fredag 8 mars 2013

Toto-Skirt

Här kommer ännu ett plagg från Jenny Hellströms bok Sy! från Hood till Skjortklänning. Denna kjol föll jag för direkt när jag titta i boken. Som sig bör gjorde jag en Toile men trots det så blev den lite trång över låren (sysn dock inte på bilden eftersom det är provdockan som bär den). På Toile hade jag med det så kallade "mus-vecket" (mitten vecket) men det såg inte bra ut på mig, så jag fördela det till de två vecken i sidorna istället så de blev större. Blev jättenöjd med kjolen dock får jag se till att komma igång med min träning så den passar bättre. Tyget är en ullblandning från SoS. Till nästa gång ska jag sy linningen i ett annat tunnare tyg, du blev det lite tjockt. Kommer defenetivt sy flera av denna modell.

This skirt is also a pattern from the absolutely fabulous book from Jenny Hellström that I have mention in previously posts, SEW! from a hood to a shift dress. The skirt is´s called Toto. The original pattern has a pleat also in the middle not just on the sides, but I removed that sin I did not fit my body shape. I distributed the area of the pleat to the two on the side, resulting in slightly bigger one there. The fabric is a wool-blend from SoS. I really like this skirt and there will probably turn up again here on the blog


Mönster/Pattern: Jenny Hellström boo: Sy! från Hood till skjortklänning/ SEW! from a hood to a shift dress.
Tyg/Fabric: SoS2 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Din kjol blev så fin! Jag grämer ihjäl mig över musvecket på min. Det hjälpte inte att jag sydde ner det, det är helt enkelt heldumt placerat.

Re-dizain sa...

hej Jess!! Hoppas allt är bra med dig/ er. Finns du med på FB eller instagram? Saknar dig :)