torsdag 14 januari 2010

Ett tåg kommer lastat




Ja detta tåg kommer lastat somen liten pressent till en liten bebis,det är många i bekantskapskretsen som får till ökning nu. Jag tror inte att motagarna till pressenten är inne & tittar men man vet aldrig så därför uteblir ledtrådar till vem denna pressent är till :)

Jag har länge tänkt att jag skulle sy hängsel byxorna & nu när denna pressent skulle sys så tyckte jag att det va ett bra tillfälle att prova :) När jag väll bestämt mig så surfa jag runt och uppdatera mig lite på bloggarna och då hade ju Kokalal sytt byxor :) och de såg superfina ut :) så då blev suget att sy ett par ännu större.

Byxorna är sydda i härlig 70-tals grön velor från jofotex med gult kantband, med en matchande body i det härliga tygtåget från jofotex :) som kantats med grön interlock oxå från jofotex.
Nu får vi hoppas att kläderna passar den lille.

This train-kit is a present for a small baby, there are several friends that have been blessed with babies) I don’t think that the parents of this babies is a visitor of my site by still if they do they, I don’t want to give Anny hint of who this present is meant for :)

I have for a long time whanted to sew a pare of "suspender-pants" and when it was time to plan for this present I decided that it was time to try it. After I had made my decision, I saw that kokalal hade made a pare and they look fantastic!!!

The pants is made in a nice 70-green velour with yellow ribbing, and the train body is made from the wonderful fabric from Jofotex and the green ribbing is made in green interlock also from jofotex. Now let’s hope it all fits the small receiver :)

Material/material: grön velor och tågtyget, grön interlock från Jofotex, gul mud från S&S. Green velor and the train fabric and green interlock from Jofotex and yellow ribbing from S&S.


Kommmentar: Jättenöjd med bodyn och byxorna det enda mörka på himlen är mina problem med kantbandaren (köpt på E-bay) som inte vill göra "överbättet", dva att överdelen på kantbandet ska sticka utt lite längre än undersidan så yttersta nålen bara syr i "ett kantbands lager) + att sömmen gärna hopar in på kantbandet och inte stannar ute på kanten. Men har köpt en ny kantbandare från E-bay som är gjord till Janome så jag hoppas att den funkar bättre.

tisdag 5 januari 2010

LIVE-bild findusbyxa



Hitta en bild från Julafton när K prova findus-byxan från föregående inlägg, försökte få honom att prova i dag när jag kom hem, men det ville han inte. Men ni får en bild av hur de ser ut på :)

Findusbyxa






K älskar Pettson och Fidus och har länge önskat sig findusbyxor, så nu till jul så framkom önskan igen och då gjorde jag ett sistaminuten-ryck och skapade ett par. Det blev byxor plus en mössa. Blev riktigt nöjd, byxorna är sydda i ett tyg jag fyndat på loppis för längesedan och svansen är sydd i velor, även mössanär sydd i velor. Mönstret är ett hängselbyx-mönster från en av minna japanska mönsterböcker , dock är byxorna kortade i benen. K blev glad över byxorna men han har ännu inte använt dem så mycket, tomten kom ju med flera saker :) men jag hoppas att byxorna kommer till användning så småningom. Det va verkligen kul att sy utklädnings kläder så det blir det mer av i framtiden,närmast ligger nog en Pippi Långstrump dräkt, även hon är en favorit just nu. K fick mycket utklädningskläder i Julklapp, farmor hade sytt jättefina vingar och en slängkappa/fladdermusvingar :)

Material: Byxa, bomulls tyg från loppis, svans velor tyg från olika ställen.
Mönster: Japansk mönsterbok
Kommentar: Det va verkligen jättekul att sy utklädningskläder :)

Ska se om jag kan få till en livebild i eftermiddag/kväll så ni får se hur den blev på.