onsdag 30 juni 2010

Sommarshorts








K behöver lite ny sommarshorts. K fick va med och välja tyge,r så ett par blev i spindelmannen tyget, spindelmannen är väldigt poppis på dagis.
De andra paret är gjort i ett underbart mjukt jeanstyg jag köpte av Gobligobli, Tack tyget va super .) Jag är inne på tredje paret spindelmannen-shorts, K bästakompis L titta med åtråvärd blick på spindelmannentyget när jag klippte ut K´s par så jag tyckte han skulle få ett par, K och L vill väldigt gärna ha likadana saker :). Under midsommarhelgen så fick K kusin V syn på K´s shorts och han gilla dem, så hans mamma beställde ett par, dessa är under produktion, så just nu är jag lite trött på spindelmannentyget :). Skulle behöva göra några fler short till K men vi få se vad som hinns med... Det finns ju shorts från förra sommaren som han fortfarande kan ha.

Spindel-shortsen är sydda efter ett multisnitt mönster & de är gigantiska i storleken!!! K är fyra år har normalt st 104-110 nu, men shortsen är gjorda i storlek 80!!! visserligen är det ju plats för blöja i dessa mönstren men ändå....
K kusin V prova K shorts, för att kolla hur stora hans skulle vara i förhållande till K´s par. V fyller 6 i sommar och även han kunde ha K´s shortsen som då är sydda i storlek 80.... det tycker jag är lite väl stort i storleken, eller vad säger ni....

Det är kanske svårt att se på bilden, men spindel-shortsen har likadana fickor fram som jeans shortsen.

K needs new shorts, and he wanted one pare with Spiderman, Spiderman is very popular at daycare.....
The spider-shorts are made from a multisnitt-pattern and the sizes are huge!!! the spider-shorts is made in size 80 and K normally have 110-104, K cousin that is 6 years could have K shorts... a bit, size 80 have roome for diapers but still....
The other pair of shorts is made in a very soft jeans-fabric.
I’m working on pair number 3 of Spiderman shorts, K best friend from daycare looked at the Spiderman fabric for a long time when he was here and I was cutting and the pieces for K shorts, so I made him a pair, and during midsummer, K´s cousin V wanted a pair so his mother ordered a pair. So right now I’m getting a bit bored on the Spiderman fabric :)

onsdag 23 juni 2010

Vågad ankstjärt






E behöver lite vita enfärade bodys att ha till sina nya klänningar, vit därför att det passar till allt, men ack så tråkigt att sy, nästan så man kan köpa på HM men icke.....

Jag tycker det är sött med en "ankstjärt" som tittar fram under en liten klänning :) så trist att bara se en blöja (ofta har de ju body på sig men endå), och eftersom behovet här hemma va flera vita bodys så varför inte piffa upp den med en liten färgglad ankstjärt :) för jag kan inte sy enfärgat :) jag måste klämma in något som bryter av :)

I går kväll kl 23:00 kom jag på att jag skulle sy en body med ankstjärt, vit med turkosa vågade ränder, som kan matcha E´s vågade ränder klänning:) så jag skred till verket, nackdelen när man kommer på något så sent är att man inte alltid tänker ordentligt, Stjärtarna blev lite högt upp, skippa övre daden och lägga till en kort till nästa gång, plus att stjärten ska sys dit "smile" formad ej rak som jag gjorde plus att jag är väll halv nöjd med den, men bättre lycka nästa gång, envisas man med att sy färdigt mitt i natten får man skylla sig själv, meningen är väll att lära sig av sin prototyp :) Det va premiär för rullfåll för mig, det va kul:)


E needs white body’s to match her new dresses, why white, because it goes with anything :)
But white body’s is so boring to sew.... easyer to buy at HM, but not me...
I have difficulties to just sew in one color, so why not add a "duck tail" in some nice color:)

Since this idée came to me last night at 23:00, my thinking was not optimal!!! Next time I will start the "ducktail" lower and sew it like a "smile" not straight as this time, trial and error......

måndag 21 juni 2010

Klänningar, klänningar, klänningar...






Då va det dax för vår älskade lilla E att få några hemsydda klänningar :) Har inte haft tid innan, då producerades för fullt för att hinna få saker klart till Galleri Hemsytt, men nu är det dax. Så då blev det en hel bunt klännigar på engång :) mer exact 6 st.Den översta får ni se både fram och bak på.

Mönster: Eget

Tyg: Traktor: eget beställt från spoon flower, Bredrandigt: MG-tyger(syfestival), orange/vit randigt pike´tyg: Jofotex, Strechfrotte räv/ekkore:Lasten metsola, turkosa vågor: Jnydesign, Strechfrotte, turkos blommigt: Myllymsksut.

