tisdag 13 december 2011

Vi komma Vi komma från Pepparkakeland...





Idag är det Lucia på dagis och jag har sytt "peppakaks-outfit" till barnen, det underbara pepparkaks-tyget tog slut :( skulle gärna haft en bit till nästa år oxå.
Lilla E fick en tunika med velourbyxor med pressveck, och stora K fick tröja och vanliga mjukisbyxor. När jag mätte tyget till K tröja så räkte inte tyget till ärmarna, men så fick tyget ligga åt "fel" håll dvs stechen åt fel håll och då räkte tyget precis och det funka ju det med. Han såg så besviken ut när jag sa att tyget inte räkte och den bruna stech-frotten jag hade i brun matcha inte riktigt tyget så det hade inte blivigt lika fint med armar i de tyget.

Tröjorna är kantade med interlock. Tyget kommer från Lasten Metsola och inköptes förra vinter. Det blev bara lilla E som fastnade på bild med kläderna på, men vem vet kanske dycker det upp en uppdatering om det blir någon bra bild från dagis i morgon där båda är med. Det fina är ju att dessa kläder går att använda även efter lucia :)

måndag 5 december 2011

På syfronten lite nytt



Ja det va länge sedan ni hörde från mig, ork och inspiration har lyst lite med sin frånvaro, men lite har det hänt på sy fronten. Förra veckan avslutades en beställning till barnbutiken Kokobello, alldeles lagom till JUL-handeln :)Beställningen bestog i dockkläder till JOYK-bebis docka och till JOYK- empatidocka. Det blev 4 bodysuit till JOYK-bebis docka (överst i bilden) och 4 bodysuit till empati-dockan, även 3 bodys och en kjol till empati-dockan (längst ner i bilden).

Lite mer har även hunnigt bli sytt & det ska dycka upp bildbevis snart, har även en del pågående sy projekt till barnen som planeras att snart vara färdig sydda och föreviga på bild på en blogg nära dig snart :)