tisdag 15 februari 2011

Triss i Cirklar/ 3 x Circles







Mera cirlel-kläder till E och K, dessa klipptes ut samtidigt som denna body, men det tog lite längre tid att få dessa färdiga. Så nu är barnen tiktigt syskon matchade :)
Denna tröja har som bodyn fått en lapp i nacken , med en snygg täcksöm som synns på ryggen/nacken av tröjan.På denna lapp finns tvättråd & storlek.

Gillar verkligen detta cirkel tyg, det ligger flera plagg utklippta i den brun/oranga varianten oxå, de ska bara sys ihop :) så nån gång i nära framtid (förhoppnings vis) kommer de på bild.


More clothes to E and K in the "circle" fabric, real sibling matching :)I really like this fabric, and I have cut out more clothes in the same fabric but in the colors brown/orange, pictures soon in a blog near you :)

Mönster/Pattern: Eget/ My own
Tyg/Fabric: Kameleont Design
Kommentar: kanske lite "over kil" Att ha både byxa & tröja i samma tyg, men K insistera :) lite pyamas varnig ;)

torsdag 10 februari 2011

Härlig blomster prakt/ Fabulous floweres




När lilla E hade tittat ut så fick hon en liten gåva av Re-dizain, en underbar liten tunika från 70-talet som ni ser på bilden längst ner.
Tunikan har vingar på axeln. Jag har sytt vingar förut på klänningar i vävt tyg där man först kantar ärmhålet och sen syr dit den kantade vingen. På den här tunikan va det gjort lite annorlunda. Vingen är rynkad och sen fastsydd i axeln och sen har man kantat.

Jag gilla tunikan massor och ville sy en egen variant till lilla E. Jag valde att sy min i klännings längd, sen rynka jag inte min vinge tänkte att det kanske skulle bli för klumpigt eftersom jag sydde i velour och originalet är sytt i ribb. Valde det fantastiska velouren från Lasten metsola.

TUSEN TACK Re-dizain för den fina gåvan. Lilla E har fått flera fina saker av medbloggare och jag har dåligt samvete att jag inte visat något av dem. Ska se till att ta lite bilder och vissa.

Little” E” received a beautiful gift from Re-dizain when she came to the world, a dress from the 70`absolutely gorgeous!!! You see it on the last picture. The dress has wings on the shoulders. I wanted to make a dress inspired from that dress. I made my dress in velour the original dress was made in rib and the wings were a bit "puffy". I did not make my wing "puffy", but next time I probably will. The gorgeous fabric comes from Lasten Metsola. I am very pleased with the result.


Mönster/Pattern: Eget/My own
Tyg/Fabric: Lasten Metsola
Kommentar/comment: Blev nöjd med resultatet men nästa gång provar jag nog att rynka vingen så det blir lite mer "puff" vinge som på originalet.

måndag 7 februari 2011

Regnbågs barn/Rainbow children



Detta tyg bara ÄLSKAR jag, JNYdesigns vågade ränder är en STOR favorit, både som Jersy och velour.
Nu har vi två regnbågs barn i familjen :) syskon matchning på hög nivå. Barnen blev verkligen fina i sinna nya byxor, detta tyg blir man verkligen glad när man tittar på det :)

This fabric from JNYdesign is one of my favorite :) it really makes you happy!!!! So now big brother "K" and baby sister "E" is running around here at home as little rainbows :)
Tyg/Fabric: JNYdesign
Mönster/pattern: Eget/my own
Kommentar/comment:Supernöjd :) Barnen beev så fina :)/ I just LOVE them!!!

fredag 4 februari 2011

Kaninen & Snigeln






En god vänn "B" har en kollega som fick tvillingar för en vecka sen. Innan Jul beställde B lite kläder som hon ska ge bort. Två snigel bodys en i varje färg med matchande velour byxa & två kortärmade kaninbodys till sommaren.
Gud va kul det är att få sy unika beställningar:)

Ibland blir det lite tråkigt att sy för affär/försäljning, när man syr samma plagg i flera storlekar, man tröttnar på just de plagget då. Fast det är kul att sy till sånna tillfällen oxå men eftersom jag alltid är ute i sista minuten med allt så blir det ju panik syning i flera daga i sträck. Hade man haft lite mer framförhållning så kan man ju sy lite då och då, men framförhållning är jag dålig på.)

Tyg: sniglar :znokdesign, Kaniner: JNYdesign.
Mönster: Body: lite modifierat Ottobre, byxa: Eget
Kommentar: kul med unika beställningar, exra roligt när det är någon man känner :)

tisdag 1 februari 2011

Cirkel body





Hej kära vänner, nej jag har inte gått under jorden....
Men efter Galleri Hemsytt blev det inte så mycket gjort, sy torka, plus att jag prioritera att vara mycket med familjen plus mystid under jul & nyår. Det har börjats produceras här hemma igen, har färdigställt en tviling beställning som ännu inte riktigt fastnat på bild men bilder kommer snar.

Här har vi en Body till lilla E som hunigt bli 9 och en halv månad!!! och växer så det knakar, så det behövs kläder. Har gjort ett nytt body mönster, utgick från mitt bodysuit mönster. Sen har vi en snygg body från villevalla hemma som jag instpererades av när jag gjorde underdelen. Den är sydd i det härliga cirkel tyget från Mjukatyger. Fram över kommer det mer kläder till E och K i dessa tyger i olika färger, men först måste de sys klart först. Det ligger en massa påbörjade kläder i källaren, för i går kväll va det tillklippnings kväll :)

Bodyn har knäppning i halsen, sen har även provat ännu en ny grej. I många köpeplagg så har man sytt en halcirkel av tröjans tyg som man har på insidan av nacken, och sen så har man en snygg täcksöm på baksidan av tröjan. Detta ville jag testa. PÅ denna lapp kan man ju sy fast sitt tvättråd och storlekslapp. Så lipper jag hoppstygnen som nästan alltid blir när jag kantar över en storlekslappen, plus att tvättråds lappen som jag brukar sy in i sidan, inte kan skava på känslig barnhud när den är fastsydd på detta sätt. Ser att det ser ut som om knäppkanten i halen täcker täcksömen,som är på skarven mellan knäppning och ärm, men så är inte fallet.

Tyg: Mjukatyger
Mönster: Eget
Kommentar: Gillar bodyn har dock inte kunnat prova den eftersom "snärtan" ligger och sover. en sak jag kommer göra annorlunda nästa gång jag syr lappen i nacke på ett plagg med raglan är att sömen ska börja där raglan sömen börjar så de inte korsar varna. Man lär sig något nytt varje gång :) Sen så är det kanske snyggast på tröjor med vanlig ärm (ej raglan) men vi får se, håller på med "vanliga" tröjor till k som ska få nack lapp.
Ser nu på korten att min namnlapp har hamnat lite snett på nacklappen.