika de jag fick plus bilden på lapptäcket hon skulle sy som är gjorda av samma bitar jag fick. Trode först att min hemlis var någon annan, innan jag surfade runt och tittade på lite bloggar.

TUSEN TACK MIN HEMLIS gåvanorna är fantastiska!!!

När tänker ni gå på symässan i sollentuna?

Jag funderar på att gå i morgon efter jobbet. Tänkte sluta tidigare i morgon med gott samvete för jag jobbade mellan 07:000 och 18:30 i går, även i dag blir en lång dag dock inte lika lång som i går förhoppningsvis. Detta är nackdelen med vissa experiment jag gör att de tar sån lång tid. Men ack vad gör man inte för forskningen :). Som tur var inträffar dessa mastordontdagar inte så ofta. Ska även in och jobba på förmiddagen på lördag så tanken är att resten av helgen ska spenderas med familjen.

När tänker ni gå (om ni sak gå)?, vore roligt att ha en bloggträff, som jag vet att de pratats om på sysidan och även Thea har nämnt det. Jag kan ev åka in på lördag i stället beroende på vad ni andra har för planer (och vad min sambo tycker).