lördag 28 juli 2007

går i symaskins tankar

Håller på att surfa mig blodig på information om overlocksymakiner, tänker köpa en. Först funderade jag på Husqvarna husky 936 men efter att ha läst lite forum verkar den vara väldigt svår att träom mellan overlock och täcksöm (har dock ett erbjudande på en för 9000 begagnad).

Funderar nu på Pfaff coverstyle, Bernina 1300MDC (har hittat den för 9900) eller Pfaff 4874. Såg att pfaff 4874har som dubbel flatlock med en raksöm i mitten (tror att det är den katvig brukar ha i skarven mellan arm och tröja om ni förstår vad jag menar), har inte sätt det på någon annan. 4874 kostar en del men jag känner även att ska jag köpa en ska jag verkligen ha en jag vill ha, för tanken är ju att ha den ett tag. Eller ska man köpa två maksiner en för cover och en för overlock, det tar ju mer plats.
Är det någon som har erfarenhet av dessa maskiner.

Tala gärna om vad ni har för overlock/cover och vad ni tycker är bra eller negativt med eran/era maskiner.

lördag 21 juli 2007

Förvaringspåse att ha i skötväskan


Våran skötväska har den senaste tiden varit ett enda kaos. Vi har en väska från POP med en insatts i med massa fack, som vi nu tycker är för små & därför har vi tagit ur insattsen. Har därför sytt 2 påsar i denna härliga vaxduk, en att ha kläder i och en att ha nappflaska & vällingpullver m.m. Stägnings mojängen (vet inte vad de heter) kommer från ett par träningsbyxor jag slaktat. Det ska även bli en påse för blöjor , den blir dock modelen större eftersom vi använder tygblöjor (Bumgenius pocket) och de är tjockare än vanliga. Så nu blir det lite mer ordning & reda i väskan.

OBS!! ett litet tips i semestertider. Läste i tidningen att tjuvar läser bloggar, man skall därför ALDRIG tala om att man/när man åker bort på sin blogg. Det finns de som fått inbrott för att de på bloggen talat om att de inte är hemma.

torsdag 19 juli 2007

loppisfynd :)




Har varit på loppis & gjort ett riktigt fynd!!! Var på en prylmarknad utanför Flen (mina föräldrar har sommar hus utanför Flen) & hittade två mysiga tyger, det jag är mest glad över är klövertyget som är ett par gardiner 118x149cm för 30 kr!!!!!!.
Gillar verkligen det andra tyget oxå men det var en mindre bit på 100x115. Nu har jag fått blodad tand för loppis/prylmarknad.

lördag 14 juli 2007

Underbara Semester :)

Nu börjar min semester 7 underbra veckor att spendera med familjen:) Målet är ju även att hinna sy lite, dock kommer inläggen komma mindre frekvent under denna period. Ett stort mål är att försöka fynda tyg på diverse loppis/secondhand . Inte helt omöjligt att det dyker upp en & annan semesterbild oxå.

Må så gott.
/Jes

söndag 8 juli 2007

Babyradioväska till Gekko


Har äntligen fått ändan ur vagnen & gjort babyradioväskan som jag lovat gekko & hennes sambo O. Man säger ju att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge:) Väskan kommer leveras helgen vecka 29 då vi kommer ner. Väskan är som den förra, gjord i ett ulltyg jag tovat själv & ihopsydd med langettstygn.

fredag 6 juli 2007

Kjol nr 2





Så nu är kjol nummer 2 klar sydd i mitt favorit tyg. Jag är en kjol tjej och har gärna kjol i stället för short så man vill ju ha lite att byta med i sommar:). Denna kjol är fodrad med ett röttyg, tyckte rött gick bra i hop med de brunt & orange blir en liten färg klick när det är lite blåsigt ut:)
Ser att jag glömt sy på mitt namnband, så fram med maskinen igen.

torsdag 5 juli 2007

tröja




Har ritat ännu ett mönster efter en "favis" tröja i trikå, får ta till mer på brädden för nu passar den presic, får inte gå upp ett gram:) Tyckte jag tog till eftersom den är gjord i ett vanligt bomulltyg & ej trikå som orginalet, men man lär så länge man lever :)

Ikväll dycker det upp en bild på hur tröjan blev på, försökte ta en bild nu med självutlösaren men det blev bara , ursäkta språket "skit".


Här kommer bilden på hur tröjan blev "live"

måndag 2 juli 2007

Det "bidde" en kjol






















Har en favorit kjol som jag bara älskar, ritade av den & gjorde ett mönster och i kväll/natt blev den ihop sydd. Blev jättenöjd, den var tänkt som en prototyp så jag tog ett tyg som jag hade myckt av om jag skulle misslyckas, men jag tänker nog ha den till jobbt i morgon:)
Efter som orginal kjolen är sydd i manchester och min i ett påslakan tyg så fodrade jag kjolen för att få lite stadga. Va på IKEA här om dagen & köpte lite biliga bas tyger för bla sådana tillfällen (det blå fodertyget). Kjolen knäpps inuti med kadborreband och utanpå med ett ryggsäcksspänne, som på orginal kjolen den hade därimot knappar i innerknäppning. Här kommer bilder på kjolen & bilder på orginalet. Funderar på att sy till samma stickning som på orginal kjolen i vit, va tycker ni? eller ska jag låta kjolen va som den är.
Det blev en herrans massa bilder :) men jag lev så till mig!!!
Nästa projekt blir nog att sy en till fast i frottétyget som jag sydde byxor i till K, se inlägg nedan.

söndag 1 juli 2007

[M]an[M]ade´s Tyggarderob

Här kan du beskåda de tyger som finns i min garderob just nu, titta & Njut:)