Kommentar: Nöjd med mitt mönster till klänningen, det enda mörka måln är att den gröna strechfrotte´klänningen med rävar där jag sprättade kantband 6 gånger till sist orka jag inte mer och fick godta att sömen blev lite slalom på vissa ställen, något man kan göra när det gäller kläder till sina egna barn, det lär väll bara va jag som retar & ser det i allefall.

So finally there is time for our little darling E to get some homemade dresses:) I haven’t had time to make any until now, I had to make the clothing’s for Galleri Hemsytt first, but now it’s time and II made six dresses to start with :)

Pattern: My own

Fabric: Tractor: my own from spoon flower, Big stripe: MG-tyger(syfestival), orange/white stripe pike ´fabric: Jofotex, Stretch-terry fox:Lasten metsola, turquoise wave: Jnydesign, Stretch-terry, turquoise f: Myllymsksut.

Comment: Satisfied with my pattern, the only thing that bugs me is that I had to redo the binding on the green dress like six times, and finally I had to accept that I could not get it right the way I wanted, something you can do when it is clothing for your own children.

onsdag 16 juni 2010

här kommer ett TOPPEN boktips till blivande eller nyblivna stora syskon


Visst det finns många syskon böcker där ute och vi har redan några här hemma vi köpt till K innan lilla E kom. Men denna bok är fantastisk!!!, vi fick den häromdagen av en kollega till mig, och jag önskar verkligen att jag vetat om den redan när bäbisen låg i magen, men den funkar perfekt även när lilla-syskonet kommit ut. Det handlar om Micke som berättar allt en liten oföding bör veta om livet där ute och vad han ska lära "maggrodan" och vad de kommer att göra tillsammans :) Om ni har ett blivande syskon i magen eller precis har fått ett KÖP denna bok!!!

Titel: Hallå där inne eller vad en oföding bör veta.
Författare: Ulf Stark
Bild: Stina Wisse´n

Här en bra beskrivning från BOKMANIA om boken.

Hallå därinne! eller vad en oföding bör veta handlar om en pojke som ska få ett syskon och först kanske man tänker att jaha, ytterligare en att-få-ett-syskon-bok, varför skulle just den här vara så märkvärdig ... Fast jag tycker att visst, det finns säkert en uppsjö av syskonböcker på marknaden, men den här känns lite annorlunda. Så här börjar den:

"Hallå där inne! Hör du mej? Det är jag som pratar! Storebror anropar Mikro Magsimmarn! Hur är det? Vill du inte komma ut och se hur jag ser ut? Jag har brunt hår och är asstark. Du får kalla mig Micke. Jag heter Hansson i efternamn. Det kommer du också att heta."

Pojken Micke är i lågstadieåldern och ägnar mycket tid åt att prata med sitt ofödda syskon. Det är mycket som en liten oföding behöver få veta om världen innan han eller hon kommer ut och Micke tar på sig uppgiften att informera lillsyskonet. Världen är ju bra märkvärdig ibland, inte sant. Så han berättar om mamma och pappa - vad de gillar och inte gillar, om sin farfar som är död, om hur kul det är att skrämmas ibland och om saker som man måste akta sig för så som heta spisplattor, svaga trädgrenar, brännässlor och obs! obs! obs! Tobbe Lindgren. Åska däremot är inte farlig alls.

Vidare berättar Micke om allt vackert som finns att se på jorden, särskilt röda traktorer på gröna ängar och cementbilar. Men också lindansöser, snöflingor och porslinsfåglar. Han berättar om allt roligt de ska göra om vintern och om sommaren. Ett sympatiskt avsnitt är när barnen i Mickes klass ska ta med sig det finaste de vet till skolan och berätta om det för sina kamrater. Micke tar med sig en bebismössa - en ofödingsluva. Och så berättar han om sitt ännu ofödda syskon.

Micke tänker mycket på bebisen som ska komma, hur den kommer att se ut och vad den kommer att heta. Så äntligen en dag! Han är hos farmor och de väntar på att telefonen ska ringa. Men innan det sker, hör Micke ett litet skrik i sin skalle och vet att bebisen har kommit. Han har blivit Mäster Storebrorsan som ser fram emot att få sjunga godnattsången som han själv har skrivit för bebisen.

måndag 14 juni 2010

Klöver, Klöver & nya familjemedlemar :)











Som ni ser på den övre bilden har vi blivigt med 3 nya familjemedlemar :)
Jag fynda dem på blocket här om dan till kanonpris och det bästa va nästan att jag nästan bode grannar med dem (fanns i ett bostadsområde nära mitt). Den minsta är lite större än våran son K så ca 4-6år, nästa är väll 6-8 och den största 8-10? Vi får väll se om jag behåller alla tre. Kan bara säga som mimmi som har bloggen vår lilla värd att det är dödskul att klä dem, man blir barn på nytt :) fast denna gång med STORA dockor :)

