torsdag 25 februari 2010

Dunderklumpen





När jag köpte mitt Screen-tryck kit från Screentec, så gjorde jag lite provtryck, en interlock bit ned några retrofigurer på från min bardoms teknade figurer :)
Denna provbit har sedan blivigt liggande undan gömd. Jag visade denna provbit för K men då viste han ju inte vilka figurerna va och va inte speciellt intreserad, figurerna va Dunderklumpen, Professor Baltazar och John Blund. Numera är han invigd i dunderklumpens underbaravärd och älskar att titta på filmen och lysna på ljudboken :)

När vi va på COOP senast så sålde de pyamaser med figurer från Dunderklumpen, då köpte vi en med lejonet lionel på men det fanns inga fina med dunderklumpen. Då kom jag att tänka på mtt prov tryck och visade det för K, han blev eld och lågor och ville ha en tröja med honom.
Så jag gjorde det lätt för mig, jag klippte ut min prov Dunderklumpen och sydde fast den på en nysydd tröja och Vola!!! en färdig tröja på nolltid :) K blev storm förtjust :)

Konturerna på Dunderklumpen är gjord men screen tryck och sen har jag målat i med panduro färg när screen trycket torkat, färgerna är kanske inte direkt som på orginalet men jag gillar den ändå och det gör även K och det är ju det viktigaste!!!

Material: Vit interlock från Jofotex, Orange interlock till band kantning från JNYdesign.
Mönster: Eget
Kommentar: Nöjd, även om färgerna är lite gälla, men K gillar den och det är ju huvudsaken!




This little figure is a Swedish cartoon form 1974 named Dunderklumpen . I loved him when I was little :)
When I bought my Screenprinting kit I did some test-printing on an interlock piece, it was Dunderklumpen, Professor Baltazar and Sandman. This test ended up in the fabric wardrobe forgotten.
Last week me and K was shopping at COOP (food store) and they sold pyjamases with the figures from Dunderklumpen and we bought one, but there were no nice clothes with Dunderklumpen himself and then I remembered my test-print!
I showed it to K and he said that wanted a Shirt with Dunderklumpen, so I made it simple!!! I cut out Dunderklumpen from the test fabric and sewed it on to a new sewed shirt and Vola!!! Finished fast and simple!!!! And K loved it :)
The contour is made by screen-printing and then I have colored it with paint from Panduro with a brush.


Fabric:Whit interlock from jofotex, orange interlock for binding from JNYdesign.

Pattern: My own.

Comment: Satisfied, even if the colors is not perfect compared to the original, K likes is and that is enough for me :)

måndag 22 februari 2010

En elefant balanserade ..........



ÄÄÄÄÄntligen har detta underbara tyg åter kommit in i Myllymuksuts sortiment, jag har nog väntat i över ett halvår :) Och i förra veckan damp det ner i brevlådan :) & jag kunde inte låta bli att sy en tröja till K direkt :)Elefant tyget är ett underbart mjukt strech-frotte´tyg, och utklippt ligger redan ett par byxor till kommande bebben som förhoppning vis ska sys färdigt så fort som möjligt :)

Material: Tyg från myllymuksut, orange interlock till kantbandning från JNYdesign
Mönster: Eget.
Kommentar: Jag bara ÄÄÄÄlskar tröjan & tyget det är sååå underbart :)

Finally this gorgeous fabric is in stock again at Myllymuksut, I have waited over 6 month for it!!!! And last week it came with the mail :) & I made a sweater for K as soon as it was washed and dried :). The fabric is a fantastic soft stretch-terry and I have also cut out a pair of trousers for the coming baby that will be sewn as soon as possible :)

Fabric: myllymuksut, orange interlock for binding JNYdesign
Pattern: My own.
Comment: I just Looooove the sweater and the gorgeous fabric!!!!!!

måndag 15 februari 2010

Bicycle & stripes





Ja då va det dags för några bodys till den kommande familje medlemem. Omlottmodellen har jag gjort förut och gillar den, men jag ville även göra en "vanlig" dock känns halsen lite lien, i & försig så är det mudd som är använt som kantband och det drar ju ihop mer än ex. interlock, och den har ju öppning på axeln. Men jag tror att till nästa gång så ska jag nog göra halsen lite större på denna modell. TYget som är använt till den "vanliga" modelen kommer från E-slöjd. Omlottbodyn är sydd i ett av mina favorit tyger cycklarna :) jag köpte det för ett år sen på Panduro i GBG (finns inte kvar) men det finns även att köpa hos svenska mönster.

