tisdag 24 maj 2011

Fatboy Tree





För länge ssedan köpte vi en Fatboy-kopia, för rätt så mycket billigare än vad orginalet kosta, men man får vad man betalar för....
För det första så fanns ingen innerpåse att stoppa kulorna i, vilket är rätt dåligt, då kan man ju ínte tvätta påsen om den blir smuttsig ( så det fick jag sy en), plus att Stoppningen i "kudden" va inte riktiga saccosäck kulor utan något annat, mer frigolit-likt. Man satt aldrig riktigt bra och man kunde inte "glida" runt som i en riktig Fatboy/saccosäck.

Som tur är bor min svärfar relativt nära laholm där cellplast direkt ligger.
De tar 260kr för 300liter plastkulor, mio tar ex 300 för 100 liter.Så när vi skulle träffas fär den årliga planterings helgen (gran & tall planering) så körde han upp 600 liter kulor till mig :)
En Fatboy kräver 400liter så två säckar inhandlades. Fyllningen byttes ut, men när ytterpåsen tvättats och den nyfylda innersäcken (som fyllt med drygt 400 liter kulor), fick den inte plats i ytter säcken....

Jag hade inte måttat så noga på innersäcken när jag sydde den, så den va större än yttersäcken upptäckte jag när jag mätte, plus att vi fyllt i mer än 400 liter kulor när vi nu bytte fyllning. Så då va det bara att sy en ny yttersäck oxå = Jag har alltså gjort en helt ny Fatboy (som desutom blev större än orginalet 140* 200 iställett för 140*180).
Så så här i efterhand så va det ju helt bortkastade pengar att köpa Fatboy-kopian, för jag fick i slut ändan sy en egen.

Tyget är ett kraftigt bomullstyg som legat länge i gömmorna, ett tradera fynd. Har tyget i 3 olika färgställningar, denna, en med ännu mer oranga löv och ett med bruna löv. Men det va bara i denna färgställning som det fanns tillräkligt mycket tyg, för det går ju åt en del....

Min egen tillverkade Fatboy är iallefall super skön att sitta och ligga i, barnen älskar att ligga och titta på tv I den och att lekta & busa.

lördag 7 maj 2011

JOYK kläder till KoKoBello

Lagom till påskhelgen blev JOYK-kläderna levererade till KoKoBello. Muddbyxor, muddkjol, klänning med "vinge", fuskomlott body, fuskomlott bodysuit, tröja. Förhoppningsvis Hamna några som överaskning i något fint påskägg :)

Tanken va att jag skulle fixa lite med bilderna men det blir aldrig av, så nu får det bli ett inlägg med original bilder även det inte blir så snyggt, bilderna är tagna med telefonen och är därför inte av toppkvalitet, men man ser ju va det föreställer ;)

Tog även med bilder på ett plagg i varje klädgrupp live så man ser hur de sitter på.