Så nu slipper K ställa upp som modell i tid & otid :) & hålla sig still (det som är så tråkigt) & stå ut med att prova "tjej kläder" och jag slipper muta med choklad när jag vill fota kläderna, plus att modellen står still :) Och som ni ser så är "K" dockan invigd, K slapp modella sina 4 nya T-shirts.Tyvärr för lilla E så fick hon modella sina 4 bodys eftersom jag inte har någon bebis docka, tack och lov mätt och glad och hade inget i mot lite "barn arbete" :)


Jag älskar tyg med klöver, som ni kanske ser här :)
Så när jag hittar tyg med klöver blir jag lycklig!!
det gula tyget med vita klöver & det vita tyget med blå klöver kommer från Deerdot. Det ljusblå & gröna tyget med större klöver kommer från MG-tyger, sist jag va inne och kolla fanns bara det blå kvar, detta tyg har blivit en av mina favoriter.


Har har i dagarna producerat sommarkläder till våra egna barn sonen K 4 år och lilla E som är näst 2 månader & självklart i dessa underbara klövertyger. T-shirt till K och matchande bodys till E.


Den gula tröjan och bodyn skulle igentligen ha varit kantat med vit kantband, men igår ville inte min kantbandare komma överens med interlocken jag skulle använda, jag prova flera gånger men maskinen ville inte, så det fick bli med röda kanter, fint de med men fortfarande tycker jag nog att vit hade varit snäppet bättre.


as you can see, we have some new family members:) I got them to a very nice price the other day, and the best was that it was almost next door :) The smallest doll is like our son so 4-6 year, the next size I gees is 6-8 year and maybe the big one is 8-10. I love to dress the dolls, you get like a small girl all over again :)
And "K" dont have to "modell" when I want to take a photo, and now the modell stands still :) so a win win situation for us both :)


I love fabric with cloves on it and now I have bought some :) The fabric that is yellow with white cloves and the white fabric with blue cloves comes from Deerdot, and the fabric in blue and green with bigger cloves comes from MG-tyger, last time I checked the green fabric was out of stock.

These past days I have made summer clothing for my own children, K that is 4 years old and to E that is almost 2 month. T-shirts for K & body for E in the same fabric.

torsdag 10 juni 2010

Vad jag hade på Galleri hemsytt














Här är bilder på det som blev uppsytt till Galleri Hemsytt (Piratbyxa i Jeans & strechfrotte, T-shirt i uggle och landskapstyget, flickskols kjolar i olika tyg och en T-shirts klänning i fisktyget, sen hade jag även lite annat som fanns färdigt hemma från för som visats på bloggen förut, som några singoallor, shorts & linnen i strechfrotte, och lite pösbyxor, och omlottbyxor.

Om du skulle va intreserad av något finns enstaka platt att köpa på Signerat, sök på man made så hittar du mina kläder.

This is some of the clothing’s I had for sale at Gallery Hemsytt.
If you see anything you like, some can be found at signerat.

tisdag 8 juni 2010

Kläder & sele till K´s docka









K´s kusin och wn av hans kamrater från dagis har ju fått dockläder. K har inte gått lottlös, det är bara att de inte har hamnat på bild förens nu. K gjore klart redan när jag sydde dockläder till kusins E docka att han ville ha oxå och det fick han. I förra veckan så sa K att ville ha en
docksele och bära dockan på, så som mamma bär bäbisen :) Klar han skulle få det :)
Här kommer lite bild bevis på allt.

When I made doll clothing’s for K´s cousins doll he wanted some for his doll, and he also wanted a Mei Tai to carry his doll as mommy carries the baby :) So I made one. Here are some pictures of clothing and Mei Tai in action.

torsdag 3 juni 2010

Kalsong till min kära




Dessa kalsonger syddes för rätt längesedan, och de har faktiskt blivit flitigt använda och han tycker de är sköna :) så tanken är att jag skall sy fler, det har bara inte prioriterats :). Detta är faktiskt det ända som jag sytt till min kära sambo P, han har inte varit så pigg på att vilja ha något uppsytt.
Mönstret kommer från en god syvän!!! TACK för att du delar med dig :)

This underwear is made to my beloved man :)
And he said they fit nice and he is wearing them so that is a god grade on my work :)

tisdag 1 juni 2010

4 års Pressent till E







En dagiskamrat till K har fyllt 4 år och har haft kalas du i helgen, K pressent blev ett gäng hemsydda dockkläder. Jag hade hört från E´s mamma att hon lekte mycket med sina dockor och att hon inte hade så mycket dockkläder. Så då fick det bli dockkläds tillverkning :) Kläderna uppskattades verkligen :) Jag fick även sy lite mer dockkläder till K docka annars blir han sotis :) Min favorit blev flick-skols kjolen i jeans :)

K´s friend E at day-care had a 4-year birthday party this weekend and this was his present for the birthday girl. E mother had told me that she did not much clothes for here dolls, so then I made some, the present was very appreciate :)