Tyg: Cyklar: Panduro men finns numera på svenska mönster. Ränder: E-slöjd
Storlek: 56
Kommentar: Helnöjd med omlottbodyn men den vanliga kräver lite omarbetning i halsen ev vill jag även göra om knäppflärpen & göra den bakre delen längre och den främre delen ännu kortare.

Here is two bodys made for the coming baby, in two different models. The one in the stripy fabric became a bit small in the neck, so it was good that I made buttons at the shoulder. But next time I use this pattern I will make the neck " bigger". I will also make adjustment in the opening at the bottom and make the back part longer and shorten the front part.

Fabric: bicycle: Panduro in Götebor (but it’s sold out) can also be found at svenska mönster. Stripy fabric: E-slöjd.

fredag 12 februari 2010

Stars



Ja det är inte så mycket att säga om dessa ett par stjärnbyxor till våran underbara stjärna K :)


Material: stjärntyg från mjukatyger som min syvänn Memlin delade med sig av , Tusen tack :)
Mönster:Eget
Storlek:104

Not much to say about these, stars for our litle star K :)

Material: from mjukatyger that my dear sewing friend Memlin shared with me, Thansk!!!
Pattern: my own.
size 104 centilong.

tisdag 9 februari 2010

Rävar & björnar



Detta underbara lilla plagg är sytt i en underbar strechfrotte´från Lasten metsola med rävar & Björnar (ev. ekkorar svårt att se). Bodysuiten är till den kommande bebisen och mönstret är en blanding olika mönster och en bodusuite från Ej sikke lej som K hade när han va liten. . Jag gillar "mitt" mönster, tycker om när det är lite tajtare men det är svårt att veta hur den kommer att passa :) men vi får hoppas på bra passform eftersom jag redan sytt flera av detta mönster :) (kommer upp på bloggen inom kort). Kunde inte låta bli att även göra en liten mössa oxå.

Tyg: Strech frotte´ från Lasten metsola, Orange interlock från JNYdesign till kantning.

Storlek: 56.
Kommentar: Jag är kär i detta tyg!!! helt fantastiskt och jag blev verkligen nöjd med mönstret, hoppas den passa lika bra i verkligheten sen :)

This gorgeous bodysuit is made in a fantastic stretch terry from Lasten metsola pattern with fox´s and bear´s (or maybe a squirrel, hard t tell). This bodysuit is for the coming baby. The pattern is several diffrent pattern and adjust after an old bodysuit that K had when he was little from Ej sikke lej. like tight fit:) but it is hard to know how it will fit in reall life, but the future will tell :) One can only hope, since I already made several bodysuits after this pattern. I also made a small cap in the same fabric.

Fabric:Stretch Terry from Lasten metsola, Orange interlock from JNYdesign for binding.

Size: 56 centilong.

torsdag 4 februari 2010

Bakom mina solglasögon...../ Behind the glasses



Ännu ett sy allster från helgens syträff.

Detta allster är en tröja till K, har använt mitt "vanliga" mönster fast denna gången har jag ändrat halrigningen något, den är inte lika djup, utan jag har "snott" halsrigningen från ottobre creative tröj mönster. Tyget är ingen metervara utan ett linne i XL från Resteröds som jag köpt på fabriks försäljningen i julhelgen. Jag tyckte tyget va så coolt och det var halva priset, så då tyckte jag att jag kunde köpa ett linne enbart för att klippa sönder det :) Jag todde att jag skulle få ut en hel tröja men ack det gick inte, därför är armarna röda, men så här i efterhand så blev det nog bäst med helröda ärmar.


Mönster: Eget med lånad ottobre hals.
Tyg: Linne från Resteröds.
Storlek: 104.
Kommentar:Jag måste säga att jag blev hel nöjd med denna tröja, tycker tyget är så super coot!!!

This Shirt for K was also produced during the sewing weekend :) and I have used my usual shirt-pattern, but I have modified the neck and made it les "deep", I borrowed the neck from ottobre creative pattern. The fabric is a tank top size XL from Resteröds there outlet store. The fabric was so cool that I could not resist is :)
I thought that I would get a full shirt out of it, but there was not enough fabric for the arms, so I used red fabric for the arms, and I really like the result :)

Pattern: my own this time with an Ottobre neck.
Fabric: Tank top from Resteröds.
Size: 104.
Comment: I love this shirt, the fabric is so cool!!!!!

tisdag 2 februari 2010

Blivande Syskon matchning




K har väll inga syskon tänker ni och det har han inte, ännu.....
K´s blivande syskon är under production och befinner sig i vecka 30 av de 40 tillverknings veckorna, beräknad leverans är i början på April :)

Eftersom vi har haft problem med syskontillverkningen och behövt avbryta en graviditet i vecka 14 pga trisomeri 18 (kromosomfel som ger grava missbildningar på fostret) och en graviditet som resulterade i tom fostersäck i vecka 7, har jag inte riktigt vågat börja sy kläder till "parveln" i magen ännu, men nu så känner jag att jag både vågar och vill sy och även våga nämna det här.

Men nu till vad bilden visar, K älskar traktorer så jag kunde inte låtabli när jag såg detta tyg, K blev lika förtjust i den som jag trodde & när han såg tyget tyckte att "bäbisen" skulle ha ett par byxor den med :) och det va ju klart den skulle. Tyget kommer från en finsk online-shop,Lasten metsola. Som har massor av underbara tyger, bla härlig strech frotte´. Detta T
tyg är en rätt tjock trikå som passar till vinter & höst tröjor :)

Tröja och byxor tillverkades under helgen då jag va på sy-träff och träffade 10 likasinade :) Vi har haft flera av dessa "sy-LAN" helger och vi börjar längta efter nästa träff så fort pågående är över :) Så den närmaste framtiden kommer alster som producerats på denna träff att visas upp här på bloggen.

Det ända jag inte är riktigt nöjd med är att halsmudden har dragit sig lite längst ner i V-et men det blir förhoppnings viss bättre med mera övning, troligen har jag dragit ojämt i mudden när den syddes fast.

Mönster: Tröja:Eget.
Storlek:Tröja 104, byxa 56 centilong
Tyg: Lasten metsola
Kommentar: Första gången jag provar en V-ringning och detta med hjälp av GEKKO:) så tusen tack. Blev jättenöjd med tröja, den passa så bra på K och han blev så jätteglad. ÄR nöjd med byxornaa oxå men jag ska nog fixa mönstret lite så det blir lite mindre vida över rumpan.



But you only have one childe you might think and yes thats right.....
But a sibling to K is under production and 30 of the 40 weeks have past :) expected delivering is in the beginning of April:)

We have had some difficulties in our attempt to produce a sibling to K, one pregnancy resulted in termination due to Trisomy 18 (T18) (results in major abnormalities in the baby) and the next pregnancy resulted in an empty amniotic sac that was discovered in week 7. This has resulted in that I haven’t really dared to sew thing or mention it here, but now I do.

K loves tractors and when I say this fabric I could not do anything ells but to buy it :) and he loved it as much as I expected and he sad that I should sew pants to the baby, so I did :) The fabric is a bit thicker than normal stretch and is perfect for winter and fall clothing.

The weekend Have I spent together with 10 other sewing friends and we haven’t done anything else but sew :) This is not the first "sewing-LAN" that we have hade and we all love this get together. So in the nearest future it will be clothes produced during this weekend you will see here at the blog.

Pattern: Shirt: My own, Pants:
Size:Shirt: 104, pants 56 centilong.
Fabric:Lasten metsola
Comments: This is the first time I have tried V-shaped neck on a shirt, and this was done with help from GEKKO, so thank you :)I really liked the shirt and it fits wonderful on K, I love the pants to but I will make them smaller over the backside next time.